Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

Suomi kävelee tuhon partaalla

Juha Sipilän hallitus oli Suomen viimeinen toivo. Se epäonnistui. Kokoomus petti hallituksen ensimmäisenä sisäisen hajaannuksen ja opportunismin voimin. Perussuomalaiset romahtivat muutaman viime viikon sisällä populismiin ja valheisiin. Mikä on Suomen tulevaisuus? Ei valoisa, sillä kaikki merkit viittavat täystuhoon: Antti Rinteen hallitus olisi Suomen oma pieni Otto Wille Kuusisen hallitus. Sillä erotuksella, että sen sisäisinä voimina toimivat vielä tuhoisammat Ville "Pelle" Niinistön ja Li "Pohjois-Korea" Anderssonin destruktiiviset voimat joilla ei ole mitään intressiä toimia Suomen etujen mukaisesti.

 

Miten Suomi voitaisiin pelastaa? Keinoja ei ole montaa. Varmasti diktatorisin keinoin niitä löytyisi, mutta pellet kuten Petteri Orpo (kansan keskuudessa Urpo) ja Timo Soini (kansan keskuudessa melonihattu) eivät ole eivätkä tule koskaan kantamaan vastuuta Suomen kohtalosta. Myös Keskustasta löytyy voimia kuten Juha Rehula ja Pekka Puska, joille oma henkinen raamatullinen missio on tärkeämpää kuin Suomen menestys. Lisääkin nimiä löytyisi, mutta pääosin puolueen silmäätekevät ovat vielä Keskustassa vielä valmiita monelta osin historian osalta uhraamaan puolueen edun maan edun edelle. Mutta se ei riitä, kun muissa puolueissa sisäinen opportunismi vallitsee.

 

Heikkoudet Suomen osalta:

 

- Olemme täysin tuhootuomittuja eläkejärjestelmän ja talouden osalta. Hakaniemen pakkovalta 1940-luvulta on johtanut umpikujaan, johon ilman pakkokeinoja ei ole ratkaisuja. Hakaniemen ja Etelärannan epädemokraattinen duopoli on ehdottomasti ja tarvittaessa väkivalloin valtion puolesta purettava.

 

- Suomen verotusjärjestelmä tuhoaa innovaatiot yhdessä tasapäistävän ja monelta osin haitallisen (joskin myös hyödyllisen, mutta se ei korvaa näitä haittoja) sosialidemokraattisen lahjakkuudet tappavan opetusjärjestelmän kanssa.

 

- Suomi on päihde- ja useimmissa poliittisissa järjestelmissään edelleen Neuvostoliiton tasolla.

 

Vahvuudet Suomen osalta:

- Kaikesta huolimatta Suomen infastruktuuri on edelleen vahvalla tolalla. Tietoteknisesti olemme kokonaisvaltaisesti kehittyneimpien valtioden tasolla.

 

- Koulutusjärjestelmämme keskivertolahjakkuuksien osalta on pääosin toimiva.

 

- Kaikista tappioista huolimatta Suomen talous kestää vielä resurssien uudelleenorganisoinnin. Toisin sanoen: emme ole liian pahoissa veloissa selvitäksemme verrattaen muihin Euroopan valtioihin.

 

Suomi on tuhon tiellä. Korruptoitunut media (mm. vuosikymmeniä SDP:n hallitsema Yleisradio) ei mitenkään ole kykenevä toimimaan "vallan vahtikoirana" ja on lukittava koppiinsa. Matka on pitkä ja raskas, mutta vaihtoehtona on että Suomi taantuu Euroopan Pohjois-Koreaksi muutenkin kuin alkoholipolitiikan osalta. Ensimmäisenä tulisi viskata Kokoomus ulos hallituksesta, vaatia uskollisuutta hallituksesta persuilta ja sitten selvittää löytyykö oppositiosta vielä voimia, jotka taistelevat Suomen puolesta. Jos eivät, niin uudet vaalit olisivat paras tapa selvittää kansakunnan voimavarat rotista, jotka ajattelevat vain omaa etuaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Esko kirjoituksestasi jää puuttumaan se tärkein mikä vaikuttaa Suomen tuhoon. Kerron mikä mielestäni johtaa tuhoon, vaikka tiedän keskustan olevan EU:sta tulevien kaiken maailman säädösten ja direktiivien vankkumaton kannattaja. Juuri EU ja ennen kaikkea euro on ajamassa Suomen tuhoon, koskapa näyttää siltä etteivät ay-järjestöt ole tiedostaneet valuutan merkitystä taloudellemme sopimuspolitiikassa.

Kokoomus ajaa luonnollisesti hallituksessa omia poliittisia näkökantojaan niin voimakkaasti kuin keskustalainen pääministeri Sipilä hyväksyy ja näyttääpä hyväksyvän, joten tuolta osin olet myös mielestäni oikeassa. Noinhan kokoomus on aina toiminut. Se että kokoomus toimii nyyisin ajaen paljolti vasemmistolaista politiikkaa onkin ihmettelyn aihe. Tuo vasemmistolaisuus alkoi näkyä jo Kataisen hallituksesta lukien hyvin selvästi ja nimenomaan EU politiikassa ja jatkuu myös Sipilän hallituksessa.

Suuri kysymys kuuluukin, miksi keskusta on ajamassa syvenevää EU:n integraatiopolitiikkaa? Eikö keskustalle enää merkitse mitään kansalliset itsemääräämisoikeudet? Miksi Suomi aina aina etunojassa toteuttamassa komission ehdotuksia, kuten viimeksi taakanjaossa, kun muut maat ovat pitäneet kiinni omista lähtökohdistaan. Entä maamme rajojen jatkuvasti avoinna pitämiseen Ruotsin kautta tulevalle turvapaikanhakijoille? Onko tuokin kokoomuksen vaatimusta?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mistä moinen synkistely näin kauniina lauantaiaamuna?
Menikö illanvieto pitkäksi? ;)

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Olet, Esko, oikeilla jäljillä. Kyllä me tähän touhuun vähän rotia tarvittaisi.

Sitä vain en oikein ymmärrä, että sätit muita puolueita aivan kuin keskusta olisi ainoa järjissään oleva. Kyllä noita samoja adjektiiveja voi soveltaa keskustaan aivan yhtä osuvasti.

Sanot, että "Hakaniemen ja Etelärannan epädemokraattinen duopoli on ehdottomasti ja tarvittaessa väkivalloin valtion puolesta purettava". Tämä apparaatti on meillä ollut koko itsenäisyyden ajan. Kehittynyt tietenkin ajan mukana.

Osaatko kertoa, mikä on ollut se keskeinen tekijä siihen, että Suomi on kasvanut ja kehittynyt aina vuoteen 2008 saakka, vaikka "Hakaniemen pakkovalta" on ollut kaiken aikaa läsnä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Esko Valtaojan viimeinen yliopistoluento asettaa näitäkin asioita oikeisiin mittasuhteisiin, kun tarkastelee pitkän aikavälin kehitystä.

Kannattaa katsoa:
https://youtu.be/PdmSGuLsuQw

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Jos eivät, niin uudet vaalit olisivat paras tapa selvittää kansakunnan voimavarat rotista, jotka ajattelevat vain omaa etuaan."

Vaalit ovat joka neljäs vuosi, mutta sama laulu vain jatkuu. Eikö se ole merkki siitä, etteivät uudet vaalit ole mikään ratkaisu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on aivan totta, mutta vaihtoehtojen pitää lähteä sieltä äänestäjästä. Valtaosalla ihmisistä menee vielä niin hyvin, että sama tarina jatkuu.

Nyt kun on kunnallisvaalit tulossa, niin kaikkien puolueiden puheissa liikkuu pienituloiset, köyhät ja eläkeläiset, oppositon mielestä Suomen suuntaa pitää muuttaa, mutta vaalien jäälkeen ne puheet muuttuu.

''Suomen tilanne on taloudellisesti niin heikko, että joudumme tekemään kipeitä päätöksiä''

Tämä lause kuullaan seuraavienkin vaalien jälkeen, vaikka demarit ja vihreät voittaisivatkin.

Niin kauan kuin äänestäjä äänestää niin kuin aina ennenkin, mikään ei muutu.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Eikö se ole merkki siitä, etteivät uudet vaalit ole mikään ratkaisu."

Uudet vaalit eivät ole ratkaisu jolla maamme ongelmia voitaisiin korjata, koska yksikään nykyisistä puolueista tai niissä toimivista poliitikoista, ei kykene ratkaisemaan maamme ongelmia. Siksi kaikki nykyiset puolueet ja niitä lähellä olevat säätiöt ja yhdistykset tulisi purkaa, sekä takavarikoida niiden omaisuudet valtiolle. Kaikilta nykyisiltä ja entisiltä kansanedustajilta tulisi estää politiikassa jatkaminen, ja valita nykypolitiikan ulkopuolelta uudet kansanedustajat.

Jos nykypoliitikot pystyisivät korjaamaan valtion asiat, se olisi tehty jo aikaa sitten. Nythän asiat menevät pahempaan suuntaan koko ajan ja kun ne poliitikot ovat sitä vastuunkantoa niin kovasti harteilleen juhlapuheissaan ottaneet, niin näin kansalaisena olisi mukavaa nähdä koko eduskunnan irtisanoutuvan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Vaalit tottakai on ratkaisu..ongelma on siinä,että puolueet puhuu vähän mitä puhuu...puhutaan kannusteista vaikka tarkoitetaan kiristämistä.
Sanat eivät vastaa normaalia käsitystä niiden normaalista käsitteistä. Mikä ratkaisuksi?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomen Keskusta edeltäjineen on tehnyt 24 yleis-ja periaateohjelmaa.

Jokainen lukija tehköön omat johtopäätelmänsä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset