Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

Herätetäänkö Keskustanuoret Salossa henkiin?

Keskusta on pääministeripuolue ja Suomi on lähihistorian suurimman murroksen keskipisteessä. Samaan aikaan puolueen nuorisojärjestö on totaalisen kuollut: puheenjohtajavaalivuonna kolmannelta sivulta liiton ajankohtaista-sivuilta löytyy kesän uutisia. Samaan aikaan varapuheenjohtajavaaliin ei ole ilmoittautunut kuin kaksi ehdokasta (jaossa kaksi paikkaa). Puheenjohtajavaalikin on kahden kauppa. Olen ollut mukana Keskustanuorten toiminnassa 12 vuotta, eikä koskaan ennen järjestön toiminta ja poliittinen aktiivisuus ole ollut näin heikolla tasolla.

 

Vaalien alla kritisoin kovasti Keskustanuoria näkemysten ja politiikan puutteesta, eikä vaalien jälkeen tilanne ole ainakaan parantunut. Nuoret kansanedustajamme ja yksittäiset toimijamme ovat olleet ilahduttavan aktiivisia, mutta ainoat elonmerkit Keskustanuorten toiminnasta ovat reaktiot muutamaan hallituksen ohilyöntiin kuten Itä-Suomen raideliikenteen näivettämiseen ja pakolaiskriisin kommentoinnin paheksuntaan. Mitään omia aloitteita ja poliittista valmistelutyötä ei ole ollut havaittavissa.

 

Keskustan nuorisokannatus on perinteisesti ollut vahvaa. Keskusta on perinteisesti kokoomuksen ja vihreiden kanssa dominoinut nuorisokannatusta. Keskustanuoret järjestönä ovat perinteisesti olleet yhdessä Keskustan Opiskelijaliiton kanssa loppumaton ideoiden ja uudistusesitysten lähde, mutta nyt näyttää siltä että järjestöstä on tullut menneisyyteen jumittunut riippakivi puolueelle jonka tehtävä on lähinnä romuttaa uudistuksia. Minne on kadonnut se uudistusmielisyys ja äärikeskustalaisuus, jossa köyhän asia tarkoittaa muutakin kuin menneisyyteen jumiutumista? Jos tätä menoa jatketaan, voi tulevaisuudessa Keskustaa odottaa nuorison keskuudessa SDP:n kohtalo, jossa nuorisokannatus mitataan promilleissa.

 

Heräävätkö Keskustanuoret henkiin Salon liittokokouksessa, vai näivettyykö Suomen suurin nuorisojärjestö nopeasti pois vaikutuskartalta. Onko valtakunnalliselle puolueen nuorisojärjestölle enää käyttöä, kun useimmat sen toimijat eivät halua enää toimia sen kautta ja käyttävät viestinnän välineinä esimerkiksi Puheenvuoroa?

 

Keskustanuorten johto vaihtuu ensi viikonloppuna Salossa järjestettävässä kokouksessa, mutta tärkeätä olisi että myös järjestö henkisesti vaihtaisi vaihteen peruutusvaihteelta askelittain kohti turboa. Tai sitten todetaan, että aika on ajanut valtakunnallisen nuorisojärjestön ohi ja liittotoimiston resurssit laitetaan parempaan käyttöön piiri- ja osastotasolle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Nuoret on nykyisin fiksuja ja valistuneita. Nostakaa ikärajaa 65 vuodesta, niin nuorisojärjestö herää taas henkiin.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Sekoitat nyt demarinuoret ja keskustanuoret ;)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Virri, onko tullut mieleesi,ettei tämänhetkinen keskustan harjoittama politiikka hallituksessa tyydytä puolueen nuorisoa ehkä sinua lukuunottamatta.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri Vastaus kommenttiin #3

Enemmistöä pääosin tuntuu tyydyttävän.

Mutta tyydyttipä tai ei, silti elävän nuorisoliikkeen pitäisi tehdä jatkuvasti uusia avauksia ja nostaa erilaisia näkökantoja parrasvaloon. Ei vain olla hiljaa ja reagoida vasta kun ikäviä päätöksiä tulee.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #4

Olen kanssasi samaamieltä, mutta onko tullut vielä ikäviä päätöksiä mielestäsi ?

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri Vastaus kommenttiin #5

Jotain yksittäisiä, kuten esimerkiksi opintotukeen tehdyt leikkaukset sekä korkeakoulutuksen (liian rajut) säästöt. Kokonaisuus kuitenkin ratkaisee, pakko on sopeuttaa ettei koko paska rysähdä nuorempien sukupolvien niskaan.

Lisäksi mielestäni Sipilä on kohdellut työmarkkinajärjestöjä aivan liian lempeästi. Laittomat lakot olisi pitänyt laittaa kuriin heti kättelyssä säätämällä lakkoihin kehottaville järjestöille täysi korvausvastuu ja työmarkkinajärjestöjen maksujen verovähennysoikeudesta olisi pitänyt luopua + samoin niiden perusteettomista veroeduista.

Paljon on vielä korjattavaa ja vasta aivan alussa ollaan, mutta eipä hallituskaan ole vielä kuin muutamia kuukausia vanha. Lupaava alku kokonaisuutena.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #6

Eikö tällä hallituksella riitä haluja tai voimaa poistaa lomaraha kokonaan määräaikaisesti taloustilanteen korjaamiseksi ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #6
Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kepu-nuorille ilmainen vinkki nousevasta kepulaisesta nuorisojohtajasta:

http://jaakkokyllnen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2050...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset