Minimipalkka-aloite on propagandaa älyllisesti laiskoille ja vähäjärkisille

Vasemmistoliitosta on tullut jälleen yksi todellisuudesta vieraantunut aloite. Samaa luokkaa demarien taannoisen nollatuntialoitteen kanssa, joka ei välittänyt pätkääkään mm. opiskelijoiden erityislaatuisesta asemasta työmarkkinoilla.

10 euron minimipalkka vain lisäisi työttömyyttä, sillä työnantajat vain jättävät palkkaamatta ne työntekijät niille aloille missä kannattavuus ei riitä kattamaan työntekijän palkkaa ja sivukuluja. Mietitään nyt vaikka jäätelömyyjän työtä: aika hitosti pitää saada myytyä jäätelöä niinä harvoina aurinkoisina päivinä jos kaikki vassarien vaatimukset (pakko teettää täysimääräistä työtä myös sadepäivinä, 10 euron minimipalkka tunnilta yms.) saataisiin läpi. Enkä usko että vassarit olisivat valmiita jäätelöstä maksamaan vaikka 10 euroa tötteröltä sen rahoittamiseen. Puhumattakaan siitä miten esimerkiksi vajaakykyiset erityisryhmät eivät tuon jälkeen pääsisi koskaan edes yrittämään työelämää.

Liikaa se varmaan olisikin vaadittu että Vasemmistoliitto pyrkisi edistämään työllisyyttä ja sosiaaliturvan sekä "epätavallisten" työsuhteiden yhdistämistä. Vaikka tulevaisuudessa pysyvä, kokopäiväinen työsuhde tulee olemaan se epätavallinen. Perustulo ja ihmisen tarpeista lähtevä sosiaaliturva soveltuu huonosti suomalaisen poliittisen vasemmiston tapaan rakastaa rakenteita ja yksilönvapauksien polkemista, vaikka juhlapuheissa koitetaan esiintyä perustulon kannattajana. Politiikassa valitettavasti Vasemmistoliitto ei ole historiansa aikana ollut kuin SDP:n satelliitti vailla omia varteenotettavia ja saavutettavissa olevia tavoitteita.

"Työllä on tultava toimeen" on vähän sama kuin vaatisi "verot valtion maksettavaksi". Kiva ajatus, ei vain toimi käytännössä. Sen sijaan olen sitä mieltä että osa-aikatyö tai pienellä palkalla työskenteleminen saaden tukia jotka mahdollistavat kohtuullisen elintason on parempi sekä yksilölle että yhteiskunnalle.

Propagandaa laiskoille ja vähä-älyisille on tämä aloite… ja suurin osa Vasemmistoliiton politiikasta.

eskovirri
Sitoutumaton Espoo

35-vuotias pokerinpelaaja ja sijoittaja. Poliittisesti sitoutumaton.

Nykyään Espoosta, aiemmin Helsingistä. Valtiotieteiden maisteri (poliittinen historia, HY). Poliittisesti keskellä oleva pragmaattinen järkiliberaali. Arvostan suoraa ja rehellistä puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu