Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

Lakkautetaan kotihoidontuki!

Demarinuoret ovat esittäneet kotihoidontuen poistamista. Vaikka heidän perustelunsa ovat täysin naurettavia, niin kannatan! Samalla kannatan että lakkautamme esimerkiksi julkisista varoista kustannettavan ansiosidonnaisen työttömyysturvan, opintotuen ja asumistuen.

Luonnollisesti nämä kaikki tuet korvataan tasa-arvoisella, kaikki täysi-ikäiset suomalaiset huomioivalla perustulolla joka ei vääristä asuntomarkkinoita kohtuuttomasti. Lähtökohtana tulee olla malli jossa lähes kaikki suomalaiset harkinnanvaraiset sosiaaliturvan muodot korvataan noin 800 euron kuukausittaisella automaattisella perustulolla. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Joitain aiempia kirjoituksiani perustulosta:

Malli jossa osittainen perustulo on sovitettuna osaan harkinnanvaraisista: http://eskovirri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/189557-p...

Tosi vanha: http://eskovirri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/97200-ho...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tämä ikiaikainen demareiden palo korvata perheiden omaiset viranomaisilla on järkyttävää kun uusi sukupolvikaan ei fiksuunnu.

Kyllä minä tiedän että demarit on Suomen suurin kuntapuolue ja he haluavat vain lisää kunnan työntekijöitä maahan, mutta olisi heillekin hyvä näin kovan laman aikaan muistuttaa että päivähoitopaikka maksaa kunnalle yli 1000€ kuussa verorahoja ja kodinhoidontuki on pähkinöitä siihen kustannukseen verrattuna.

Kuka saisi demarin uskomaan että perhe on lapselle paras eikä hoitolaitos?

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Aivan totta että kotihoidontuki maksaa yhteiskunnalle paljon vähemmän kuin hoitopaikka. Ja nykyisessä taloustilanteessa pitäisi saada ensin lisää työpaikkoja riittävällä palkalla äideille ennen kuin heitä olisi soveliasta edes passittaa töihin.

Perustulo antaisi perheille paljon enemmän joustovaraa. Ei päivähoitolaitoskaan nyt kauhea ole, mutta ei perheitä saisi pakottaa laittamaan lapsiaan sinne etenkään heti synnytyslaitokselta.

Pekka Iiskonmaki

#3
Kotihoidossa on se ongelma, että ei saada poliittista kasvastusta lapsille riittävän varhaisessa vaiheessa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kotihoidontuki on ainakin omasta mielestäni oiva vaihtoehto heille, jotka haluavat olla enemmän läsnä omien lastensa varhaislapsuuden kasvuvaiheessa. Tasa-arvon kannalta ongelmallista tässä asiassa on tunnetusti se, että kotihoidon tuen saajista noin 93 prosenttia on naisia.

Naisten passittaminen töihin lienee olennaisen tärkeää myös hallituksen työllisyystavoitteeen saavuttamiseksi - tilastotietojen mukaan naisten työllisyysaste nimittäinkin on jo kaikonnut liian kauas tavoitellusta 72 prosentista :

http://www.findikaattori.fi/fi/41

Pekka Iiskonmaki

Minun lapsuudessani konttaavat ja taaperot olivat lehmien syöttöpöydällä. Kourussa konttailua ei pidetty suotavana. Joku roti sentään.

Vanhemmat lapset taas tiputtivat heiniä lehmien eteen ja sekös taaperoita nauratti.

Lisäksi vanhemmat lapset lapioivat sontaluukusta tonneittain peltojen kasvuvoimaa.

Heistä tuli aikuisena punaposkisia ja terveitä.

Tosiaan kotihoidontuki? Sellaista ei ollut silloin. Lapset hoidettiin karjan kanssa rinnakkain.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Virri , vaadippa täysin tarpeettoman puoluetuen lopettamista, niin sen lopettamisen jälkeen voimme siirtyä tarkastelemaan muita vähemmän tarpeellisia tukia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset