Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

Marine Le Peniltä on loppumassa aika

Ei taida Marine Le Penistä tulla Ranskan presidenttiä, jos ei jokin äärijärjestö pamauta vaalitaistelua kirjaimellisesti uusiksi viime metreillä. Mikä on toki aivan mahdollista.

Vedonlyöntimarkkinat ovat kanssa samaa mieltä että Le Peniltä loppuu aika. 1,1 kerroin Macronin voitolle ja 8 kerroin Le Penin voitolle on tällä hetkellä normi. Jos pakko olisi niin löisin Macronia (mietin aiemmin tänään 1,11 kertoimella, mutta passasin). Yleisesti ottaen pidän vedonlyöntimarkkinoita gallupeja ja analyytikkoja uskottavampina, ja nyt kaikki merkit viittaavat siihen että kolmatta yllätystä ei ole tulossa. Brexit ja Trumpin voitto eivät tosin suuria yllätyksiä olleet asiantuntijoille, vaikka niitä yleisesti pidettiin jonkin verran epätodennäköisempinä kuin vaihtoehtoja.

Le Pen kuitenkin kerää suhteessa enemmän ääniä toisella kierroksella kuin esimerkiksi Haavisto Suomessa 2012. 40 prosenttia olisi yli kaksi kertaa enemmän kuin mitä isukki sai 2002 yllätettyään ja päästyään toiselle kierrokselle. Selkeästi muutokselle on kysyntää, kun vanhat valtapuolueet jäivät toiselta kierrokselta kokonaan ulos.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Macronin lupaama huajainen tulevaisuus Ranskan kansalle ja yksittäisille kansalaisille ei toki jätä äänestäjiä kylmiksi ja tulee johtamaan vaalivoittoon. Vaalien jälkeinen todellisuus onkin sitten toinen asia maan talouden kyntäsessä syvällä suossa yli rahaliiton sopimusten alijäämin ja samalla rankasti velkaantuen. Finanssikriisin jälkeen Ranskan julkinen velka on kasvanut vaatimattomat 1.000 miljardia euroa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Täytyy ihmetellä miten Ranskassa on noinkin paljon natseja (vajaat 40%)? Ilmeisesti Vichyn hallitus on edelleen kunniassa suurelle osaa ranskalaisista.

Pekka Iiskonmaki

#2
Käytä Eero sosialisteista oikeaa nimeä. Kansallissosialistit.

Miksi vasemmiston on Suomessa niin vaikea hyväksyä, että Hitler oli sosialisti?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Pyykkölän kaltaiset vihernatsit vetävät Ranskan vaalit epäolennaiseen kun kysymys on miten Ranska pystyy sopeutumaan EKP:n vaatimaan talouskuriin.

Käyttäjän MikkoKayhko kuva
Mikko Käyhkö

En tiedä missä sivuilla itse lyöt vetoa, mutta kaveri nettosi kyllä hyvät hillot Trumpin voitosta. Ymmärtääkseni 8:1 tulot tippuivat tuon perusteella, mutta mene ja tiedä...

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Itse löin vuorokautta ennen vaaleja 5,5 kertoimella satasen betsin Trumpin puolesta, kun pidin voittoa tuota todennäköisempänä (vaikka todennäköisimpänä tuloksena pidin Clintonin voittoa). Jos noista lyön vetoa niin yleensä tsekkaan kerroinvertailun yhdeltä sivustolta ja nappaan sieltä löytyvän parhaan kertoimen tarjoavan saitin.

Mielenkiintoista USAn presidentinvaalien vedonlyönnissä oli myös seurata miten kertoimet elivät ääntenlaskun edetessä. Harmi että itse missasin kolmosen kertoimen juuri kun Florida oli ratkeamassa Trumpille.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Jospa viime metrien pamauttaja löytyisi äärikeskustasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset