Marine Le Peniltä on loppumassa aika

Ei taida Marine Le Penistä tulla Ranskan presidenttiä, jos ei jokin äärijärjestö pamauta vaalitaistelua kirjaimellisesti uusiksi viime metreillä. Mikä on toki aivan mahdollista.

Vedonlyöntimarkkinat ovat kanssa samaa mieltä että Le Peniltä loppuu aika. 1,1 kerroin Macronin voitolle ja 8 kerroin Le Penin voitolle on tällä hetkellä normi. Jos pakko olisi niin löisin Macronia (mietin aiemmin tänään 1,11 kertoimella, mutta passasin). Yleisesti ottaen pidän vedonlyöntimarkkinoita gallupeja ja analyytikkoja uskottavampina, ja nyt kaikki merkit viittaavat siihen että kolmatta yllätystä ei ole tulossa. Brexit ja Trumpin voitto eivät tosin suuria yllätyksiä olleet asiantuntijoille, vaikka niitä yleisesti pidettiin jonkin verran epätodennäköisempinä kuin vaihtoehtoja.

Le Pen kuitenkin kerää suhteessa enemmän ääniä toisella kierroksella kuin esimerkiksi Haavisto Suomessa 2012. 40 prosenttia olisi yli kaksi kertaa enemmän kuin mitä isukki sai 2002 yllätettyään ja päästyään toiselle kierrokselle. Selkeästi muutokselle on kysyntää, kun vanhat valtapuolueet jäivät toiselta kierrokselta kokonaan ulos.

eskovirri
Sitoutumaton Espoo

35-vuotias pokerinpelaaja ja sijoittaja. Poliittisesti sitoutumaton.

Nykyään Espoosta, aiemmin Helsingistä. Valtiotieteiden maisteri (poliittinen historia, HY). Poliittisesti keskellä oleva pragmaattinen järkiliberaali. Arvostan suoraa ja rehellistä puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu