Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

Business as usual

Jussi Halla-aho valittiin selkeällä enemmistöllä Perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Tämä ei varmastikaan ollut kenellekään punavihreän kuplan ulkopuolella elävälle suuri yllätys. Päätös oli puolueen sisäinen, eikä siinä ole väliä mitä mieltä muiden puolueiden jäsenet ovat puheenjohtajaehdokkaasta.

Uskon että hallitus jatkaa business as usual, aluksi Halla-ahon aikeita tarkemmin tarkkaillen. Keskustalla ja Kokoomuksella eikä Halla-ahon poliittiset mielipiteet todellisuudessa valtavasti eroa toisesta pj-ehdokkaasta Sampo Terhosta. Lisäksi Halla-aho on tehnyt varsin selväksi ettei aio hallituksen ohjelmaa repiä auki ja osallistua päivittäisesti hallituksen toimintaan.

Oppositio tapansa mukaan huutaa ja kiljuu sutta, mutta heillä ei ole valtaa mihinkään eikä ketään kiinnosta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Odotetaan vielä kätilöiden lopullista kannanottoa.

Harri Mulari

Tunnistan itseni punavihreästä kuplasta ja täällä ollaan oltu hyvin tietoisia Halla-ahon valinnasta jo pitkään. Vaikeampi pala tämä on maltillisille keskustaoikeistolle, tolkun ihmisille ja ennen kaikkea Kokoomukselle, josta niitä vaikuttamisyrityksiä ja suoranaisia uhkauksia hallitusyhteistyöstä tuli. Kyl määgi uso, et Orpo lopult passa just de bra Halla-aho.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Veikkaan että katkerinta kalkkia tämä on medialle.

Vaalien osalta tilanne itse asiassa paranee muille keskusta(oikeisto)laisille puolueille. Soini söi ääniä sieltä, nyt Halla-Aho positioi puoluettaan uudestaan. Kokoomus tosin joutuu oikeasti pelkäämään IKL-siipensä puolesta ja se voi vaikuttaa myös puolueen sisäisiin asenteisiin.

Muutenkin Suomen politiikan osittainen polarisoituminen on hyvässä vauhdissa. Ensin Li Andersson, nyt Jussi Halla-Aho. Seuraavaksi Emma Kari?

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Petteri Orpo ja Juha Sipilä höpäjävät ja sekoilevat omiaan. Orpolle on tärkeää saada läpi valinnanvapaus sotessa ja ilman Perussuomalaisia Kokoomus ei valinnanvapautta saa. Sipilälle on puolestaan maakuntauudistus Keskustan ykkösasia, eikä maakuntauudistus etene ilman Perussuomalaisia.

Kaikki kortit ovat nyt Halla-ahon käsissä ja Halla-aho käyttää niitä. Orpo ja Sipilä olisivat valmit liittoon vaikka Hitlerin kanssa varmistaakseen Kokoomukselle tärkeän  valinnanvapauden sotessa ja Keskustalle tärkeän maakuntauudistuksen.

Kokoomus ja Keskusta tulevat hyväksymään kaikki Halla-ahon esitykset maahantulopolitiikan kiristämisessä.

Orpon ja Sipilän nyt esittämällä hurskastelulla ei ole mitään uskottavuutta.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Tuskinpa, Halla-ahon asema on aika heikko. Mutta ei Sipilän ja Orpon asema ole hirveästi parempi. Kannatusluvut pitävät PS:n kurissa, Sipilän osalta hallituksen suurimmat uudistukset on edelleen etenemässä ja Orpo lähtemällä hallituksesta riskeeraa uskottavuutensa, tekee helposti Mayt ja Kokoomus menettää IKL-siipensä.

Veikkaan juuri senkin takia et business as usual.

Harri Mulari

Halla-aho on saanut puoluekokoukselta maksimaalisen tuen jo nyt. Se on palljon vahvempi kuin Sipilällä nyt.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Uudet valinnat näyttää aika jänniltä. Hakkaraisen valinta oli kyl täysin WTF.

Ulkoministeri Halla-aho, kulttuuriministeri Huhtasaari ja työministeri Hakkarainen. Coup d'persu?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset