Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

Oletko jo tukenut ehdokastasi?

Kampanjointi on kallista ja aikaavievää puuhaa. Harva se päivä täällä puheenvuorossa vaaditaan kattoja vaalikampanjoiden budjetteihin. Mutta oletko sinä itse kantanut tikkua ristiin ehdokkaan tai ehdokkaittesi puolesta?

Monet valittelevat miten toisesta vaalipiiristä löytyy hyviä ehdokkaita, mutta kuinka he eivät voi tukea heitä. Pötypuhetta! Laita kukkaronnyörejä löyhemmälle tai kehu + jaa tietoa näistä hyvistä ehdokkaista ja heidän ajatuksistaan ystävillesi ja tutuillesi jotka voivat äänestää häntä. Tai vieraillessasi alueella varaa pari tuntia aikaa ja lähde vaalitapahtumaan jakamaan heidän esitteitään. Aina voi myös kysyä millaista apua ehdokas tarvitsee.

Itse aion tukea hyväksi tuntemiani ehdokkaita esimerkiksi jakamalla heidän hyviä päivityksiään ja kertomalla heistä eteenpäin + laittamalla osalle heistä hieman vaalirahaa tilille. Kampanjointi on erittäin kallista, eikä suurimmalla osalla ehdokkaista ole käytössä esimerkiksi ay-liikkeen ja suuryritysten valtavia resursseja.

Pulinat pois ja hyviä ehdokkaita tukemaan!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Anteeksi kuinka? Hattu kiertämään että poliitikot pärjäisivät paremmin? Kyllä demokratian pitää olla tässä vaiheessa vaalikautta maksuton, kun seuraavat neljä vuotta systeemiä on taas pakko sponsoroida niin että tuntuu!

On oltava todella intohimoinen politiikan penkkiurheilija, jotta ryhtyisi tilisiirroin tukemaan edes yhtä ehdokasta, useammasta puhumattakaan.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Se on luonnollisesti ihan arvovalinta tukeeko demokratiaa omilla toimillaan. Pelkkä äänestäminen on mielestäni laiskan valinta.

Toki rahaa ei ole pakko käyttää. Tuossa toin muitakin tapoja esille.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ai joo: Paavo Väyryseltä ostin vaalikirjan vuoden 2012 presidentinvaalin yhteydessä. Ehdokas signeerasi sisäkanteen "Tuomolle - Paavo", ja liitti mukaan tilinumeron ja tiedon hinnasta. Vahva oli Väyrysen luotto asiakkaaseen, ja kyllähän minä ostokseni maksoin.

https://www.suomalainen.com/webapp/wcs/stores/serv...

Jos pelkkä äänestäminen on laiskan valinta, mihin mahtaa Virrin Asteikolla päätyä nukkuva kansalainen?

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri Vastaus kommenttiin #3

Äänestämätön kansalainen voi olla montaa asiaa, mutta on usein vain todella laiska ja/tai välinpitämätön.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ovatko "hyviksi tuntemasi ehdokkaat" kepulaisia?

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Pääosin kyllä. Tosin johtuu myös siitä että luonnollisesti 16 vuotta puolueessa olleena tunnen kepulaisia paljon enemmän kuin esimerkiksi demareita. Eikä näkökantani ole mihinkään radikaalisti muuttunut vaikka jäsenkortti sai saksista.

Hyviä ehdokkaita löydän kyllä useimmista puolueista. Mutta nämä ovat kuitenkin suurelta osin puoluevaalit.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minusta ihan asiaa blogisti Virrillä. Hyviä ehdokkaita kannattaa tukea. Turha se sitten on vaalien jälkeen alkaa itkemään, ettei hyvät ehdokkaat päässeet läpi, jos ei ole itse ennen vaaleja mitenkään osallistunut. Sehän on toki totta, etteivät kaikki hyvät ehdokkaat pääse läpi. Kaikki eivät edes ole asettuneet ehdolle, kuten ei Marjattakaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset