Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

Yksinkertainen ratkaisu alkoholikiistaan

Sipilän hallituksen lupaavasti alkanut tie on vesittynyt pahasti viimeistään alkoholifarssiin. Pieni ryhmä, jota johtaa helmikuussa eduskuntaan varapaikan varapaikalta noussut Pekka Puska on päästänyt Turmiolan Tommin opit liikkeelle ja rampauttanut koko hallituksen työskentelyn. Nyt väläytellään jopa uudistuksesta luopumista, joka ei toki ole vaihtoehto.

Yksinkertaista olisi nyt viedä vuonna 2016 sovittu kompromissi eduskunnan äänestykseen. Mahdollisille kapinaveijareille kunkin hallituspuolueen eduskuntaryhmä antaisi viralliset varoitukset ja tarvittaessa vain kapinakenraali erotettaisiin ryhmän jäsenyydestä (määräajaksi, jos niin toivotaan). Tämän voisi tehdä tuleva ministeri Saarikko, jolloin esityksen kanssa kovasti kipuillut ministeri Rehulan ei tarvitsisi asiaa tehdä.

Ei ole kunniaksi Keskustalle eikä hallitukselle tämä episodi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Tulipahan alkoholikeskustelussa hyvin esille, mikä on nykyisten hallituspuolueiden kyky sopia oikeastaan mistään. Seuraava kaadettava onkin jo sote. Ei sitä varsinaisesta tarvitse edes kaataa. Riittää, että tarvittavat päätökset ja niiden edellyttämät kompromissit jäävät tekemättä. Kansalaisten kannalta se olisikin siinä asiassa paras lopputulos.

Pekka Iiskonmaki

#1
Viljoa on pakko ihailla kunnon demarina.

Sote tuskin pääsee maaliin nykyisellä maakuntamallilla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kepulaisille viinakortti käyttöön!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Miltä kuulostaa, Esko Virri?

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Typerältä. Suurin osa keskustalaisista (niin eduskunnassa kuin äänestäjistä) kannattaa lakimuutosta. Sinänsä en tajua että mitä helvetin iloa Alkosta on yleensäkään kun ei meillä ole viinakorttia käytössä ja Tullin kiusanteosta huolimatta viinaa saa käytännössä kärrätä ulkomailta niin paljon kuin haluaa. Mutta ilonpilaajiahan ja elämän kurjistajia nuo Puskat ovat.

Suurin ongelma lainsäädännön kannalta että alkoholilainsäädäntöä säädetään käytännössä vain holhoukseen keskittyvässä sote-ministeriössä, kun oikeasti asia pitäisi päättää elinkeino- (vähittäismyynti ja yrittäjyys) ja maatalousministeriöissä (tuotanto).

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #4

Ja kaikki mainitsemasi hallinnon alat ovat keskustaisten hallinnassa?

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri Vastaus kommenttiin #5

Ihan missä tahansa hallituksessa sama tilanne. Sote-asioihin alkoholin saatavuuden ei pitäisi kuitenkaan kuulua sen enempää kuin ravintolaruoan myynti.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Jännä päivä. Vielä kun seuraavassa gallupissa Kokoomuksen kannatus on 22+% ja jos Jussi Halla-Aho valitaan PS:n puheenjohtajaksi, ovat uudet vaalit melko varmat ennen vuoden 2017 loppua. Tuossa tilanteessa mikään muu puolue ei sen jälkeen enää tue nykyisen tai minkään keskustajohtoisen enemmistöhallituksen jatkoa.

Silloin voi Keskustan johto miettiä että kannattiko pistää pää Puskaan.

Pekka Iiskonmaki

Huhujen mukaan Pekka Puskalla on ollut vaikea alkoholiongelma. Pitääkö Esko paikkansa?

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Olen pitkään pitänyt sinua koko usarin parhaana keskustalaisena. Tämä tuntuma taas on tullut pääasiassa terveestä suhtautumisestasi mm. Alkon, Veikkauksen ja RAYn ammattitaitoon ja tarpeellisuuteen.

Pahoin pelkään että puolueesi ei osaa arvostaa niitä asioita, joilla olisi mahdollista päästä pois marginaalipuolueen asemasta suurissa kaupungeissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset