Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

Neuvotteluyhteiskunta on menneisyyttä

Suomessa on monet (lähinnä itse tilanteesta hyötyneet) hehkuttaneet suomalaista neuvotteluyhteiskuntaa. Todellisuudessa suomalainen neuvotteluyhteiskunta on todellisuudessa irvokas versio demokratiasta, jossa eduskunta ja sen enemmistöä edustava hallitus painostetaan tarvittaessa laittomien lakkojen voimalla muutaman etujärjestön sanelemien ratkaisujen kannalle.

Suomen on aika herätä. Samoin on aika lopettaa epädemokraattinen kolmikanta. Jatkossa työmarkkinajärjestöillä ei tule olla sen suurempaa vaikutusvaltaa maan politiikkaan kuin muillakaan yhdistyksillä tai vastaavilla toimijoilla. Tätä jo Juha Sipilä ajoi vaalien alla keskusteluissa, mutta valitettavasti hallituskumppaneilta eli Kokoomuksesta ja Perussuomalaisilta ei löydy selkärankaa demokratian puolustamiseen.

Helsingin Keskustanuoret ovat ottaneet kantaa ammattiyhdistysliikkeen veroetuuksien poistamisen puolesta. Itse kannattaisin myös ay-liikkeen jäsenmaksun verovähennysoikeuden poistamista. Kuinka moni tässä maassa oikeasti kärsisi merkittävästi siitä että parinsadan miljoonan euron välillinen tulonsiirto ammattiyhdistysliikkeelle poistettaisiin? Sillä rahalla voitaisiin perua suuri osa kipeistä ratkaisuista opiskelijoiden, lapsiperheiden ja oikeasti pienituloisten osalta.

Suomessa on ongelma veroparatiisien ja demokratiavajeen kanssa. Niiden ongelmien keskipisteessä on ammattiyhdistysliike, joka sortaa kaikkia siihen kuulumattomia suomalaisia ja ajaa etuoikeuksia, joista nauttii samalla tasolla lähinnä Pohjois-Korean puolue-eliitti. Tämän tilanteen korjaamiseksi on ay-mafian masinoimat laittomat lakot nujerrettava demokratian meille suomin keinoin: lainsäädännöllä ja tarvittaessa demokraattisen yhteiskunnan pakkokeinoilla.

Hakaniemen mafia on tuhottava. Meidän kaikkien tähden.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Neuvotteluyhteiskunta on menneisyyttä"
Juuri näin. Todella. Hyvin sanottu.

"Hakaniemen mafia on tuhottava. Meidän kaikkien tähden."
Näin on tehtävä. Mitä pikimmiten sen parempi. Näin on näreet!

Etelärannan (EK)ja Simonkadun (MTK) edustamiin tahoihin ei puututa! Ei millään lailla!

Meille kaikille työntekijöille avautuu todellinen taivas, kunhan saamme Hakaniemen mafian poltettua ja kitkettyä juurineen kaikkineen. On todella ollut idioottimaista odottaa jotakin yleissopimusta palkankorotuksista. Minä voisin aivan yhtä hyvin neuvotella tuon Kalen kanssa omasta korotuksestani. Tosin, jos Kale sanoisi, että hän pystyy maksamaan minulle 80 prosenttia viimevuotiseen verrattuna, kun vaimo vaati uutta minkkiturkkia, kun naapurin rouvallakin on. Mitäpä minä tuohon voisin sanoa. En mitään paitsi olla iloinen Kalen rouvan uudesta turkista.

Muuten Kale on ollut pirun hyvä toimari ja pikkufirman omistaja eikä minulla ole pahaa sanottavaa tuosta Samulistakaan, joka on meidän luottamusmies. Samuli soittelee joskus liittoon ja saa sieltä jotain ohjeita. Meidän firmassa on mennyt todella hyvin minun, Samulin ja toimari Kalen kanssa.

Älä Virkki helvetissä sotke näitä meidän asioita, vaikka nouseva tähti politiikassa oletkin. Muista, että Väyrynen ei ole kaikessa oikeassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset