Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

Vedonlyöntifirma ei usko Niinistön menestykseen 1. kierroksella

Vedonlyöntifirma NordicBet tarjoaa muutaman muun ulkomaisen vedonlyöntisivuston tapaan mahdollisuuden veikata Suomen presidentinvaalien tulosta. Kertoimet ovat hyvin mielenkiintoisia. Esimerkiksi Sauli Niinistölle tarjotaan ensimmäisellä kierroksella 45 prosentin kannatukseen tai sen ylittämiseen 2,25:n kerrointa, kun alle 45 prosentin tulokselle saa vain 1,55:n kertoimen. Varsin mielenkiintoisesti samaa 2,25:n kerrointa tarjotaan vedonlyöntiä äänestyskierrosten lukumäärästä, ja ensimmäisen kierroksen ratkaisulle tarjotaan samaan kerrointa. Kuka siis Niinistön ohella voi voittaa ensimmäisellä kierroksella?

 

Voittajaveto löytyy toki myös, jossa Niinistölle tarjotaan lähes ykkösen kerrointa ja muille ehdokkaille vähintään kymmenen kerrointa. Sari Essayah ja Eva Biaudet saavat huikeat tuhannen kertoimet vaalivoitolleen. Muita mielenkiintoisia kertoimia tarjotaan kaksintaistelujen, prosentuaalisten äänimäärien ja äänestysaktiivisuuden osalta.

 

Kaksintaisteluissa vedonlyöntiyhtiö uskoo Haaviston nousuun kakkoskierroksella, Väyrysen seuratessa tiiviisti kannoilla. Kaksintaistelussa Väyrysen voitolle tarjotaan kerrointa 2, Haaviston voitolle kerrointa 1,7. Soinin voittoon Haavistosta ensimmäisellä kierroksella tarjotaan jo yli kolmen kerrointa, Haaviston voitolla kerroin on vain 1,28. Mielenkiintoisesti Arhinmäen (kerroin: 2,00) uskotaan voittavan Lipposen (kerroin: 1,70) ensimmäisellä kierroksella. Eva Biaudetin ja Sari Essayahin taistoon tarjontaan tasakerrointa 1,85.

 

Itse luonnollisesti löin vetoa sen puolesta, että Väyrynen voittaa Haaviston ja saavuttaa vähintään 12 prosentin äänisaaliin. Jälkimmäiseen tarjottu kakkosen kerroin on mielestäni selkeä ylikerroin, sillä lähes kaikki viimeaikaiset gallupit ovat ennustaneet Väyrysen saavuttavan äänestäneiden joukossa tuon tuloksen ja hänen vaalikampanjansa puree todella kovaa.

 

Vaikka vaalit ovat itsessäänkin jännittävät, niin pienellä vedonlyönnillä voi jännittää enemmän oman ehdokkaansa puolesta. Luonnollisesti kertoimet muuttuvat, nämä kertoimet olivat vedonlyönnissä käytössä 16.1 kello 20.30.

 

Kenen puolesta sinä veikkaat? Kommentoi ihmeessä ketjuun perusteiden kanssa tai ilman.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

J. Gagarin

Vähän kuin pörssikurssien seuraaminen. Millä hetkellä ostat mitä ja mihin kurssiin ratkaisee paljonko tienaat tai häviät. Ja markkinathan ovat aina oikeassa ...

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Tosin vedonlyönnissä voittaminen ja häviö yhdessä kohteessa sentään riippuvat siitä, veikkaatko oikein vain väärin. Kysymyshän on siitä, paljonko voit voittaa. Tokihan vähän harmittaa etten huomannut vedonlyöntiä silloin kun Väyrysen 2. kierrokselle tarjottiin jossain jotain viiden kerrointa, mutta tilanteet muuttuvat.

K Veikko

Vedonlyönnin käyttämistä ennustamiseen heikentää se, että pelipanokselta puuttuu jälkimarkkinat. Johdannaisetkin, joihin Eskon kirjoituksessa viitataan, ovat kaikki pelinjärjestäjän asettamia.

    Vetoa siis lopulta lyödään pelinjärjestäjää vastaan eikä toisia pelaajia (niin kuin pitäisi).

Jälkimarkkinat tarkoittavat, että "vedon voi lunastaa kesken pelin". Pelaaja voi, kertoimen tai oman mielipiteen muuttuessa, vaihtaa huonoksi käyneen vetonsa parempaan, kunkin hetkisellä vedonlyöntisuhteella.

    Onhan se nytkin mahdollista lyömällä uuden vedon omaa vanhaa vetoaan vastaan, mutta sitten tulemme kysymykseen transaktiokustannuksesta ...
K Veikko

Vedonvälittäjän kannalta katsottuna kysymys on silloin oikein asetettu, kun molempien vaihtoehtojen voittokerroin on mahdollismman lähellä 2,00'aa. Isot ja pienet voittokertoimet kertovat, että kysymys on jotenkin epärelevantti.

Pelaajan kannalta peli on mielenkiintoinen, kun mahdollisimman moni välittäjä tarjoaa vedon samaan kysymykseen.

Unibet – Ehdokas on mukana vaalien toisella kierroksella:

Paavo Väyrynen    Kyllä    2,05   Ei   1,63
Pekka Haavisto    Kyllä    2,15   Ei   1,58
Timo Soini        Kyllä    3,05   Ei   1,32
Paavo Lipponen    Kyllä    5,50   Ei   1,10
Paavo Arhinmäki   Kyllä    9,50   Ei   1,02
Eva Biaudet       Kyllä   25,00
Sari Essayah      Kyllä   25,00

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset