Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

"Miten tuommoista porukkaa voisi äänestää?"

Presidentti Ahtisaari on antanut täyslaidallisen suorapuheista kritiikkiä entistä puoluettaan kohtaan. Etenkin työmarkkinoiden jäykkyys ja työsopimusten yleissitovuus tuomitaan entisen presidentin toimesta jyrkästi. Ahtisaari kertoo ymmärtävänsä miksi SDP:n kannatus romahti eduskuntavaaleissa eikä ymmärrä miten puolue on voinut antaa kaiken vallan value ay-liikkeen lobbareiden käsiin jotka nyt tekevät parhaansa ajaakseen Suomen talouden alas.

 

Demarien äänestäjiltä voisikin otsikkoon kysyen kysyä, että miten he voivat äänestää tuollaista porukkaa ja että eikö yhtään valvota öisin vai onko omatuntoa jäljellä ollenkaan? Demaripoliitikoilta tätä lienee turha kysyä, sillä sielu ja isänmaa on aina myyty puolueen etujen edestä ensimmäisenä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ei mitään henkilökohtaista, samaa minäkin olen ajatellut, mistä keskustan, kokoomusen, demareitten äänestäjät tulevat.

Ilmeisesti näiden puolueiden äänestäjät, ovat väärin äänestäneitä äänestäjiä, tutkimukset ovat kertoneet, väärin äänestäneitä äänestäjistä.

Jos näin äänestetään, mitään edistystä ei tule tapahtumaan, jokainen näistä puoluesista vetää aina kotipesälle.

Nykyinen Juha Sipilän kepulainen hallitus riistää pahiten lapsiperheitä, eläkeläisiltä, opiskiliolta, sairailta ja kaikilta pienituloisilta.

Haluaisn kysä sinulta, oletko ylpeä pulueestasi, onko puolueesi pelkkää pokerinpeluuta.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Tukien lisääminen suurille osalle opiskelijoista on vissiin riistämistä :D Opintotuen asumislisän muuttaminen yleiseksi asumistueksi nostaa useimpien yksin asuvien opiskelijoiden tukia merkittävästi, vaikka opintorahaan tulee pieni leikkaus. Ehkä kannattaisi hieman seurata politiikkaa eikä kertoa huhupuheita.

Pekka Iiskonmaki

Jostain syystä fanitan Eskoa, vaikka en luota kepun valtaapitäviin.

Jukka Laine

Kun Rinne ottaa vallan Suomessa on viisainta muuttaa kokonaan pois. Mielenkiintoista nähdä mistä löytyvät yhteistyökumppanit ja miten AY-liike aikoo johtaa ikääntyvää Suomea. Muutaman vuoden päästä on satoja tuhansia vanhuksia lisää. Kun suuret ikäluokat jäivät eläkkeelle vaihtotaseen ylijäämä purkaantuu, kun he eivät enää säästä eläkkeisiinsä. Edessä on painajainen.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Samaa mieltä, kannattaa varautua siihen että ilman korjausliikkeitä Suomen talous romahtaa viimeistään 20-30 vuoden päästä täysin. Ja nykyinen järjestelmä ei korjausliikkeita eli tulojen sovittamista menoihin mahdollista.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ilo nähdä, että joku toinenkin on sitä mieltä, että taloutta olisi tasapainotettava nimenomaan noin päin että tulot sovitetaan menoihin.

Menojen suuruudenhan pitää määräytyä sen mukaan, millaista yhteiskuntaa haluamme eikä sen mukaan, paljonko tilillä sattuu olemaan rahaa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #9

No, ainakin yksityistaloudessa joutuu sovittamaan menot tuloihin. En ole vielä keksinyt, miten sovittaisin tulot menoihin. Ylitöitäkään ei voi tehdä silloin, kun haluaa, vaan silloin, kun työnantaja ja asiakas haluaa. Sitä en osaa sanoa, paljonko voisin saada lisää palkkaa, jos menisin kysymään. Mitään sellaista en ole keksinyt, mitä voisin tehdä vapaa-ajallani, ja mikä menisi kaupaksi pienellä vaivalla niin hyvällä hinnalla, että siitä tulisi oleellista tulonlisää. Nukkumiseenkin joutuu käyttämään karkeasti 7 tuntia vuorokaudessa ja jonkinlaista perhe-elämääkin on yritettävä viettää, jotta ei joudu ulkoruokintaan. Joten lisätöihin on muutenkin aika rajallinen aika käytettävissä.

Siitä seuraa, että joutuu hankkimaan sellaisen elämän, mihin on varaa, ei sellaista, minkä mieluimmin haluaisi. Jotenkin epäilen, että pankinjohtaja ei pitkään hyväksyisi maksusuunnitelmaa, jossa lainat nostetaan heti mutta korot ja kuoletukset maksetaan, jos jaksetaan.

Valtiolla kieltämättä on keinot sovittaa tulot menoihin. Pelkään vain, että veroprosentin lähestyessä sataa, ensimmäisinä kytkintä nostaisivat he, joiden työpanos on hyödyllisin. Sillä nimenomaan on käyttöä muuallakin...

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri Vastaus kommenttiin #10

Tuloja voidaan julkissektorilla lisätä verotuksen lisäksi turhaa tai "vähemmän hyödyllistä kuin sen aiheuttamat haitat" säätelyä poistamalla. Esimerkkinä mm. yleissitovien sopimusten kieltäminen varmasti parantaisi yritysten kasvumahdollisuuksia kun korporaatiot eivät voisi pakottaa kaikkia samaan muottiin.

Paljon on kans sellaista lainsäädäntöä joka tahattomasti haittaa uusien innovaatioiden kehittämistä Suomessa, koska aikana jolloin ne on säädetty ei niistä ole osattu edes uneksia.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #11

Kyllähän tuo silloin on enemmän kulujen karsimista, joka välillisesti mahdollistaa tulojen lisäämisen.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri Vastaus kommenttiin #12

Ei ne välttämättä aiheutta kuluja, mutta estää yritysten luomisen / innovaatiot / asettaa keinotekoiset rajat kasvulle yms.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #13

Mikä tahansa este on järjestelmämielessä kustannus, koska esteen poistaminen vaatii resursseja.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #11

OECD suosittelee Suomen maaraportissa ottamaan liitot mukaan paikallistasolla keskusjohdon sijaan työehtojen sopimisessa. Tuo voisi oikeasti olla kokeilemisen arvoinen idea.

Pekka Pylkkönen

Demareilla on nyt kova paikka. Tottakai maailmankuulu nobelisti halutaan omia niin pitkälle kuin mahdollista, mutta ollaanko valmiita menemään kuitenkaan ihan niin pitkälle että katsottaisiin hiukan peiliin?

Jos demarit siihen pystyvät, se on hatunnoston paikka. On melko harvinaista että poliitikko viitsii sellaista tehdä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ahtisaari lienee edelleen katkera siitä, etteivät demarit kekkosmaisesti pyytäneet häntä ehdokkaaksi toiselle kaudelle ilman esivaaleja, vaan hänen olisi pitänyt kisailla varsinaisesta ehdokkuudesta muiden kandidaattien kanssa. Kyse on siis katkeran ihmisen kostosta.

Kuka hitto niitä galluppeja oikein vääristelee?

Pekka Iiskonmaki

Esko yliarvio suomalaiset.

Eero Pyykkölä on uhri. Omat koirat purivat. Toverin paras paisti on toinen toveri.

Turun Päivälehti lopetettiin ja Eerosta tuli entinen intellektuelli. Nyt pitää vaan kiukutella.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ei demareilla ole mitään syytä "omia" Ahtisaarta, ei Ahtisaarella ole koskaan ollut mitään suurta roolia puolueessa. Paavo Väyrynen, kepun kunniapuheenjohtaja tylyttää kepun johtoa jatkuvasti, mitähän Virri siitä ajattelee. Suomessa päästään eteenpäin paikallisesta sopimisesta eteenpäin kunhan suomalainen työnantaja pääse irti johtamisesta, joka perustuu käskyttämiseen ja joka on jäänne sotiemme ajoista. Ahtisaaren ulkopoliittista näkemystä arvostan, mutta hänen näkemys työelämästä on ohut kuin hämähäkin seitti, olisi kannattanut olla ko. asiasta hiljaa.

Pekka Iiskonmaki

#15
Arto on oikeassa. Ahtisaari on liian älykäs demariksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Jokainen aivoillaan ajatteva ymmärtää että nykyisissä talousongelmissa ei ole mitään hyötyä supistaa valtion taloutta vaan lisätä lisäarvoa tuottavaa toimintaa. Lääkkeetkin on esitetty mutta vastustus korjausehdotuksille on periaatteellista. Talousnobelisti Joseph Stiglitz on näistä lääkkeistä myös maininnut.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kun poliittinen koneisto tällä hetkellä niiaa, kumartaa ja kiittää herra euroa, niin on hyvä, että koillakin on jäykkä selkä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset