Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

Kokoomus ajaa nettirahapelien kieltolakia

Veikkauksen kokoomuslaiset johtajat ovat tulleet julki suunnitelman kanssa, jonka tavoitteena on estää teknisin keinoin suomalaisten rahapelaaminen ulkomaille. Valehdeltuaan ensin vuosikausia ettei moisia aikeita muka olisi.

Samaan aikaan Veikkaus on jäänyt kiinni pyrkimyksestä kerätä ongelmapelaajilta (ja myös muilta pelaajilta) lisää rahaa. Taustalla on kerätä lisää rahaa loppumattoman ahneille Veikkauksen edunsaajille, joiden sydäntä ei pistä kaikki se tuska mitä tällä lisätään. Tämä raha menee lähinnä sote-puolen hyvin palkattuihin suojatyöpaikkoihin.

Ajankohta ulostulolle on mystinen. Ilmeisesti Veikkauksen kokoomuspomot pitävät sinipunaa jo varmana hallituspohjana, sillä SDP on aina pyrkinyt rajoittamaan ihmisten valinnanvapautta mitä tulee nettipelaamiseen. Aiemmin Kokoomus ei ole näitä suunnitelmia aktiivisesti ajanut eteenpäin, mutta ei ole toisaalta niitä vastustanutkaan. Yllättäen surullisen kuuluisalla hallituskaudella 2011-2015 nämä suunnitelmat torppasi Kristillisdemokraatteja edustanut sisäministeri Päivi Räsänen. 

Näyttävät riidat julkisuudessa ovat pelkkää teatteria jolla sumutetaan kansalaisia vaalien alla; todellisuudessa Petteri Orpo ja Antti Rinne ovat samasta puusta veistettyjä demareita joilla on lähes yksinomaan yhteisiä näkemyksiä koskien esimerkiksi palvelujen keskittämistä, maatalouden alasajoa ja nyt myös nettipelien kieltolaista on löytynyt sama sävel. Sosiaaliturvassa molemmat vannovat status quon säilyttämisen nimeen. Oikeastaan suurin ero logon lisäksi ovat taustalla olevat etujärjestöt, joille molemmat lappaavat lisää julkista rahaa.

Veikkauksen monopolin perusteena on "peliongelmien rajaaminen". Todellisuudessa Veikkaus lisää toimillaan peliongelmia joka päivä ja rikkoo mainostuksellaan jatkuvasti arpajaislakia. Koko monopolin perusta on valheellinen, ja toivottavasti Euroopan komissio löytää joskus pallinsa ja tekee tästä irvokkaasta näytelmästä lopun.

Nyt Veikkaus on tekemässä sadoista suomalaisista pokeriammattilaisista joko työttömiä tai pakottamassa heidät muuttamaan muualle. Samalla lopetetaan monelta suomalaiselta harmiton hupi, mitä on ollut esimerkiksi veikkaaminen erikoisiin kohteisiin ulkomailla. Ahneudella ei ole rajaa, kun kokoomuslaiset ja demarit pyrkii ryöstämään peliautomaattien (usein pienituloiset) pelaajat putipuhtaiksi ja siirtämään nämä rahat korruptoituneille järjestöille.

Veikkauksen uusi slogan voisikin olla:

"Pahan tahdon pelejä."

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela

Missään muussa maassa ei raha-automaattipelaaminen ole näin "tyrkytettyä" ongelmapelaajille.

Veikkaus ei suostu sijoittamaan laitteitaan esim. erikseen vain pelisaleihin, vaan ovat laajasti tarjolla huoltamoilla ja kaupoissa.

Se siitä vastuullisuudesta...

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Tämä. Missään muualla maailmassa (edes Las Vegasissa) en ole törmännyt ruokakaupoissa pelikoneisiin. Täällä niihin ovat ihmiset niin tottuneet etteivät näe niissä mitään kyseenalaista tai potentiaalisesti epäeettistä toimintaa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto
Käyttäjän WilleDebaucherDahl kuva
Wille Dahl

No onhan se nyt aika ilmiselvää, että Kokoomus lähtee ajamaan tälläistä. Siellä on nyt varmaan Veikkauksella auki muutama suojatyöpaikka ja ne täytyy saada kiinnitettyä Kokoomuslaisille.

Quid pro quo Clarisse...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

En olisi keskustankaan suhteen kovin luottavainen tässä asiassa... Nettipelien vainoajia tuntuu löytyvän vähän joka puolueesta. Ja syykin on selvä. Veikkaus tarjoaa paljon hyviä suojatyöpaikkoja entisille poliitikoille. Aika vahva selkäranka pitää olla, jos malttaa puolustaa vapautta, kun monopolilla on tarjota 2000 eur/kk + 600 eur/kokous ilman juuri minkäänlaista työvelvoitetta.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/216095-veikkaukse...

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Itse olen tämän hallituskauden ollut melkoisen luottavainen, nimenomaan koska Keskusta on päähallituspuolue.

Mutta myönnän ettei tämä ole mikään suuri ja merkittävä asia Keskustalle, eli en usko että siitä hallituskysymystä tehdään (sama pätee valitettavasti kaikkiin eduskuntapuolueisiin). Kuitenkin järkeviä mielipiteitä Keskustassa kuunnellaan tästä(kin) asiasta, SDP:lle vastaavasti nettipelien blokkaaminen tuntuu olevan ideologinen ristiretki.

Veikkauksen pelimonopoli on kyllä sellainen jokaiselle alueelle laajentunut monoliitti että ilman ulkoista painetta siitä tuskin päästään eroon. Sitä pönkitetään isolla rahalla, jotka paradoksaalisesti tulevat pääosin veikkausvoittovaroista.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Hyvä hyvä! Pitäkää vain nettipokerin puolia myös keskustassa. Kokoomuksessakin on kyllä paljon vapauden puolustajia. Esimerkiksi Ville Rydman ja Elina Lepomäki. Ongelma on, että ne, joita asia kiinnostaa, ovat aina vähemmistössä. Puolueen kannan ratkaisee lähinnä se, kysyvätkö puoluetoverit "Miksi?" vai "Miksi ei?". (Eli vaaditaanko perusteluja sille, miksi ulkomaiset nettipelit pitäisi blokata, vai sille, miksi niitä ei pitäisi blokata.)

Risto Salonen

Ulkomaiset pelit, ulkomaiset omistajat, ulkomaiset edunsaajat.
Veikkaus, Attendo, Esperi, Caruna. Mikä oli liikaa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset