Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta SMP

Mediakoulukiusaamista

 

Koillissanomat on aloittanut likaisen eduskuntavaalipelin ilmeisen tarkoitushakuisella ja todennäköisellä tilauskolumnilla, missä Kuusamon ja kuusamolaisedustusta maamme valtiopäivillä on pikkusieluisesti värjätty kepulaiseen kuosiin.

Tämä elämäntyön vähättely tehdään kolumnin kautta, jotta vältyttäisiin oikaisuvelvoitteelta. Asia ei ole mikään uusi, vaan sitä paikallisroskalehti Koillissanomat on harjoittanut säännönmukaisesti jo vuosikymmenien ajan.

Perussuomalaiset ovat yhä köyhän asialla

Sunnuntaina 11.6. monet mediat uutisoivat, että Perussuomalaiset eivät olisi enää köyhän asialla ja SMP:n perintö olisi muka hylätty. Naurettavia olivat väitteet oli se, että ”puolue olisi vallattu tai kaapattu ”halla-aholaisten” toimesta. Osasin odottaa valtamedialta raflaavia ja harhaanjohtavia väitteitä Perussuomalaisista siinä tapauksessa, että Jussi Halla-aho valitaan uudeksi puheenjohtajaksi. Perussuomalaisia ei ole vallattu, vaan ne aivan tavalliset puolueen jäsenet, jotka ovat olleet mukana jo useita vuosia päättivät valinnoista.

Poikkeuslaista liittovaltiokehitykseen eli miksi eduskuntaryhmät hajoavat

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoaminen palauttaa mieleen vuoden 1974 UKK-poikkeuslakihankkeen. Se on yksi itsenäisen Suomen historian ja kansanvallan synkimmistä tapahtumista. Se muistuttaa siitä, miten valta turmelee käyttäjänsä ja miten pikkupoliitikkoja käytetään isompien pelinappuloina valtapoliittisissa peleissä, joita demokratian kulisseissa pelataan.

Noin 45 vuoden takaiset tapahtumat selittävät osaltaan lähihistorian käänteitä. Yhtymäkohdat ovat ilmeisiä.

Poikkeuslaki virallisen ulkopolitiikan varmistamiseksi

SMP:n viulu vaikeni

Perussuomalaisten puoluekokouksen henkilövalinnat aiheuttivat viikonloppuna valtavan somekeskustelun. Keskustaa ja kokoomusta vaadittiin heittämään perussuomalaiset ulos hallituksesta, ja järjestämään uudet eduskuntavaalit. Osa oli puolestaan huolissaan maakunta- ja soteuudistusten toteutumisesta. Nämä kaikki ovat tärkeitä kysymyksiä, mutta asiasisällöltään ne ovat vain päivänpoliittista pintakuohuntaa.

Lauantaina tapahtui paljon suurempikin muutos.

SMP:n hegemonia kaatuu Perussuomalaisissa

SMP raunioille perustettu Perussuomlaiset ovat eläneet SMP:n traumaattisen historian kahleissa. Puheenjohtajana toiminut Timo Soini imi yksinvaltaisen johtamistyylin ja hengen Veikko Vennamolta.

Vennamon perus vihollinen oli Kekkonen, joka toteutti ystävällismielistä ja luottamukseen perustuvaa politiikkaa silloisen Neuvostoliiton kanssa. Vennamolle Karjalan evakolle tämä oli myrkkyä. Niin myrkkyä, että Vennamo hajoitti puolueensa, kun osa kansanedustajista tuki Kekkosen uudelleenvalintaa.

Vennamon juurista arkipäivän huomioita

Elämme tunnetusti vuotta 2016 – aivan, ja edelleen ihmettelemme miksi meillä ei mene hyvin, tai oikeastaan ei mene paremmin kuin aiemmin. Nythän meillä menee jo paremmin kuin 80 prosentilla maapallon ihmisistä – niin hyvin menee, siis keskimäärin. Palataanpa kirjoituksiin vuosilta 2008 ja 2010 – mitä me tuolloin ihmettelimme. Olemmeko oppineet mitään – vai onko voivottelu syystä tai syyttä edelleen samalla tasolla tänään kuin eilen?

Romahtaako SMP kolmannen kerran?

Yleisradion tuorein gallup vahvistavat kuvaa Keskustan murskaavasta kannatuksesta, mutta pääuutiseksi nousee Perussuomalaisten nopeasti putoava kannatus. Puolue on menettänyt melkein kolmanneksen kannatukseen suhteessa viime vaaleihin, kun taas Keskustan kannatus on lähes kaksinkertaistunut.

 

Soini – vanha setä uusien kasvojen joukossa

Antti Rinteen valinnan myötä kaikkien muiden suurten puolueiden puheenjohtajat Soinia lukuun ottamatta tulevat Kataisten väistyttyä olemaan tuoreita tapauksia. Perussuomalaisten diktaattori on ollut vallassa 17 vuotta; melkein yhtä pitkään kuin kaikkien muiden eduskuntapuolueiden puheenjohtajat yhteensä. Eduskuntapuolueiden osalta vain Päivi Räsänen on ollut Soinin lisäksi puheenjohtajana yli viisi vuotta. Päivikin saattaa onnistua pääsemään europarlamenttiin ja luopumaan paikastaan puheenjohtajana.

 

SMP:n jälkeläinen on nyt hovikelpoinen -

Media nosti perussuomalaisten kansanedustajan ajatuksen palkkojen alentamisesta uutisointiin

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä