Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

Minimipalkka-aloite on propagandaa älyllisesti laiskoille ja vähäjärkisille

Vasemmistoliitosta on tullut jälleen yksi todellisuudesta vieraantunut aloite. Samaa luokkaa demarien taannoisen nollatuntialoitteen kanssa, joka ei välittänyt pätkääkään mm. opiskelijoiden erityislaatuisesta asemasta työmarkkinoilla.

10 euron minimipalkka vain lisäisi työttömyyttä, sillä työnantajat vain jättävät palkkaamatta ne työntekijät niille aloille missä kannattavuus ei riitä kattamaan työntekijän palkkaa ja sivukuluja. Mietitään nyt vaikka jäätelömyyjän työtä: aika hitosti pitää saada myytyä jäätelöä niinä harvoina aurinkoisina päivinä jos kaikki vassarien vaatimukset (pakko teettää täysimääräistä työtä myös sadepäivinä, 10 euron minimipalkka tunnilta yms.) saataisiin läpi. Enkä usko että vassarit olisivat valmiita jäätelöstä maksamaan vaikka 10 euroa tötteröltä sen rahoittamiseen. Puhumattakaan siitä miten esimerkiksi vajaakykyiset erityisryhmät eivät tuon jälkeen pääsisi koskaan edes yrittämään työelämää.

Liikaa se varmaan olisikin vaadittu että Vasemmistoliitto pyrkisi edistämään työllisyyttä ja sosiaaliturvan sekä "epätavallisten" työsuhteiden yhdistämistä. Vaikka tulevaisuudessa pysyvä, kokopäiväinen työsuhde tulee olemaan se epätavallinen. Perustulo ja ihmisen tarpeista lähtevä sosiaaliturva soveltuu huonosti suomalaisen poliittisen vasemmiston tapaan rakastaa rakenteita ja yksilönvapauksien polkemista, vaikka juhlapuheissa koitetaan esiintyä perustulon kannattajana. Politiikassa valitettavasti Vasemmistoliitto ei ole historiansa aikana ollut kuin SDP:n satelliitti vailla omia varteenotettavia ja saavutettavissa olevia tavoitteita.

"Työllä on tultava toimeen" on vähän sama kuin vaatisi "verot valtion maksettavaksi". Kiva ajatus, ei vain toimi käytännössä. Sen sijaan olen sitä mieltä että osa-aikatyö tai pienellä palkalla työskenteleminen saaden tukia jotka mahdollistavat kohtuullisen elintason on parempi sekä yksilölle että yhteiskunnalle.

Propagandaa laiskoille ja vähä-älyisille on tämä aloite... ja suurin osa Vasemmistoliiton politiikasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Mistäköhän tähän maahan saataisiin uskottava, rehellinen vasemmistopuolue? Sellaiselle olisi tilausta, mutta Vasemmistoliitto tuntuu politiikaltaan vain hieman erilaiseen pakettiin pakatulle populistiselle punaviherpuolueelle Vihreiden tavoin mutta politiikassaan täysin SDP:n varjoon asettuneelta äänettömältä yhtiömieheltä.

Vanhoista kommunistipuolueista tuskin mikään kykenee uudistumaan ja palaamaan eduskuntaan.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Vasemmistoa sen kummemmin puolustamatta (en ole Vasemmistoliiton äänestäjä) samaa voisi kysyä myös Keskustalta. Mistä saataisiin Keskusta jossa olisi edes ripaus vasemmistoa? Esimerkiksi keskustellessani tässä vuosien saatossa varsin fiksujen Keskustan kannattajien kanssa olen saanut sellaisen käsityksen, että yksi puolueen pääihanteista on poimia parhaat ideat niin vasemmalta kuin oikealtakin. Eli jos oikeisto on "teesi" ja vasemmisto "antiteesi", olisi Keskusta näiden synteesi. Jostain syystä Keskusta on kuitenkin vuosia rakentanut itsestään yhä enemmän porvaripuoluetta. Nyt jopa niin, että puolue näyttää hallituksessa tekevän paikoin Kokoomustakin oikeistolaisempaa politiikkaa. Koulutuskysymyksissä Keskusta ei myöskään vaikuta eroavan juuri lainkaan Perussuomalaisista leikatessaan rajusti "kaikenmaailman dosenteilta".

Tätä tilannetta vasten tuo vaatimuksesi saada Suomeen "uskottava, rehellinen vasemmistopuolue" on toki aivan ymmärrettävä. Haluat ehkä sellaisen vasemmistopuolueen joka ei ole todellisuudessa lainkaan vasemmistolainen. Vanhakantainen vasemmistolaisuus ei ole Keskustalle kelvannut enää aikoihin ja on vain loogista toivoa sen katoamista politiikan kentältä kokonaan. Ehkä siellä on kivempi mellastaa kun kaiikki ovat enemmän tai vähemmän yhtä suurta porvarillista perhettä.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Kannattaa nyt huomioida että perustulon kehittäminen ja opiskelijoiden aseman parantaminen korvaamalla asumislisä asumistuella (ylikompensoi tukien leikkaukset) nykyisessä taloustilanteessa ovat erittäin ennakkoluulottomia ja merkittäviä avauksia köyhän asian edistämiseksi. Toki tuolla on paljon leikattu sellaistakin mistä en leikkaisi (ja toisaalta jätetty leikkaamatta monesta asiasta mistä itse leikkaisin). Tässä hallituksessa suurin kritiikkini kuitenkin kohdistuu siihen, ettei Keskusta ole ottanut riittävästi kantaa koulutus- ja ulkopolitiikkaan. Etenkin ulkopolitiikassa mennään nyt pahasti hakoteillä ja Kokoomus saa sanella ihan liikaa kun Soinikin lähinnä pitää hauskaa maailmalla.

Muuten olen samaa mieltä käsityksestäsi: Keskusta pyrkii ottamaan molemmilta puolilta parhaat puolet mutta myös kehittämään uusia toimintatapoja ja yhdistämään nämä parhaaksi toimivaksi kokonaisuudeksi. Idealistisella tasolla yhteiskunta jossa heikommista huolehditaan, mutta yrittämistä arvostetaan. Käytännön asioissa itse kritisoisin eniten liiallista keskittymistä lillukanvarsiin kuten tiettyjen sote-tahojen härkäpäiseen kieltolain ajamiseen ja tarpeettomaan muutosvastarintaan silloin kun sille ei ole kestäviä perusteita.

Suurin ongelma Vasemmistoliiton kanssa on se, että puolue ei ehdota mitään toteuttamiskelpoisia ja konkreettisia toimia mitkä oikeasti parantaisivat köyhien asemaa. Hallituksessa ollessaan puolue ei ole saanut koko historiansa aikana mitään aikaan, mutta oppositiossa ulisee vailla mitään päämäärää. Jokin oikea vasemmistopuolue irrottautuisi ay-hirttonarusta ja SDP:n satelliittina olemisesta ja voisi esimerkiksi vaatia reippaita veronkorotuksia ja niistä saatavien rahojen laittamisia pienimpiin sosiaalitukiin tai vaikka isomman perustulon rahoittamiseen sekä julkisiin palveluihin. Nykyinen vasemmistoliitto ei uskalla tätä tehdä, koska ay-liike vaatii veronalennuksia.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Lainaus:
10 euron minimipalkka vain lisäisi työttömyyttä, sillä työnantajat vain jättävät palkkaamatta ne työntekijät

Ja suosivat Kepun lanseeraamaa pakkotyötä sosiaaliturvaa vastaan tekijöitä.

Totta.Kun oikein lailla tarjotaan ilmaisia työntekijöitä niin kuka hullu siitä maksaisi.
Vielä kun leipä viedään karenssilla on ilmaistyö taattua.

Jopa työssä olleet itse ansiosidonnaiseen maksaneet työssä ollessaan, aiotaan Kepu Sipilän vaatimuksesta pakottaa 18t tekemäään työtä ammattitaitoiset irtisanotutkin.
Kyllä 10e/t työstä on enempi kuin 480e/kk toimeentulotuki.

Joko se kepu Tiilikaisen 300e/kk alkaa tulla myös peruspäivärahaa saaville,niin ettei sitä vähennetä toimeentulotuesta.
-Kuten lapsilisiä ja kotihoidontukia on vähennetty -94 lähtien.
Kepu pettää Aina!
T:äänestäjä-68 lähtien .

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kymmenen euroa tunnilta jossain kopissa värjöttelystä on ihan kohtuullinen vaatimus...

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Kaikkea voi vaatia. Mutta kuka siitä maksaisi kymmentä euroa tunnissa + palkan sivukuluja? Sinäkö?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Onhan sille kannattamattoman yrityksen pitäjälle vaihtoehtoja väen palkkaamiseksi. Tietääkseni yhteiskunnan maksama työmarkkinatuki +9 euroa kuluihin työntekijälle on vielä voimassa. Silloin työnantaja saa sen työntekijän ilmaiseksi. Mutta silloin ei pidä vaatia työntekijältä sitä kympin laatua.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Jos ei palkanmaksajaa löydy, niin sitten jää ne jäätelöt myymättä - jäätelöä tosin saa tötteröinä siitä kioskin liepeillä sijaitsevasta ruokakaupasta neljäsosa hintaan...

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri Vastaus kommenttiin #15

Tai sitten ei vain tehdä kaikista jäätelönmyyjistä turhaan työttömiä täysin järjettömällä lainsäädännöllä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #17

No, aika monta työtöntö noilla Antikaisen resepteillä onkin jo saatu. Tässä maassa on kuitenkin paljon sellaisia hommia, joista ei kannata kauheasti maksaa, mutta joita kannattaa tehdä pienemmälläkin palkalla harjoittelumielessä tai lisätienestejä hankkiakseen. Sellaisia hommia minäkin kouluaikoinani tein. Palkka ei ollut kummoinen, mutta taskurahat tervetulleita. Ja "oikeita töitä" hakiessa ne kesätyöt noteerattiin hyvinä referensseinä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Maksaahan kepuhallitus -17 Talousarvio.
4,8 Mrd työttömistä ,verovaroista.
Peruspäiväraha
asumistuki
Toimeentulotuki

112 000 TEM 20.9-16
Työvoiman ulkopuolella 700 000 30,2% Jten pakkolailla rittää 0 euron työntekijöitä yrityksille.Kansan piikkiin.
työpanoksesta pakkotyöstä hyötyy yritykset .0 euroa palkalla.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Minusta kansalliset maataloustuet on lopetettava. Ne vääristävät markkinoita.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Sinulla on luonnollisesti oikeus mielipiteesi. Vaikka se olisikin kuinka järjenvastainen. En kylläkään näe miten tuo liittyy blogin asiaan pätkääkään, mutta jotkin ihmiset eivät selvästi pääse traumoistaan ylitse.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Jos kymppi tunnilta ei voi olla minimi tuotanto- tai palveluammatissa, niin miksi maataloudelle pitää antaa tukia? Molemmissa tapauksissa puututaan "vapaan käden" ohjaukseen.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri Vastaus kommenttiin #14

Jos haluat etsiä samanmielisiä sokeita markkinataloususkovaisia niin ehkä Kokoomuksen äärioikealta laidalta löytyy sopivaa seuraa. Esimerkiksi Kokoomusnuorista.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kyllä se liittyy koska molemmat maksetaan verokirstusta. Kansan rahoilla .
Toinen suurin rahamäärä vastiikkeettomasti.
Pienin pakkotyöllä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Niin, Suomessahan tulee 4€ tuntipalkalla toimeen ja ilmeisen hyvin, jos kepulaisiin kansanedustajiin on uskominen, nimittäin tämän suuruiseksi kepu-kansanedustajat maanviljeliöiden tuntipalkaksi ovat laskeneet ja eduskunnan kyselytunnilla monesti sen toistaneet. Tervetuloa Virri tänne Sauvoon, jossa kesäpaikkani sijaitsee tai Paimioon jossa vakituisesti asun, hämmästyt, nimittäin maanviljelijät elävät muutaman kuukauden työpanoksella elintasolla johon kovapalkkaisinkaan ammattimies koskan kykene.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Lypsykarjatalous on kylläkin tällä hetkellä sen verran vaikeuksissa, että siellä on lähes täydellinen investointistoppi. Siitä saa kiittää Suomen Venäjää kohtaan omaksumaa pakotepolitiikkaa muiden länsimaiden mukana, eli siis nykyistä hallitusta. Tämän lisäksi tulee elintarviketeollisuuden menetetyt työpaikat.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Niinkö on ? Jos viedään Ruotsiin Viroon ja Venäjälle osuus on 24,9% viennistä?
Venäjän osuus 9% .

Vienti on kasvanut Egyptiin ja Aasian maihin .
lähde:
Suomen vienti/elintarvikkeet -15

Niin oliko Valiolla muihinkin maihin pakotteet?
-100 maahan mihin se vie tuotteitaan .
Valio Tuottajien oma yritys !
lähde:
Valion sivut.

-Kuten Atriat ym.elintarvikejalostamot.Osuuskuntiensa kautta.
lähde:
Pro-Agri/MTK/Pellervo

Maatila YRITTÄJÄT ei voi saada palkkaa koska he ovat yrittäjiä,ei palkansaajia.

Noiden tuotot on teidän palkkanne.
-60% verovaroilla tuettua yritys puuhastelua.

Jukka Nieminen

Voin kertoa jäätelökioskia pitäneenä, että se on ns sesonkityötä. Tulit tehdään hellepäivinä. Sateisena päivänä voi tietenkin saada myytyä parille ulkoijalle vitosella parit kahvit, sikäli kun siellä päivystämisessä on mitään tolkkua. Hellepäivinä sitten voi bruttovoittoa tulla 1500e per vuorokausi. Viikon parin hellejakso ja on aikas rahoissaan mutta yhtä kaikki, syksyllä on tienannut sen 20-30 tuhatta riippuen tietenkin monesta tekijästä. Järki kai sanoo että jos työntekijään ei ole varaa, tehdään itse pitkää päivääja jos katetta ei jää ittellekään, on syytä lyödä pillit pussiin.

Jos taas tienaa 30 donaa kesän aikana ja ei viitti siitä apurilleen antaa edes säällistä korvausta, on kyllä läpeensä näljä tyyppi. Ja se että joku edes ehdottaa että jonkun pitäis raataa ilmaseks tehdäkseen toisen rikkaaksi, on eksynyt ihan ufojuttuihin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"Jos taas tienaa 30 donaa kesän aikana ja ei viitti siitä apurilleen antaa edes säällistä korvausta, on kyllä läpeensä näljä tyyppi."

Kun tämänkin päivän keskusteluja näillä palstoilla lukee, niin näitä näljiä tyyppejä kyllä riittää. Tai ainakin niitä jotka puhuvat heidän puolestaan.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Ja sit kun iskee Suomen kesä kolmen hellepäivän kanssa niin konkkaan meni. 20+ hellepäivän kesät taitavat olla aika vähissä.

Bruttovoitosta menee sit palkkojen lisäksi muuten mm. tuotteiden hankintakustannukset, verot ja kaikki veroluonteiset kulut, kiinteät kulut yms. yms.

Sen kutsuminen "tienaamiseksi" ei nyt ihan toimi.

Jukka Nieminen

Bruttovoitosta menee sit palkkojen lisäksi muuten mm. tuotteiden hankintakustannukset, verot ja kaikki veroluonteiset kulut, kiinteät kulut yms. yms."

Sitä varten etukäteen tehdään ns. kannattavuuslaskelma. niiden tekemistä opitaan jo ihan kauppiksen ekalla luokalla tai vaihtoehtoisesti vaikka millä tahansa myynti-kurssilla. Ja jos ei vaan itte osaa, niin TE-keskuksen setä kyllä tekee sen ilmatteeks puolestas.

ja se kyllä kertoo että jos ylläoleva on totta ja katetta ei irtoa itselle edes säällisesti kannattaa jättää kioskit pystyttämättä koska lopussa on vaan paha mieli. ja jos katetta ei irtoa palkolliselle, ei kannata kovin laveaa aukioloa pitää.

Sitten asian filosofiseen puoleen että missään ei käytännössä makseta alle kympin tunti, vaikkakin siihen Li onkin kiinnittänyt huomiotaan. Siitä yksinkertaisesta syystä että jokainen tehtailija, yrittäjä, pk-yrittäjä ja jopa yrittäjäksi aikova tietää alan kultaisen säännön: jos maksat maapähkinöillä, saat apinoita.

Ei sillä, ettenkö itse voisi 4e/h käydä työpaikalla nukkumassa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Sen kutsumista jotkut sanoo sossupummiksi,kun se työntekijä ei saa palkkaa ,joten on haettava se elanto ja vuokraraha sossusta.

-Se vuokranantaja kun ei välitä hittoakaan siitä jos yrittäjä ei tienannut jätskikikkarillaan eikä maksa palkkaa.
-Se haluaa sen vuokran silti joka kuukausi.
Eikä se K-marketin kauppiaskaan myy ilmatteeksi vaikka kolleegallansa olis mennyt kesä huonosti.Sekin vaatii rahaa tuotteistaan.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Vasemmistoliitto olisi vähän vähemmän naurettava toimija, jos eläisivät itse niin kuin saarnaisivat. Vasemmistoliitto haluaa kovasti uudistaa työelämää. Pois vastentahtoiset osa-aikatyöt ja kaikille vähintään kymppi tunnilta.

http://vasemmistonuoret.fi/blog/vasemmistonuoret-h...

Hirveitä riistäjiä nuo vassarinuoret kyllä, ei ole ensimmäinen työilmoitus jossa tarjotaan osa-aikatyötä vailla mahdollisuutta kokopäivätyöhön.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kuukausipalkka 1383,95€, työaika noin 84 tuntia kuukaudessa. Tuntipalkaksi tulee 16,40€. Ei ainakaan voi sanoa että olisivat itse alittamassa vaatimaansa kympin tuntipalkkaa.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Vasemmistoliitto on myös juuri vaatinut että "yhdellä työllä pitää tulla toimeen": https://www.facebook.com/vasemmisto/photos/a.18158...

Eihän tuosta 40h/vko laskettuna tule kyllä tuota kymppiäkään kasaan. Puhumattakaan tuosta 10 tuntia viikossa-riistoilmoituksesta, missä puhutaan alle 500 euron kuukausipalkasta kun ilmeisesti kyse oli 11€/tunti-palkasta.

Kovasti kritisoivat kaikkia irtisanomisiakin vaalien alla ja vaativat ottamaan velkaa, mutta mites vaalien jälkeen sitten kävikään: http://yle.fi/uutiset/vasemmistoliitto_aloittaa_yt...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #20

Nythän on ollut julkisuudessa kuuden euron tuntipalkat, joissa täydellä kokoaikatyöllä brutoksi tulee 950€/kk mikä on selvästi vähemmän kuin tuo minkä vasurit maksavat puolipäivätyöstä.

Kaikki työ ei ole kokoaikatyötä, mutta kaikista töistä voisi maksaa vähintään kymmenen euroa tunnilta. Kaikki, kuten esimerkiksi opiskelijat, eivät edes hae kokopäivätyötä koska heillä ei pääsääntöisesti ole aikaa siihen muulloin kuin loma-aikoina.

Ei pitäisi ruveta tahallaan vääristelemään vakavalla asialla, oli puolue mikä hyvänsä.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri Vastaus kommenttiin #24

Fakta nyt vain on se, että satojen tuhansien suomalaisten työstä eivät kuluttajat suostu maksamaan sellaisia hintoja palveluntarjoajilta mitä vaadittaisiin tuohon kymmeneen euroon tunti, kun huomioidaan palkan sivukulut. Eivät yrittäjät ja työnantajat kuitenkaan voi maksaa palkkaa yli tuottavuuden loputtomiin.

Näiden ihmisten osalta tuollainen uudistus olisi tuomitseminen työelämän ulkopuolelle. Julmaa minusta, ja täysin järjetöntä. Etenkin, kun tuottavuus ja osaaminen karttuu esimerkiksi nuorilla ajan myötä jolloin palkka voisi myöhemmin nousta reilustikin yli tuon 10 euron rajan.

Sen sijaan lähtisin muuttamaan sosiaaliturvaa perustulojärjestelmän pohjalta joustavaksi, joka mahdollistaisi työn ja sosiaaliturvan yhteensaattamisen. Oli sitten kyse esimerkiksi pienestä palkasta tai osa-aikatöissä olemisesta. En ajamalla kestämättömiä rajoituksia jo muutenkin kovin byrokraattisille työmarkkinoille.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Onko tuo nollasopimus? Alittaako liksa kympin tuntipalkan?
Ei ja ei.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Entä tuleeko tuolla Keski-Suomen vasemmistonuorten tarjoamalla alle 500 euron kuukausipalkalla toimeen, kuten Vasemmistoliitto vaatii?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ei toki.Mennään näillä.
-Yli miljoona kohta työttömänä ,palkkaverot pois kirstusta.
Osa-aika ja pätkätyöläiset hakee Kelasta erotuksen kun palkka ei riitä elantoon.

Päälle mamut,pakolaiset,eläkeläiset,lapsiperheet,vangit,varusmiehet,opiskelijat,koululaiset,yritysuet,maataloustuet.

Kun olet kouluja käynyt laskeppa kakkaralla miten pitkälle verotulot vielä riittää noihin ?

Vai joko on tulossa Vanhasen hyvät tuotot Kreikan tukipaketeista -10 lähtien ?
I 1,6 Mrd-II 56 mrd-ja III 86 mrd tukipaketista
+ERVV 6 Mrd/EVM 14,2 MRD?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tässä nimenomaisessa yhteydessä on syytä muistaa tämäkin :)

http://1.bp.blogspot.com/-sTbSZotntbw/VWdU2O4Z6-I/...

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Niin, koska vasemmistolainen valehtelu ja kusettaminen on sitä parempaa. Vähän kuin väkivallankin kanssa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Maastrichtin sopimus/Rahaliitto EMU -92 .Voimaan 1.11-93
Euro otetaan käyttöön automaattisesti 1.1-99 jos maa täyttää EU ehdot.
lähde:
EU asiakirja/SuomenPankin asiakirjat
Tuo sopimus allekirjoitettiin Korfulla 24.6-94

Kansa "sai" äänestää Lokakuussa-94
Eduskunta "sai" marraskuussa-94

Kuka kusetti?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mikäli Virriltä löytyisi hiemankin rehellisyyttä hän myöntäisi, että suomalaisen yhteiskunnan yhteiseltä "hillopurkilta" eniten etuja kahmii kepun äänestäjäkunta.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Sanoo herra joka edustaa puoluetta jonka koko olemassaolo perustuu välistävetoon ja etujen kahmimiseen.

Kannatat varmaan myös Kiljusen vaatimusta eläkkeiden korottamisesta niin ettei niitäkään jäisi nuorille jäljelle kun heidän maksamat eläkemaksunsa hassattaisiin? Harvinaista kyllä jopa demarinuoret lähtivät mukaan kampanjaan jossa oman puolueen kaikkein kammottavimpia hankkeita lähdettiin torppaamaan: http://demarinuoret.fi/2016/04/18/nuorisojarjestot...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mistä välistä vetoon puhut ja mistä eduista. SDP on palkansaaja-puolue ja palkansaajat, kovaa työtä paiskinneet ja paiskivat duunarit tämän maan ovat rakentaneet.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Hyvin on toiminut siltarumpu-Pekkarointi nytkin.
Vielä kun Kepulla on eniten kuntia 204 ja kuntien alijäämä 9 mrd alijäämäinen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Näistä työpaikoista tapellaan niinkauan kuin ollaan yhteisvaluutassa ja EKP:n käskytettävänä. Kiky oli aivan riittämätön, sen myöntävät kaikki, mutta hallitus ei uskalla laskea palkkoja 20%.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Ei se palkkojen laskukaan ole (etenkin julkisen sektorin ulkopuolella) mikään autuaaksitekevä homma. Ongelma on lähinnä se et on joko A) jumiuduttu 60-luvulle tai B) koitetaan näillä aloitteilla päästä takaisin sinne.

Pitäis saada järjestelmä kulkemaan ajassa mukana sen sijaan että muokata aikaa järjestelmän tarpeisiin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
A) jumiuduttu 60-luvulle tai B) koitetaan näillä aloitteilla päästä takaisin sinne.

Siis Kekkosen ajan vasemmistoenemmistöön ?
Joita oli enemmistönä maaseutupuolueet multa-kepu ,MSP +sdp,komm.

Nyt vallassa on -4 kautta Kepu ja MSP/PS yhden kauden. "Kekkonen" ja "Vennamo"!

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Voi harmi! En ole pitänyt itseäni älyllisesti laiskana ja vähä-älyisenä, mutta nyt sekin harhaluulo on karissut. Pidän näet vasemmistoliiton minipalkka-ajatusta kannatettavana ja ehdottoman suotavana. Nyt kuitenkin blogisti on vastaansanomattomasti sijoittanut minut edustamieni ajatusten mukaiseen viiteryhmään.

ps. jotta munaisin itseni täydellisesti, paljastan vielä, että mielestäni vasemmistoliiton puheenjohtaja on sananvalmis ja pätevä henkilö...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen
Jukka Nieminen

Tervetuloa joukkoon ;)

Mulle ei ihan auennut millaisesta työstä Virri puhuu. Selvää on vain että hän tunnustaa tätä nykykeskustalaista markkinaliberalismia jossa köyhät voi huoletta tunkea orjatyövoimaksi ja hyväksikäyttää niin paljon kun mieli tekee.

Onhan näistä "yrittäjistä" kyllä ollu puhettakin. Tuolla itäkarjalassa oli ja on se leipomo jossa leipuri otti väkeä hommiin työkkärin harjoittelurahalla luvaten sitten kaikille vakipaikat. Kun päivä lähestyi, äijä vaan erotti kaikki ja otti uudet harjoittelijaoppilaat. Kun se oli erottanut ja ottanut ja erottanut ja ottanut tätä ilmaistyövoimaa, se sit lehdessä ihmetteli kun ei ketään enää työnteko kiinnosta... maine oli vissiin jo kiirinyt äijän edellä.

ja onhan siitä lahtelaisesta mölkkyfirmastakin ollu puhetta joka tiettävästi ei ole käyttänyt muuta kuin ilmaistyövoimaa samaan aikaan kun on tahkonnut neljän miljoonan voittoja...

Kenen tahansa oikeustaju kai sanoo että tälläset kundit on ihan roistoja, ja pesunkestäviä kanaljoja. mutta onhan se hyvä että aina on nousevassa tähdissä olevia politiikonalkuja jotka pitää vaarin, että liiketoimet kukoistaa. ja jos ny joku kuolee aliravitsemukseen työpaikalla, niin se nyt kuuluu peliin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #35

Takavuosina kiinalaiset kivimiehet kepuvaltuutetun "palkkalistoilla" ym.ym.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Sanavalmiista olen ihan samaa mieltä Li Anderssonin kohdalla. Myös ehdottoman pätevä populistipuolueen puheenjohtajaksi. Mutta luojan kiitos ei koskaan tule pääsemään pää- tai valtionvarainministeriksi. Toivottavasti ei miksikään ministeriksi.

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi

Pitäisikö Suomeen luoda mielestäsi pysyvä halpatyövoima armeija? Kyllä/Ei vastaus riittää :)

En tutustunut aikanaan tuohon nollatunti aloitteeseen kunnolla, mutta muistaakseni vapaaehtoisesti olisi saanut vielä noita työntekijä tehdä. Ja kieltäytyessä ei olisi karenssia napsahtanut? Joku taisi puhua siitäkin että opiskelijat voisivat noita soppareita vielä tehdä.

Tuota raksaliiton 6e/h kannatan oppipoika-mestari tyylillä. Ilman koulutusta oleva voisi kokeilla siipiään työmaalla pienellä korvauksella ja saisi kokemusta. Ja asiaa valvottaisiin liittojen kautta väärinköytösten ehkäisemiseksi. Metallin puolella voisi samaa kokeilla esmes.

ps. Eikös Saksassa ollut 8.5e minimipalkka.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Ei. 10€ minimipalkka-aloitteella luotaisiin työttömien armeija.

Nollatuntialoitteessa se pahin ansa oli että työnantaja olisi _velvoitettu_ antamaan tunteja (tais olla 18h/vko), työntekijälle olisi ollut vapaaehtoista. Ei kovin reilua. Karenssin napsahtaminen kieltäytyessä noista on typerää, siksikin perustulo olisi loistava uudistus antaen ihmisille valinnan mahdollisuuden.

Saksassa menee taloudella paljon kovempaa, ay-liikkeellä ei ole niin vahvaa asemaa mistä sabotoida paikallista sopimista ja 8,50 euroa on paljon pienempi kuin 10 euroa. Fiilis on myös että palkan sivukulut ovat paljon pienemmät, mutta tästä en ala infoa nyt hakemaan etenkin kun en osaa saksaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Satojentuhansien työttömien armeija on luotu jo nykysysteemeillä. Kympin minimipalkka parantaisi noin 40000 ihmisen ostovoimaa välittömästi ja loisi uutta työtä.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Jos noi luvut pitää paikkansa niin _työnantajan_ sivukulut ovat myös Saksassa huomattavasti kevyemmät kuin Suomessa, missä jo työnantajan eläkemaksut ovat roimasti suuremmat kuin kaikki työnantajan maksamat sivukulut yhteensä Saksassa.

https://www.gtai.de/GTAI/Navigation/EN/Invest/Inve...

Jukka Nieminen

Mä kyllä tulkitsen tän koko kirjoituksen niin, että kirjoittajan mielestä työttömyyden syy on siinä, että työnantaja on velvollinen maksamaan työlliselle korvausta tämän työpanoksesta. Mutta jos ihmiset työskentelisivät tyystin korvauksetta niin sitten ei olisi työttömyyttäkään. Kirjoittajan kannalta on varmaan harmillista että hän elää tyystin väärällä vuosisadalla, feodaaliorjuus kun oli ja meni.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Loistavasti tulkittu päin mäntyä. Feodaaliorjuuttahan se perustulokin edustaa... demarien vääristyneissä propagandan kauhukuvissa ehkä.

Jukka Nieminen

Loistavasti tulkittu päin mäntyä"

Yritän vaan ymmärtää kiistatta vähän sekaisesti kirjoitettua tekstiäsi. Sen pihvi tuntuu olevan edelleen että työntekijälle ei tarvitse työpanoksestaan maksaa mitään työnteettäjän taholta. En minä vain näe tässä mitään väärintulkintaa, se on puhdasveristä orjuutta sanan kirjaimellisessa merkityksessä. Vaikka sen näkyvin symboli kaulakahle puuttuisikin.

Mutta olen käsittänyt myös niin, saa korjata jos olen väärässä, että kun orjan pitää kuitenkin asua jossain lämpösessä ja jotain syödäkin, kuuluu valtion sitten elättää tätä orjaa ns kansalaistulon avulla. Tai valtion ja valtion, meidän veronmaksajien kuuluu elättää tämä orja että se saa tahkoa omistajalleen jättiomaisuuksia liikevoittoa. Ja tämän plantaasinomistajan ei sovi niihin kulunkeihin osallistua millään lailla. Ja jos orja loukkaantuu työmaalla, niin meidän muiden kuuluu sekin maksaa koska plantaasinomistajaa kuormitetaan jo liikaakin kaikenlaisilla maksuilla.

Jos olen käsittänyt oikein, tämä kirjoitus kuuluu ns pöllöyksien osastoon, sillä harvoinhan sitä kuulee mitään noin tyhmää.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

"Työllä on tultava toimeen" on vähän sama kuin vaatisi "verot valtion maksettavaksi".

Tai vielä enemmän sama kuin vaatisi "yksityisten yritysten palkkamenot veronmaksajien maksettaviksi."

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Olipa räväkkä otsikko, tässä älyllisesti köyhää tekstiä.
Puuttumatta toimitusvarmuuteen, elintarvikehuoltoon ja sen kaltaisiin asioihin yritystoiminnan on oltava sen verran kannattavaa että voi maksaa oikean palkan tai muussa tapauksessa pitää lopettaa/vaihtaa alaa.
Lähihistoriasta tiedämme miten entisen Neuvostoliiton kävi, siellähän kannattavuudella ei ollut niin väliä.
On vaikea uskoa että keskusta ajaa kaikkia palkkojen maksua valtiolle tukien ja avustusten nimellä vaikka maataloudessa niin tehdäänkin.
Ei sen puoleen, auksuuni on tänään kilpailutus, Lex Kallio vapautti torpparit mutta nekin tupsahtivat takaisin ja niillä vasta hieno nimi onkin transsing eli eipä se ihminen ole muuttunut miksikään.

Pekka Pylkkönen

Pitäisi tehdä reilusti päätös että tasataanko palkkoja ja vedetään verot alas vai peritäänkö veroja ja tasataan tuloja tulonsiirroilla.

Nyt meillä on sekasikiö jossa työmarkkinajärjestöt sääntelevät palkkoja valtion siunauksella ja valtio sääntelee päälle nettotuloja. Saadaan sekä markkinahäiriöt että systeemi jota ei voi hallita.

Paras systeemi on se joka maksimoi toimeliaisuuden. Sen jälkeen on sitä 'jakovaraakin' jolla pelailla.

Edit. Sanotaan nyt vielä että maailmalta löytyy joitakin esimerkkejä minimipalkan käyttöönotosta ilman että se olisi merkittävästi vaikuttanut työllisyyteen. Erityisryhmiin, kuten vammaisiin, minimipalkka näyttää kuitenkin vaikuttavan lähes aina. Toki tätäkin voisi yrittää kiertää esimerkiksi porrastamalla minimipalkkaa mutta ottaisivatko ihmiset sellaisen hyvin vastaan? Samoin minimipalkka ei voi olla kovin suuri suhteessa yleiseen palkkatasoon, muuten se rupeaa syömään työpaikkoja. En osaa sanoa onko 10€/h millainen. Itse en kehtaisi maksaa kenellekään sen alempaa palkkaa mutta ymmärrän kyllä että joillakin aloilla marginaalit ovat hyvin pienet ja raha tiukassa.

Jyrki Paldán

Ihan komea propagandinistinen ja älyllisesti laiska mikroanalyysi minimipalkan makrovaikutuksista. Miten otat huomioon esimerkiksi sen että se 6€/h jäätelömyyjä kuluttaa keskimäärin 4€/h:n arvosta vähemmän rahaa kuin 10€/h tienaava, sovitaan nyt vaikka naapurijäätelökiskan palveluihin? Jos jäätelönmyyjien palkkaa lasketaan vaikka 10€/h:sta 6€/h:hon ja jäätelökiskan omistaja lähettää saman tien ekstravoittonsa Bahamansaarille, mitä tapahtuu taloudessa? Naapurijäätelökiskan tulot tippuvat 4€/h, jolloin ollaan takaisin lähtöpisteessä palkkojen ja tulojen suhteen. Syntyykö uusia työpaikkoja, vai onko vaikutus hyvin pitkälti +-0 kulutuskysynnän laskiessa tismalleen samassa tahdissa palkkojen kanssa?

Ja ei, en argumentoi että kaikki jäätelönkiskanpitäjät lähettävät kaikki varansa Bahamasaarille, tai että kaikki jäätelönmyyjät kuluttavat kaiken palkkansa välittömään kulutukseen naapurijäätelökiskalla. En myöskään väitä etteikö minimipalkkojen ja työllisyyden välillä olisi joissain tilanteissa esittämääsi yhteyttä. Demonstroin vain miksi noin yksisilmäinen anekdootti on argumenttina juuri sitä mistä syytät muita otsikossasi.

Ja ettei mene ihan käsienheilutteluksi, niin tässä vielä todella laaja metatutkimus:
http://cepr.net/documents/publications/min-wage-20...

"Economists have conducted hundreds of studies of the employement impact of the minimum wage. Summarizing those studies is a daunting task, but two recent meta-studies analyzing the research conducted since the early 1990s concludes that the minimum wage has little or no discernible effet on the employement prospects of low-wage workers."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset