Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

Netissäkin ovat omat sääntönsä

Kataisen ja Vanhasen henkeä uhannut henkilö on joutunut tekemisiensä vuoksi syytetyn penkille. Tapaus muistuttaa terveellisesti myös muita netin käyttäjiä omasta vastuusta myös internetissä. Vaikka epäilemättä uhkausta ei ollutkaan tarkoitus toteuttaa, vaan oli ”vain verbaalista uhittelua”, on syytä muistaa että myös internetissä on syytä pitää kirjoittelussa tietty järki mukana.

 

Internetin lyhyen historian aikana vastaavia tapauksia on ollut lukemattomia. Toinen yleinen ongelma internetissä ovat huijaukset, joihin erityisesti vanhempien ikäluokkien edustajat tuntuvat edelleenkin jatkuvasti lankeavan. Omalle sukupolvelleni nuo eivät pääasiassa ongelmia tuota kuin liiallisen spämmin (lue: roskapostin) muodossa.

 

Huijausten osalta ongelmien ratkaisua vaikuttaa internetin kansainvälisyys, mutta yritetään nyt sentään Suomen sisällä pitää jonkinlaiset sääntönsä pystyssä. Vaikka tiettyjä henkilöitä itse kunkin tekisi mieli välillä ampua, niin koitetaan ainakin pitää ne vielä poissa julkisesta jakelusta. Maltillinen itsekritiikki on yhteiskunnallekin huomattavasti edullisempi tapa hoitaa asiat kuin jatkuvat uhkailu- ja kunnianloukkaussyytteet.

 

Tarkennuksena vielä, että en todellakaan tue Suvi Lindenin suosimaa sensurointi- ja pelottelulinjaa. Tuolla muutaman vuoden takaisella sekoilulla ei ollut mitään tekemistä lakien ja netin rajoittamisen kanssa, vaan sillä lähinnä saatiin lisää turhaa työtä viranomaisille.

 

Hei Kokoomus, jos oikeasti voitatte vaalit (mitä tosin suuresti epäilen) niin heittäkää nyt edes tuo pitkäaikaisin istuva ministerinne vaihtoaitioon. Laittakaa tilalle vaikka matkapuhelinviestinnän asiantuntijanne, eli Ilkka ”tekstiviesti” Kanerva.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sinulla ei ole viestiä vääryysministeri Braxille?

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Muutamassa muussa asiassa voisi ollakin (kuten esimerkiksi edellisten kunnallisvaalien sähköisessä äänestyksessä), mutta tähän osaan en ole sellaista lakitekstiä löytänyt mitä pitäisi suuremmin kritisoida. En tosin voi väittää olevani lakiteknisesti alan asiantuntijakaan.

Tosin Suomen lakia pitäisi päivittää vastaamaan paremmin nykypäivää liittyen esimerkiksi sähköisiin identiteettivarkauksiin.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

SAK/SDP:n mielenosoituksessa on saanut vapaasti uhota, että tapetaan pääministeri ja valtiovarainministeri. Näihin ei ole virkavalta puuttunut, sillä ovathan uhkauksen esittäneet olleet ay-luottamusmiehiä.

Eihän lainvalvoja puutu siihenkään, että joku AKT:n Timo Räty masinoi terroristitoimia yhteiskuntaa vastaan perustaen toimensa jollekin hämärille muistiinpanosuttupapereilleen.

Laittomia uhkailuja lähettävät myös pankit, eläke- ja vakuutusyhtiöt.

Näihin ei tietenkään virkavalta puutu. Esimerkiksi eläkeyhtiöiden johtajat kavaltavat eläkevakuutettujen omaisuutta taskuunsa ylisuurina palkkoina, tulospalkkioina ja vaikkapa laittomina lisäeläkkeinä. Poliisi ei puutu. Tai Lauri Ihalainen saa kavaltaa vapaasti veronmaksajien tuella ay-toimintaan tarkoitettuja rahoja Halosen vaalikampanjaan SDP:lle!

Ja sitten joku kansalaisen "vessanseinäkirjoitus" on vallanpitäjille kauhistus!

Ha-ha!

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

No SAK/SDP nyt on muutenkin sellainen rikollisjengi ettei pahemmasta väliä. Berlusconikin katselee varmaan kateellisena millaista valtaa tuo klikki pitää käsissään vaikka eivät edes hallituksessa ole. Ihan takavuosinahan (taisi olla 1918) ihan sama porukka yritti vallankumoustakin! ;)

Eläkeyhtiöiden johtajiin täytyy tosin todeta että pätevistä johtajista pitääkin maksaa, ei hyvää ja vastuullista johtajaa millään juoksupojan palkalla saada. En ota kuitenkaan kantaa ovatko nykyiset eläkeyhtiöiden johtajat palkkansa arvoisia.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Ymmärrän tukalan asemasi. Ei oikein uskalla ottaa kantaa eläkeyhtiöiden johtajien kavalluksiin. Sitä voi poliittinen ura tyssätä nopeasti.

Parempi se onkin, että annat meidän, joita nämä eläkejohtajat ovat kusettaneet, hoitaa tämän vi**uilupuolen.

Jos esim. Jouko Ahoselle ym. kaikenmaailman muille tymarkkinajärjestöjen per*enaamoille maksetaan laittomia eläkkeitä ja muita ylisuuria ja jopa laittomia etuisuuksia, niin kummahan se on, ettei KRP näihin puutu.

Mutta tuo SAK:n Ihalaisen ja SDP:n Halosen tarina ei ole vielä loppuun asti kerrottu. Nämä pitää saada rautoihin ja vastuuseen rikoksistaan.
Halonenhan antoi ministerin arvonimen Ihalaiselle, joka oli kavaltanut/kavalluttanut ay-väen rahoja SDP:n vaalikampanjaan, mitkä KORKEIN VIRKAMIES, istuva presidentti, oli vastaanottanut.

Ei tuollainen lahjusyhtälö voi olla ratkaisematta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kuule hei, juoksupoika ei ole välttämättä paras johtaja, mutta paraskin johtaja on aina juoksupoika. Jos palkka on huono, ei se tarkoita sitä, että kassan saa kavaltaa.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Huvittavaa poliittista teatteria.

Pääministeriä Vanhasta grillataan aamusta iltaan useana päivänä, mutta presidentti ja ay-johtaja vain viettää kissanpäiviä, vaikka kyseessä on huomattavasti suuremmat summat ja kyseessä rikollinen toiminta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011010412949525_u...

Kummallinen oikeusvaltio, missä oikeus ei koske lainkaan presidenttiä. Ruotsin kuninkaalla on syytesuoja. Suomen tasavallan presidentillä tai ay-johtajalla ei ole.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

KRP on yksi juttu, mutta en ymmärrä, millä lääkkeillä demariherrat nukuttavat itsensä. Itsepetos ehkä onnistuu, jos sulkee silmänsä täysin ihmisten arjesta.

T.O.N. (nimimerkki)

Vallankumous- ja kapinapuolueen maailmankatsomukseen kuuluu käsitys luokkasodasta. Ei SDP:ltä voi kieltää verisiä puheita, koska se kuuluu heidän perinteeseensä. Jos taas liberaali puhuu verisiä, on hänen kannettava subjektiivinen vastuunsa.

Se, että kieltäisi verisen kielenkäytön sosialidemokraateilta on kuin vaatisi ihmisoikeuksia paholaiselle ja haastaisi paholaisen loukkaajat oikeuteen.

Myös kristityillä on haasteita ihmisoikeuksien kassa. Vahassa testamentissa on arvoja ja tekoja kiihotuksesta kansaryhmää vastaan, insestistä aina joukkotuhontaa ja kansanmurhaa saakka.

Minusta raamatun henkilöt pitäisi ottaa vallankumousankareiden kassa oikeuspoliittiseen tarkasteluun ja säätää holokaustikieltolait.

Myös rasisti Axel Freudenthal pitäisi ottaa tarkasteluu ja hänen palvojansa saattaa rikosoikeudeliseen vastuuseen fennomanian kieltämisestä tai vähättelystä.

Vieras (nimimerkki)

Netissä ministerejä uhkailleen miehen syytteet nurin

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/01...

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

No, eiköhän syytteeseen joutuminen ollut jo tarpeeksi radikaalia. Herätti varmasti kuitenkin miettimään että onko se leikkimielinenkään uhkailu netissä pelkkää hauskanpitoa.

Visitor (nimimerkki)

Se oli kännipostaus kaverilta, oli muistaakseni tulossa baarista ja tuo ryhmä on tavallaan oma maailmansa ja oma pieni porukkansa, melko suljettu, fiksuakin väkeä, mutta käyttävät "karmeaa" kieltä välillä toisistaankin puhuessa ;-) Kaikki eivät edes pääse tuohon news-ryhmään.

Jossain Suomi24:ssä on päivittäin pahempaa tavara ja varsinkin sekopäisempää, tai ainakin oli joitain vuosia sitten. Jos halusi nähdä tai näyttää joillekin oikein tyhmiä kirjoituksia, ei tarvinnut kuin opastaa lukija suomi24:n politiikkapalstoille ja siellä varsinkin Presidenttipalstalle ja terveen ihmisen tuotoksia sai hakemalla hakea ;-)

Henri Tuhola

Kalskea Jorma siellä on ärähtänyt. Sopiva nimi herralla.

Käräjäoikeus näyttää vastaavan enemmän mun oikeustajuani kuin olen käsittänytkään.

Viimeksi kun katsoin niin netissä oli yhä asiattomuuksia ja olen ihan tyytyväinen siihen tilanteeseen. Kaikkea paskaa tänne saakin kirjottaa. Otettakoon esimerkkinä tämä sun blogikirjottelusi, otsikkokin sellaisenaan on jo itsestäänselvyys. Jopa anarkistijoukoissa on sääntöjä.

Internetissä ei ole suuremmin erillisiä sääntöjä mitä nyt valtioiden lakeja tai serverien ylläpitäjien toiveita lukuunottamatta. Muutama etikettikin täällä jo oli kauan ennen kuin valveuduit internet-rikkomuksista.

Internetin ulkopuolellakin on ongelma että typeryksiä tupataan jatkuvasti huijaamaan. Et sinä tarvitse internettiä että pääset arabimaihin tai nigeriaan. Internet tuo vain nigerian ja arabimaat takaovellesi, samoin kuin kaiken muunkin.

Kun internet tuo 4chanin jokaisen näyttöpäätteelle niin muslimeilla, näennäiskommunismidiktaattoreilla ja hiukan liian tiukalla jormalla tietty on vähän vaikeaa raivokohtauksiensa kanssa mutta olkoot.

Vieras (nimimerkki)

Kun minä lähettelin vihapostia Vanhaselle, en koskaan uhkaillut, mutta laitoin aina lopuksi toiveeni siitä, että se paskainen äpärä tulisi kärsimään kivuliaan ja pitkäkestoisen kuoleman.

Toivoa saa, ei uhkailla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset