Kokoomus ajaa nettirahapelien kieltolakia

Veikkauksen kokoomuslaiset johtajat ovat tulleet julki suunnitelman kanssa, jonka tavoitteena on estää teknisin keinoin suomalaisten rahapelaaminen ulkomaille. Valehdeltuaan ensin vuosikausia ettei moisia aikeita muka olisi.

Samaan aikaan Veikkaus on jäänyt kiinni pyrkimyksestä kerätä ongelmapelaajilta (ja myös muilta pelaajilta) lisää rahaa. Taustalla on kerätä lisää rahaa loppumattoman ahneille Veikkauksen edunsaajille, joiden sydäntä ei pistä kaikki se tuska mitä tällä lisätään. Tämä raha menee lähinnä sote-puolen hyvin palkattuihin suojatyöpaikkoihin.

Ajankohta ulostulolle on mystinen. Ilmeisesti Veikkauksen kokoomuspomot pitävät sinipunaa jo varmana hallituspohjana, sillä SDP on aina pyrkinyt rajoittamaan ihmisten valinnanvapautta mitä tulee nettipelaamiseen. Aiemmin Kokoomus ei ole näitä suunnitelmia aktiivisesti ajanut eteenpäin, mutta ei ole toisaalta niitä vastustanutkaan. Yllättäen surullisen kuuluisalla hallituskaudella 2011-2015 nämä suunnitelmat torppasi Kristillisdemokraatteja edustanut sisäministeri Päivi Räsänen. 

Näyttävät riidat julkisuudessa ovat pelkkää teatteria jolla sumutetaan kansalaisia vaalien alla; todellisuudessa Petteri Orpo ja Antti Rinne ovat samasta puusta veistettyjä demareita joilla on lähes yksinomaan yhteisiä näkemyksiä koskien esimerkiksi palvelujen keskittämistä, maatalouden alasajoa ja nyt myös nettipelien kieltolaista on löytynyt sama sävel. Sosiaaliturvassa molemmat vannovat status quon säilyttämisen nimeen. Oikeastaan suurin ero logon lisäksi ovat taustalla olevat etujärjestöt, joille molemmat lappaavat lisää julkista rahaa.

Veikkauksen monopolin perusteena on "peliongelmien rajaaminen". Todellisuudessa Veikkaus lisää toimillaan peliongelmia joka päivä ja rikkoo mainostuksellaan jatkuvasti arpajaislakia. Koko monopolin perusta on valheellinen, ja toivottavasti Euroopan komissio löytää joskus pallinsa ja tekee tästä irvokkaasta näytelmästä lopun.

Nyt Veikkaus on tekemässä sadoista suomalaisista pokeriammattilaisista joko työttömiä tai pakottamassa heidät muuttamaan muualle. Samalla lopetetaan monelta suomalaiselta harmiton hupi, mitä on ollut esimerkiksi veikkaaminen erikoisiin kohteisiin ulkomailla. Ahneudella ei ole rajaa, kun kokoomuslaiset ja demarit pyrkii ryöstämään peliautomaattien (usein pienituloiset) pelaajat putipuhtaiksi ja siirtämään nämä rahat korruptoituneille järjestöille.

Veikkauksen uusi slogan voisikin olla:

"Pahan tahdon pelejä."

 

eskovirri
Sitoutumaton Espoo

35-vuotias pokerinpelaaja ja sijoittaja. Poliittisesti sitoutumaton.

Nykyään Espoosta, aiemmin Helsingistä. Valtiotieteiden maisteri (poliittinen historia, HY). Poliittisesti keskellä oleva pragmaattinen järkiliberaali. Arvostan suoraa ja rehellistä puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu