Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

Uusi Veikkaus koheltaa ja säätää pelaajien rahoilla

Veikkaus pisti vuodenvaihteessa hynttyyt yhteen raha-automaateista pääasiassa vastanneen RAYn ja hevosurheilusta vastanneen Toton kanssa. Helmikuussa piti yhdistää nettipokeri Itävallan vastaavan pelimonopolin kanssa, mutta eihän siitä taas ole mitään tullut. Sen sijaan pokerisoftan ongelmista ollaan saatu paljon juttua eri yhteyksissä, ja kunnon monopolin tapaan Veikkaus ei vastaa mistään ongelmista softassaan vaan suoraan valehtelee asiakkailleen. Pelaajilla ei entiseen tapaan ole mitään oikeusturvaa Veikkauksen pelejä pelatessaan.

Poliisihallituksen uudesta linjasta ei tosin vielä ole tietoa, entinen poliisihallituksen arpajaisasioista vastannut lähinnä noitavainoja veronmaksajien rahoilla harrastanut ja perättömiä sekä valheellisia lausuntoja laukonut Jouni Laiho on eläkkeellä ja uuden pomon suhtautumisesta ja puolueettomuudesta emme ole vielä saaneet juuri tietoa. Lieventävänä asianhaarana mainittakoon että Laihon euforinen toiminta ei tuntunut rajoittuvan pelkästään ulkomaisiin laillisiin pelinvälittäjiin vaan myös RAYn ja joskus jopa Veikkauksen toimintaan. Vaikuttaa siltä että kuitenkin asioista vastaava uusi johto on toiminnassaan pidättyväisempi valheellisista lausunnoista ja pyrkimyksestä vaikuttaa julkiseen mielipiteeseen niiden kautta. Järjettömiä oikeusjuttujakaan ei ole nähty, enkä ole kuullut niillä uhkailtavan poliisihallituksen arpajaisyksikön toimijoiden kriitikkoja.

Vaikka Suomen ja Itävallan monopolien softat ovatkin yhtenevät (erittäin kyseenalaisen ja hämäräperäisen Playtechin tuottamina) en ole kovin luottavainen että ainakaan nettipokerin osalta uusi Veikkaus saisi mitään positiivista aikaan. Kuitenkin kotimaisen omistuksen puolesta toivon, että Veikkaus onnistuu edes jotenkin saamaan toimintansa säälliselle tasolle, ja olisi edes sen verran vastuullisempi kuin entinen RAY että koko liiketoiminta ei perustuisi alaikäisten ja peliongelmaisten säälittömälle hyväksikäytölle. Peliautomaattejahan Suomessa löytyy joka kaupasta ja kioskista. Tällaista Villin Lännen toimintaa et löydä edes Las Vegasista (siellä kaupat sentään on rauhoitettu yksikätisiltä rosvoilta). Aivan käsittämätöntä miten niin suuri osa suomalaista uskoo sitä paskaa mitä pelimonopoli meille syöttää "hyvän tahdon peleistä". Kyseessä on mitä puhtain regressiivisen verotuksen muoto, jolla kerätään peliongelmaisilta (usein vähätuloisilta) suuri määrä rahaa erilaisten projektien kuten propagandajärjestöjen palkkalistoilla olevien palkkojen rahoittamiseen. Joka sekin maksaa toimintansa kautta suomalaisille sekä rahassa että onnellisuudessa aivan valtavasti.

Pörssiyhtiössä firmasta olisi pistetty jo vähiten hommiinsa kykenevä konkkaronkka ja ainakin osa johdosta YT-neuvottelujen kautta pihalle. Jo vuosikymmeniä sitten RAYn osalta, joka on vetkutellut ja kitkutellut menemään surkuhupaisasti missaten mm. nettipokerin kultakauden käytännössä kokonaan. Taistellen aikoinaan toki viimeiseen asti mm. alle 15-vuotiaiden oikeudesta pelata rahapelejä tuottojen maksimoisiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset