Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

Sipilän tulisi erota Keskustan puheenjohtajan paikalta

Lähdetäänpä perusasioista: Omasta mielestäni Juha Sipilä on ollut hyvä pääministeri. Ei täydellinen, mutta ei todellakaan huono tai edes keskitasoinen. Mutta toisaalta hän on ollut parhaimmillaankin hallitusvastuun alkamiseen jälkeen keskinkertainen puoluejohtaja. Oppositiossa hän oli paljon parempi, kuten useimmat puoluejohtajat. Suomalainen nykyinen käytäntö, jossa puoluejohtaja on automaattisesti pääministeri on tuore ja epäonnistunut yritys keskittää valtaa ja vastuuta.

 

Omasta mielestäni Juha Sipilälle paras ratkaisu olisi luopua puolueen puheenjohtajuudesta mahdollisimman nopealla aikataululla. Uuden puheenjohtajan tulee tunnustaa Sipilän asema hallituksen pääministerinä ja osaltaan tukea sitä työtä, mutta tarpeen tullen esittää (kehittävissä raameissa) kritiikkiä mitä on tullut puolueen kentältä ja neuvoa pääministeriä hänen työssään. Viime kädessä pääministerin päätöksenteko ja vastuu kuitenkin lepäisivät edelleen Sipilän käsissä.

 

Kenestä sitten uusi puolueen puheenjohtaja? Tämä valinta kuuluu eittämättä puoluekokoukselle, mutta tässä eri elämän osa-alueilta ja myös ikäluokista muista lähtökohdista muutama ehdokas. Vanhemman kaartin edustajana Mauri Pekkarinen voisi olla hyvä väliajan puheenjohtaja. Toisaalta Antti Kaikkonen yhtenä puolueen johtavista ulkopoliittista ajattelijoista voisi olla raikas vaihtoehto nykyiseen persukokkarimaiseen Washington-kattaukseen. Oikein radikaalina vaihtoehtona voisimme nostaa esille nykyisen Keskustan some-kuninkaan, Mikko Kärnän. Toisaalta, uusi puheenjohtaja voisi minusta nousta ihan hyvin nykyisen kansanedustaja/europarlamentaarikkoakselin ulkopuoleltakin. Keskustan ei tule ottaa asetelmaa sellaisenaan, vaan valita puoluejohtaja joka parhaiten vastaisi tehtävän vaatimuksiin.

 

Puheenjohtajan ja pääministerin tehtävän erottaminen antaisi molempiin tehtäviin sitoutuneen henkilön tekemään tehtäviä täydellä innolla. Pääministerivaalien kehittämisen synkkä historia juontaa viime kädessä Paavo Lipposen viimeiseen takertumiseen vallasta. Kyseessä on kuitenkin mies, jonka suuri osa Suomesta tuntee "maanpetturina, joka sopivasta hinnasta olisi kaasuputken nimissä olisi myynyt isänmaansa surutta". Tästä poliittisesta painolastista olisi edistyksellistä päästä eroon keskustajohtoisen hallituksen aikana. Edellinen pääministeri joka ei ollut oman puolueensa puheenjohtaja oli vuonna 1987 valittu pääministeri Holkeri, joka ei ollut puolueensa puheenjohtaja (pj. oli Suominen), mutta vasta vuonna 2003 Paavo "Juudas" Lipponen alkoi käyttämään eduskuntavaaleista nimitystä "pääministerivaalit". 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

On se onni Suomelle, että ohjaksissa on raudanluja elämän osa-alueiden kokija ja liiketalouden osaaja- politiikasta nyt ei niin väliä. Politiikkahan on vain omien etujen puljaamista ja se on poliitikoiden päätehtävä. Sipilä ei ole ajanut omaa etuaan, vaan pyyteettömästti koko Suomen tavoitteellisesti.
Varjele meitä näiltä kypsymättömiltä politiikan pyrkyreiltä, jotka eivät ole edes lapiota, kellokorttia tai oikeasta työstä palkkaa saaneet.

Mauri on aikansa vaikuttanut, Kaikkonen varmaan saa hyvän paikan jossain institutionaalisessa tehtävässä.

Kunniottakaa nyt keskustalaiset, mitä olette saaneet- Sipilän.

PS. Täällä Tampereella Keskusta on kaiken jarrumies persujen rinnalla. Akselilla Kokoomus, SDP ja Vihreät täällä tapahtuu.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Sinänsä pidän Virrin avauksesta. Minusta ihan hyvin voi kyseenalaistaa parikin itsestäänselvyyttä. Sen, että pääministerin on oltava (hallituksen) suurimmasta puoleesta. Ja sen, että pääministerin on oltava puolueensa puheenjohtaja.

Silti tässä tapauksessa olen vankkumattomasti Sipilän kannalla. Olen kanssasi siinä samaa mieltä, että Sipilä ajaa pääministerinä vähemmän puolueensa (tai varsinkaan omaa) etua ja enemmän koko Suomen etua. Hän todellakin pyrkii hakemaan niitä rakenteellisia muutoksia, jotka olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten. Se vain ei tapahdu käden käänteessä.

Maurista olen samaa mieltä. Hän on näyttönsä antanut eikä puheenjohtajan tehtävä ole mikään elämäntyöpalkinto. Eikä Kaikkonenkaan oikein puheenjohtaja-ainesta ole.

Silti olen sitä mieltä (ja uskonkin), että Sipilällä täytyy olla lopetussuunnitelma. Veikkaisin joko 2022 tai 2020. 2022, jos Keskusta säilyttää 2019 pääministerin aseman. 2020 muussa tapauksessa. 8-10 vuotta on sopiva aika puolueen johdossa. Vihreiden 6 vuoden rajoitus on ihan hyvä mutta ehkä hieman liian matala ehdottomana rajana. Toisaalta veikkaisin heidänkin joustavan siitä, jos esimerkiksi pääministerin tehtävä osuisi heille. Kovin paljon yli 10 vuotta pidän hyvin harvoin nykyaikaan sopivana. Mitä enemmän se ylitetään, sen vaikeampaa vaihto on.

2022 voisi olla sopiva hetki vaikkapa Tuomo Puumalalle tai Katri Kulmunille. Kärnä on vähän särmikäs mutta särmistä on varaa hioa... Toisaalta 5 vuodessa vielä moni muukin voisi osoittaa johtamiskykyjään. Eikä seuraava johtaja voi olla Sipilän klooni.

JK. Ja olettaen, että Keskusta säilyttää 2019 pääministerin paikan, Sipilä toimii pääministerinä toiset neljä vuotta, vaikka puolueen puheenjohtaja vaihtuukin vuotta ennen vaaleja. Pääministerin tehtävä hoidetaan loppuun, mikäli mahdolista. Sen vaatimukset menevät puolueen puheenjohtajan tehtävän ohi. Puolueella on sitä varten varapuheenjohtajat. Kiviniemen tappio tuli osaksi siitä, että hän oli pääministeri vaaleihin saakka eikä himmaillut puolueen puheenjohtajana viimeistä vuotta.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Myönnetään että Mauri oli vain nopea heitto, kun mietin jotain uransa ehtoopuolella olevaa ikonista poliitikkoa.

Juhon kanssa aika pitkälle samaa mieltä Sipilän lopetussuunnitelmasta. Nykyinen mediamyllytys ja sen vaikutus perheeseen voi kuitenkin olla niin kovaa, että Sipilä valitsee täyden toisen pääministerikauden sijaan suosiolla perheensä ja luovuttaa 2020 manttelin joka tapauksessa. Mahdollisena pitäisin myös esimerkiksi siirtymistä pääministerin asemasta elinkeinoministeriksi tuossa vaiheessa.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Eipä ole mitenkään tavatonta, että ministeripuoluejohtajalle puolueen johtaminen jää vähän sivuraiteelle. Mutta siksi kait ne varapuheenjohtajat ovat olemassa?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Oppositiosta ,tuleva pääministeri myönsi medialle ,että kyllä kai se usein onkin pitänyt paikkansa mitä on sanottu:"Kepu pettää aina"

Mutta nyt siihen tulee kuulemma "korjaus"!

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Blogistin ajatuksissa kaikuu ahdistus. Kansalaispuolue on vasta muutaman viikon ikäinen, FB:ssä on vain reilu tuhat tykkääjää ja ainoastaan yksi puoluehallituksen jäsen on ilmoittanut lähtevänsä. Tuskimpa asiat paranee puheenjohtajaa vaihtamalla. Pitäisi palata oppositiokauden painotuksiin ja yrittää ajaa niitä. Ei se sen kummempaa ole.

Ahon ajoista lähtien on ollut tapana, että oppositiokauden politiikka unohtuu keskustalta täysin valtaan päästyä ja muuttuu enemmän tai vähemmän ultraoikeistolaiseksi. Sipilän kausi on tästä räikein esimerkki.

Miten asiat nyt muuttuisi yhdellä Pekkarisella. Lippostakin on turha syytellä. Keskustan johto on ihan itse tiensä valinnut.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kepulaisten kannattas "dementiasta" huolimatta muistella mitä he oli pääministerikautenaan sopinut ja mitä niistä siirtyi seuraavalle kaudelle.Aina Ahon ja Vanhasen veloista lähtien.
Keskusta vastustaa välikysymyksellä
1.Kreikan II-tukipakettia.(Vanhasen jo -09 tekemä ERVVja Kreikalle tukia 2018 asti)
2.Lapsilisien leikkauksia. (Kiviniemen hallitus,seuraavalle kaudelle)

Kepu oli varma voitostaan 18,3% Kok 18,9% että jatkavat yhdessä.
Rökäletappio 15,6% veikin oppositioon 17.4-15

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Ei kaikki politiikka liity Väyryseen. Näin kommentoin Kilpeläisen statuspäivitystä siirtymisestään, siellä kun kommentointi kävi aikas kuumana:

Ei kannata lähteä itse kunkaan heittelemään niitä ensimmäisiä kiviä ja rakentamaan muuria. Itse aion pysyä Keskustassa (tosin ketä kiinnostaa, eihän minulla luottamustehtäviä enää ole), mutta kummeksun täällä useiden tuntemieni keskustavaikuttajien suurta intohimoa lietsoa keskinäistä eripuraa ja vihaa. Vähän samaa katkeruutta ilmassa kuin Husun tapauksessa. Eikö historiasta ja SMP:sta ole mitään opittu?

Itsehän olen konservatiiveille arkkiliberaali ja liberaaleille arkkikonservatiivi. Koska pyrin polittisissa kysymyksissä ajattelemaan omilla aivoillani, enkä suostu ottamaan vastaan jonkun jo valmiiksi minulle pureskelemaa totuutta. Toivoisinkin että tuo keinotekoinen "liberaali-konservatiivi"-leimakirveen viljely lakkaisi.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Totta.Eikä kaikki Kepun kommelukset voi enää johtua eläkeläis Lipposestakaan -07 jälkeen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Lipponen? (kaasuputki ei kai tuonut yrityksille ja palkansaajille työtä tuolloin?)

Kuka oli pääministeri ,kuka energiaministeri ja mistä puolueesta?

Balticconnector-kaasuputkihankkeen tukisopimus allekirjoitettiin Brysselissä
Työ- ja elinkeinoministeriö 21.10.2016
TIEDOTE
Balticconnector-kaasuputkihankkeen tukisopimus allekirjoitettiin Brysselissä
- suomalainen Baltic Connector Oy ja virolainen Elering AS allekirjoittivat 21.10.2016 Brysselissä tukisopimuksen EU-rahoituksesta
Suomen ja Viron välisen kaasuyhdysputken rakentamiseksi.

Ketkä oli edm.ministerit jotka myi Lapin- sähkön Carunalle kesällä-15.
Kauppa sinetöitiin joulukuussa-15.

JK. Mitkä puolueet oli vallassa kun Venäläisille on myyty tontteja aina J.Virolaisesta lähtien ?

-87-19 Porvarienemmistö eduskunta. -03-19lähtien Kepu 3 kautta,kok yhdenkauden.

Kekkosen aikana Kepu ja MSP enemmistönä.

Ketkä oli päättämässä Fortumin optioista ,valtion puolesta? M.Vanhanen ,T.Karpela.
Talousvaliokun.Pj Pekkarinen hyväksyi optiot.
(Kertoen medialle että Fortumin hallitus sai itse päättää optiot.)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Sipilän toimista, kytkentöineen ja mainoksineen voidaan olla montaa mieltä. Jää tulevaisuudessa nähtäväksi ne lukuisat maineteot, joista Sipilän hallitus tullaan muistamaan. Tekojensa vaikutus näkynee ehkä hieman puolueen kannatusluvuissakin aikanaan, ja tämä saattaa puolueen johdossa toki hieman huolettaa ?

Hyvää pohdintaa blogistilta ja pureutuu mielestäni samalla Kepulaisuuden maakuntalähtöiseen saviseen perusolemukseen. Puheista ja puheenjohtajasta huolimatta perälauta teoissa vuotaa aina, se on nähty.

Voisiko sitten nyt puolueen osaava johto auttaa Sipilää tekemään parempia ratkaisuja ?
Näitä vanhan linjan aatteen tekijöitä ovat mm ssa blogistin heittämät Pekkarinen, tai uusia tuulia edustava Kaikkonen

https://www.google.fi/search?q=mauri+pekkarinen+tu...

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/56710-juuri-nyt-a...

Ja onhan näitä kepu(leita ) muitakin.

http://m.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/juhantalon...

http://yle.fi/uutiset/3-6629975

Jne..

Entäs jos Keskustalaiset tekijämiehet ja naiset muuttaisivatkin itse perinteistä rähmäistä kepu linjaansa. Eli samaa sakkia kun tallustelee jonossa forumille, niin lopputulos on ?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Sipilä on paras kepupolitiikko sitten Esko Ahon. Ei vatuloi kuten muut.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Olet oikeassa. Jos näillä täälläkin esitetyillä mielipiteillä vaihdettaisiin, olisi suomessa maailman lyhimmät pääministeri pestit.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ja jos Pekkarinen, niin maailman lyhin pääministeri.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Sipilä on ok, mutta Berner alkaa olla jo sellainen rasite, että vaihtaisin vaikka Esko Virriin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Perheyhtiöiden Koneen Herliini(kesk) ja Vallilan ym.perheyhtiöiden johtajat ei taitaisi pitää siitä? Että perheyrityksen Ex-johtaja,edm.loppari potkittas pois hallituksesta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tuossa meillä on näkemysero. Minusta Berner ei ole rasite vaan päinvastoin erittäin hyvä valinta ministeriksi. Hänelle pitää vain saada oikeaa tietoa. Asioiden aikaansaamiseen hän on erittäin hyvä.

Liikennekaaren uudistamisen osaltakin hän on saanut aikaan enemmän keskustelua siihen liittyvistä asioista kuin mitä on ollut 10 vuoteen. Väyläverkoston huoltovajetta on päivitelty iät ajat mutta mitään konkreettista ei ole saatu aikaan. Eikä ainakaan voi syyttää avoimuuden puutteesta, pikemminkin tulkitsijoita siitä, että kaikki tulkitaan pahimman vaihtoehdon mukaan.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Näkemysero syntyy siitä, ettei pidä luoda paikantamisen kautta uutta maksujärjestelmää. Yksityisyyden suoja on valtavan iso asia! Riittää kun sähköautoille kehitetään oma kuvio.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #17

Sehän tässä hyvä asia juuri on, että voimme olla myös erimielisiä. Paikantaminen ja maksujärjestelmä ovat varmasti juuri niitä asioita, joista on syytä keskustella.

Nykytekniikka mahdollistaa jo hyvinkin tarkan paikantamisen. Monissa tapauksissa sitä paikantamista käytetään myös hyväksi. Silloin kannattaa varmasti miettiä sitä, miten paikannustietoa voidaan käyttää myös yhteiskunnan kannalta hyödyllisesti. Samalla kuitenkin yksityisyyden suoja mahdollisimman hyvin suojaten.

Sekään kai ei liene kovin paha asia yleisesti hyväksyttäväksi, että liikenneverkkoa tarvitaan. Kaksi eri näkökulmaa on, että verkon on oltava valtakunnan eri osia mahdollisimman tasapuolisesti palveleva ja että verkon kustannukset olisi jaettava ainakin osittain käytön mukaan.

Jos sähköautoille kehitellään oma järjestelmä, seuraavaksi kehitellään polttokennoautoille omansa. Jo nyt on erikseen diesel-vero ja eri polttonesteillä erilainen verotus jopa käyttötarkoituksen mukaan jaoteltuna. Takavuosien kummallisuuksia oli se henkilöauton muuttaminen pakettiautoksi sillä katon korotuksella.

Joten kyllä jotain yksinkertaistamista ja yhdenmukaistamista tarvitaan. Mutta pitää tietenkin pitää myös huoli, että ei mennä kokonaisuuden kannalta huonoihin ratkaisuihin.

Siinä mielessä Berner on tietenkin paljon vartijana, että lainsäädäntötyön pääosan tekevät kuitenkin LVM:n virkamiehet. Joten hänelle pitäisi saada mahdollisimman hyvä palaute kaikista eri puolista. Virkamiehilläkin voi olla sekä omia vahvoja näkemyksiään että vahvoja yhteyksiä joihinkin toimijoihin. Jotenkin en usko Bernerin haluavan edetä huonolla ratkaisulla. Ellei hyvää ratkaisua löydy, niin silloin varmaan kannattaa tinkiä määräajasta.

Tämä nyt oli aika pitkä vastaus. Yritin vain sanoa, että asioilla on monta puolta. Enkä minä ainakaan tiedä täsmälleen oikeaa vastausta.

JK. Tämä nyt meni jo aika pitkälle tangentille tuosta Virrin avauksesta mutta olkoon.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Totta. Ihmetellä sopii miten paljon Berner on saanut ja saa somessa kuraa niskaan, vaikka hänelle on langennut pelkästään selvittelijän rooli hallitusohjelmassa sovitussa liikennekaaren selvittelyssä. Mistään ei siis ole edes hallituspuolueissa sovittu muusta kuin selvittelystä. Hallitus ja Berner pelaa vain ilmoituksen mukaan avoimin kortein antamalla keskustelulle sijaa. Toisin on ollut aiempien hallitusten suunnitelmien suhteen. Kaikkea on valmisteltu mahdollisimman paljon piilossa. Joskus jopa päätettykin piilossa (vakuussopimuksen kiemurat).

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri Vastaus kommenttiin #19

Minusta Bernerin suurin ongelma on viestinnän haparointi ja sen koordinoinnin puute. Poliittisessa viestinnässä pitäisi muistaa että jos viesti antaa tilaa tulkittavuudelle, vihamielisessä mediailmastossa sitä tulkitaan aina sillä tavalla mikä aiheuttaa eniten vahinkoa viestijälleen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #27

Esko, valitettavasti noita Bernerin antamia lausuntoja tai kommentteja suunnittelusta kukin ymmärtää kuten haluaa. Pitäisi kuitenkin koko ajan muistaa, että Berner on vain selvityksen laatijan ominaisuudessa, eikä hänen sanomansa ole siten kuin hallituksessakin keskustelun alle tulevaa. Monista some kirjoituksista saan sen käsityksen kuin olisi valmis päätettäväksi. Näinhän ei kuitenkaan asianlaita ole.

Mahdollisesti on myös niin, ettei Berner kerro tässä vaiheessa ihan kaikkea niin laajasti kuin ehkäpä hänellä on ajatuksia. Kyse sitä paitsi taitaa olla vielä vaiheessa eli lausuntovaihe menossa.

Taitaa olla yleensäkin niin, että sanoi ministeri ihan mitä tahansa, niin joku (toisten puolueiden kannattajat) aina ymmärtää asian toisin kuin on tarkoitettu. Politiikolla, koskee siis myös ministeriä, pitää olla norsun nahka someraivon edessä. Koskee myös Sipilää nykyisin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #19

Mutta kulisseissa Perheyritysten (Koneen ym.) Ex-johtajat Anne Berner ja Matti Vanhanen (jonka Berneri hommas perheyrityksiin-10)
onkin nyt yhdessä poistamassa Koneen,Fazzerin,Paulingin ym.perillisiltä perintöveroa.
Liikenne on vain siinä sivussa tehtyä puhdetyötä.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Mauri taitaa olla Suomen historian kalleimpia miehiä, ei jatkoon.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jokos Amos on siirtynyt kepuun ?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#13

Niin on, mutta ei se Juhakaan ihan huonosti ole pärjännyt tuossa kisassa ja Juhalla on vielä paljon aikaa jäljellä.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Esko Virri kirjoittaa- ei kommentoi.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Pokerinpelaajat vasta heräilevät näihin aikoihin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kirjoitukseen liittymätön, mutta kommenttiisi sitä vastoin kysyn, onnistiko ja oliko herääminen tähän päivään hymyn kasvoille saava? Vai tuliko lievää pettymystä.

Itse kirjoitukseen. Sipilä on hyvä pääministeri ja johtaja samalla keskustalle. Tämä näin sivusta sanottuna. Tärkeintä ei ole keskustalaisen politiikan toteuttaminen hallituksessa vaan kaikkien kolmen yhteistä eli yhdessä sovittua maamme parhaaksi ja sitähän hallitus tekee parhaansa mukaan, vaikka vaikeat olivat lähtökohdat.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri Vastaus kommenttiin #23

Liian monta torkkunapin painallusta tänään. Mutta toisaalta sunnuntaina voi ottaa rennosti, ja illalla on kuitenkin perinteisesti viikon tärkeimmät pelit.

Sipilä on hyvä johtaja, mutta ei minusta pysty täysillä hoitamaan puheenjohtajan hommaa pääministerin asemasta. Lisäksi pääministerillä (ja Bernerilla) olisi kyllä tarvetta pätevälle viestintävastaavalle.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #24

Luulenpa tuon ministeriyden koskevan samoin myös persujen ja kokoomuksen puoluejohtajuudessa. Aika kuitenkin on rajallista puoluejohtajan roolin hoitamiselle ministeri aikana. Tuota varten on valittu varapuheenjohtajia useampi.
Viestintä onkin tärkeä jokaiselle puolueelle. Ongelmia taitaa olla tuossa suhteessa kyllä muillakin kuin keskustalla? Vai?

Toivotaan illan peleihin sitä tuuria. ;)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #24

Sirpakin tuossa totesi, että sitä varten ovat varapuheenjohtajat.

Sipilä on nyt ollut Keskustan puheenjohtajana vajaan 5 vuotta. Joten ei ole mitään syytä hänen vaihtamiseensa. Pääministerin tehtävä on niin merkittävä, että puolueen on kestettävä, että puolueen puheenjohtaja tekee ensi sijassa pääministerin töitä.

Jossain vaiheessa kuitenkin tulee vaihdon aika. Tämä on tietenkin jälkiviisautta mutta 2010 Keskustan olisi pitänyt valita Kiviniemi puheenjohtajaksi mutta vaatia Vanhasen hoitamaan pääministerin posti loppuun saakka. Siinä oikeastaan annettiin huono malli pääministerin tehtävien jättämisestä kesken. Kiviniemelle tuli oikeastaan aika huonot kortit käteen, kun hän joutui aloittamaan kaksi tehtävää yhtä aikaa.

Enkä nyt ole täysin vakuuttunut tuon viestinnänkään epäonnistumisesta. Koska koskaan et pysty miellyttämään kaikkia, molemmat ovat kuitenkin näyttäneet sekä inhimillisen puolensa että myös suoraselkäisyytensä seisomalla sekä omien ratkaisujensa että hallituskumppanien ratkaisujen takana sataprosenttisesti. Se viestintä on aika rehellistä ja kelpaa kyllä monille.

Ehkä politiikassa on nähty liiankin paljon hyvää viestintää, jonka takana on pelkkää tyhjää.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #23

Mistä lasket sen hyvän johtajan?
Keskustaväen jakautumisen?
Kansan jakautumisen?
Tulokset nyt? (VM-virkamisesten ennusteiden mukaan -19
talous laahaa-05%
Työllisyys ei kohene kuin n.0,4 %
Velkaa on 124 Mrd -19 mennessä.

Vaikka USA tai täälä 120e rukousaamiaisella ,yhteisrukouksella toivotaankin jotain,
maailman tilanteeseen jotka vaikuttaa Suomeenkin se ei rukouksilla auta.

Sama kuin Kataisen toivotaan,toivotaan Toivotalkoot. (sormet ristissä seläntakana kun kertoi tuosta medialle)

JK.Eiköhän joka hallitus tee parhaansa niillä eduskuntaryhmillä ketkä hallituksissa on? Myös Kepun oppositio aikana.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Suomi on töissä 24/7, mutta he, jotka ovat töissä ovat tarpeellisia siihen hommaan. Tuo Virrin homma on varmaan "tarpeellista". Navettatyö ja talikko voisi opettaa todennäköisyyksiä paremmin kuin korttipakan jakajan käsi. Tällaisetko ovat Keskustan mielipidekirjoittajat ???

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri Vastaus kommenttiin #31

Onneksi olkoon Heikki. Sait kunnian päästä estolistalle, ketään muuta siellä ei olekaan.

Ei minun tarvitse kaikenlaista skeidaa omassa blogissani sietää.

Siiri Lehto

Ei siihen hommaan kukaan halua tulla tilalle. Tuossa taannoin Sdp ei tahtonut hallituksen kaatuvan, todennäköisesti silläkään puolueella ei ollut mitään parempaa jaettavaa suomalaisille. Joten keskusta vetää kakkivaipat tällä kierroksella.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

On tämä sairasta touhua tämä Pääministeri Sipilään kohdistuva ajojahti. Esim jokunen päivä sitten täällä olleeseen blogiin osallistui yli kolmesataa kommenttia.
Maan taloudessa useilla mittareilla mitattuna on tapahtunut käännös parempaan päin. Esim irtisanottujen määrä on pienin sitten vuoden 2011. Olisikohan aika puhua myös saavutuksista jotakin, mutta sehän ei ole mediaseksikästä.

"Ja eihän parantuneet talouden luvut ole tietenkään pääministerin ja hallituksen ansiota, eipä tietenkään. Milloinkapa Sipilä olisi joutanut valtion asioita hoitamaan kun pitää sukulaisten bisneksiä hoitaa."

Olisikohan jo aika vaihtaa levyssä puolta, ja lopettaa tämä arvoton asiasta jauhaminen

Ihmettelen suuresti tätä lynkkausmenttaliteettia. Annetaan hallitukselle ja pääministerille työrauha hoitaa maan asioita.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Nuo asiat eivät varsinaisesti ole hallituksen ja pääministerin ansiota.

Paitsi yhdestä näkökulmasta. Jos hallituksen toimissa on sellainen tekemisen meininki, että siihen uskovat he, jotka varsinaisesti hoitavat talouden nousun (eli yritykset), niin nousu tosiaan alkaa. Ja se on hallituksen osuus ja ansio.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Eikös se mene niin, että jos valtiolla menee huonosti, niin se on hallituksen syy.

Mutta jos valtiolla menee hyvin, niin se on ulkopuolisten tekijöiden ansiota, ei hallituksen.

Ps Juho eikö siellä kivillä ole kylmä tähän aikaan!!

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #36

Ikävää, että viime vuosina ei ole ollut aikaa käydä Lapissa vaeltamassa.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Raimo,

"On tämä sairasta touhua"

*Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.*

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

On se kovaa se Lipposen ajojahti kun se alkoi jo-95 ja jatkuu yhä -07 eläkkeelle jäämisenkin jällkeen.
-03 -07 se oli eduskunnan puhemies joka ei osallistu päätöksiin.
Jäätteenmäki ,Vananen 2kautta/Kiviniemi,Katainen/Stub/Sipilä -03-17
Ja yhä keskustelupalstoilla Lipponen on syyllinen?

Mitkä on asiat mitä nuo edm ei eduskunnan enemmistönä porvaripuolueiden kanssa voinut korjata?
SDp,vas enimmillään 54 -03-17

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset