Feminismi tuhoaa aidon tasa-arvokeskustelun

Yhden facebook-keskustelun pohjalta ajattelin tarttua palavaan soihtuun ja tuoda esiin omia ajatuksiani feminismistä. Feminismi keskustelun lähtökohtana tasa-arvopolitiikassa on erittäin ongelmallinen liittyen siitä johtuvaan yleiseen tasa-arvokeskustelun kontekstiin, joka feminismin myötä minusta kulminoituu kolmeen pääpointtiin:

1) Femnismi typistää keskustelussa käytävät aiheet hyvin yksioikoisesti. Puhutaan jatkuvasti naisten palkkatasa-arvon puutteesta, naisten kokemasta perheväkivallasta ja naisten työelämässä kokemasta epä-älyllisestä syrjinnästä. Samaan aikaan ohitetaan olankohautuksella miehiä koskevat tasa-arvokysymykset kuten esimerkiksi syrjivä asevelvollisuus, erittäin heikko asema erotilanteissa (ja toki myös perheväkivalta) ja keskimääräinen työuran vaativuus. Lisäksi tässä keskustelussa unohdetaan että todellisuudessa miehet ja naiset eivät ole heterogeenisiä ryhmiä eivätkä edes yksiselitteisiä ja oikeasti vain vahvistetaan sukupuolten välistä kuilua.

2) Feminismi-keskustelussa pureudutaan seurauksiin ja jätetään syyt vähälle huomiolle. Vedetään repäiseviä otsikoita naisten 80 sentistä ja koitetaan tehdä kaikista feminismin vastustajista / siihen epäilevästi suhtautuvista pahoja ihmisiä ja marginalisoida heidät. Tutkimuksiin suhtaudutaan niin että vain omaa dogmaa tukevat tutkimukset otetaan huomioon ja muut tyrmätään feminismin vastaisena propagandana. Lisäksi pyritään aktiivisesti jättämään keskustelussa sivuun se, että monella alueella naiset ovat jo selvästi ohittaneet miehet (kuten korkeakoulutus).

3) Mediassa ja huomion keskipisteessä feminismin kasvoja usein edustavat erittäin ristiriitaiset hahmot, kuten "ihmisvihaaja" Tiina Rosenberg ja joille feminismi on selkeästi aivan muuta kuin tasa-arvoa. Tästä huolimatta feminismiä puolustetaan yksinomaan "tasa-arvon kannattamisena" vaikka todellisuudessa ainakin osalla feministejä on erilaiset tavoitteet. 

Bonuspointti: Mielestäni feminismin tapa käsitellä "äijäkerhoja" on paitsi nurinkurinen, myös destruktiivinen. Sen sijaan että myönnettäisiin että naisten omissa piireissä ja asenteissa on usein jotain pahasti vialla noin yleisesti kun tapellaan keskenään ja puukotetaan selkään, pitäisi ottaa mallia siitä että tuetaan tosiia eteenpäin elämässä ja pyritään nostamaan toisten hyviä puolia esiin työelämässä ja muutenkin. En nyt sano että mitään eksklusiivisia naiskerhoja (vaikka näitäkin on aina ollut) pitäisi alkaa järjestämään, mutta asenteiden pitäisi siellä muuttua.

Mm. näiden seikkojen takia en itse koskaan aio käyttää itsestäni feministi-sanaa vaikka tasa-arvoa kannatankin. Toivoisin että yleisestikin feministi-sanasta "tasa-arvon synonyyminä" luovuttaisiin, koska sitä se ei ainakaan pelkästään tarkoita.

eskovirri
Sitoutumaton Espoo

35-vuotias pokerinpelaaja ja sijoittaja. Poliittisesti sitoutumaton.

Nykyään Espoosta, aiemmin Helsingistä. Valtiotieteiden maisteri (poliittinen historia, HY). Poliittisesti keskellä oleva pragmaattinen järkiliberaali. Arvostan suoraa ja rehellistä puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu