Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

Naisliike ei jyrännyt edes Vihreissä - onnea Touko Aalto!

Touko Aalto on valittu Vihreiden puheenjohtajaksi. Onneksi olkoon! Mielenkiintoisena yksityiskohtana viimeisellä äänestyskierroksella Maria Ohisalolta tulleista äänistä selkeä enemmistö meni Emma Karin sijasta Aallolle.

Puheenjohtajakampanjan aikaan Vihreät Naiset kävivät varsin näkyvästi kyseenalaista kampanjaa naisen valitsemiseksi puheenjohtajaksi, pätevyydestä ja muista ominaisuuksista riippumatta. Vihreiden puolueväki selkeästi antoi märän rätin naisjärjestön kasvoille ja kieltäytyi asettamaan sukupuolta määrääväksi kriteeriksi valinnassa. Oikein!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Väitteesi naisjärjestön kampanjan epäilyttävyydestä kaatuu siihen, että jokainen naisehdokas olisi kyllä ollut vallan pätevä puheenjohtajaksi.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Pätevyys on toki suhteellista, mutta itse kepulaisena toivoin Emma Karin valintaa juuri hänen epäpätevyytensä vuoksi enkä ollut ainoa. Maria Ohisalo olisi ollut varmasti pätevä, mutta kärsi median keskittyessä seuraamaan vain "kahta kärkiehdokasta".

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Onnea vihreille onnistuneesta puheenjohtajavalinnasta. On aina kaikkien suomalaisten etu kun maan johtopaikoille saadaan hyviä miehiä ja naisia.

Enkä usko että vihreillä olisi ollut huonoja ehdokkaitakaan, mutta Toukon erinomaisuudesta minulla ei ole mitään epäilyksiä.

Persujen puheenjohtajavaali tuotti negatiivisen tuloksen koko suomen kansalle, myös minulle pettymyksen, vaikka tiesinkin etukäteen miten käy. Vihreiden onnistunut valinta tuo lohtua.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Hienointa vaalituloksessa oli, että jäsenistö oli löytänyt Maria Ohisalon vaikka media rummutti vain Aaltoa ja Karia. Helsinkiläisillä naisilla oli käytännössä tasatulos ja Mariaa äänestäneiden mielestä Touko oli selvästi useammin se kakkosvaihtoehto. Tiedän myös useita miehiä, jotka olivat asettaneet kärjen järjestykseksi 1. Ohisalo 2. Aalto. Itse tein juuri päinvastoin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Aallon onnitteleminen olisi omankin bloginsa arvoinen mutta ehkä on ekologisempaa tyytyä tähän Virrin blogiin. Perussuomalaisten valinnastahan on riittänytkin parranpärinää useammankin lantatunkion verran.

Joka tapauksessa onnittelut Aallolle. Nyt vihreillä on puheenjohtaja, joka tekee vihreistä mahdollisen hallituspuolueen 2019. En tunne Ohisalon toimintaa riittävän hyvin mutta luotan siihen, että hän on kohtuullisen asiallinen, jos kerran asetit hänet kakkoseksi.

Odotan mielenkiinnolla jatkoa, koska minun mielestäni vihreillä ja keskustalla voisi olla paljonkin yhteistä. Kummankin pitäisi vain pystyä selkeästi muotoilemaan suhteensa muutamiin yksinkertaisiin asioihin. Kuten lokalisaatio vs. globalisaatio, vapaus vs. sääntely. Perustulon osalta vihreät ryhmänä lienevät jopa piirun verran keskkustalaisia edellä. Ja ennen kaikkea unohtaa retorinen hölmöily, tarpeeton väärinymmärtäminen ja maaseutu vs. kaupunki vastakkainasettelu.

Onnea vielä kerran, Touko Aalto.

JK. Manukos se jo aikanaan vertasi toimittajia (mediaa) sopuleihin. Tilanne ei ole muuttunut.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mietin miksi kirjoittaja vastustaa naisliikkeitä?

Ihan otsikon perusteella tuli tämä ajatus.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Ongelmana poliittisissa naisliikkeissä on että ne ajavat julkisella rahalla (12% kai puoluetuista niputettu niille) ja suurin osa niistä lähinnä tuntuu julkisuudessa ajavan vastineeksi tällaista "äänestä naista koska "tasa-arvo""-höttöä vailla mitään sisältöä. Taustalla voivat tehdä arvokastakin työtä, mutta se jää piiloon ja pääosin naispoliitikot tuntuvat kiertävän nämä kaukaa muuten kuin vaalien alla jolloin ollaan käsi ojossa hakemassa vaalirahaa jota tarjolla on vain naisille.Joissain puolueissa näillä ei tunnu olevankaan muuta käyttöä kuin kierrättää puolueavustusta naisehdokkaille.

Muutenkin mielestäni sukupuolella erottelevat toimijat kuten Naisasialiitto Unioni ja Pörssiklubi tekevät itsestään naurettavia sulkemalla puolet potentiaalisista toimijoista ulkopuolelle.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Perinteinen naisliike jäi nyt feminismin jalkoihin näissä vaaleissa...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset