Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

Keisarin uudet vaatteet

Vuorokauden kestänyt hallituskriisi on ohi. Timo Soini keräsi lojalistit kasaan ja hajoitti puolueensa pelastaakseen hallituksen ja sen, mitä hänen luomastaan puolueesta oli jäljellä. Tynkä-perussuomalaisiin jäi vähemmistö eduskuntaryhmästä.

Kolme päivää kestänyt kuohunta Halla-ahon valinnan jälkeen rauhoittuu ja hallituspohja tuskin oleellisesti muuttuu, ellei RKP tai KD ilmoita tulevansa mukaan nykyisen hallitusohjelman puitteissa ja yhtä uuden puolueen salkuista siirretä heille tuen vahvistamiseksi eduskunnassa. 

Yksi skenaario meni eilen oikein:

"Perussuomalaisten ensimmäinen loikkari: tulevan hallituksen ulkoministeri Timo Soini. Hallituksen enemmistö säilyy ja sitä vahvistetaan."

Soinin omat varotoimet suurelta osin pettivät puolueen sisällä, mutta Timppa striked back. Hintana on että PS ei koskaan enää palaa entiselleen ja puoluetuki säilyy Halla-ahon tynkä-persuilla. Suomen puoluekartta on peruuttamattomasti muuttunut.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Mielenkiinnolla seuraamme, kuinka paljon yhteistyötä oppositiossa esiintyy vanhan opposition ja Perussuomalaisten tynkäryhmän välillä.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Kankaanniemen loikattua PS eduskuntaryhmä on pienempi kuin Vihreät. Kumpi on päivän päättyessä pienempi, PS vai RKP?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset