Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

Äänestysehdotukseni vaaleihin

En ole hirvittävän innostunut ollut näistä eduskuntavaaleista, vaikka toivonkin Keskustalle mahdollisimman murskaavaa vaalivoittoa. Vaalitentit ovat kuitenkin olleet luvattoman heikkotasoisia kysymyksineen, keskustelu onttoa mutta nyt vaalien aattona ajattelin jakaa näkemyksiäni eri vaalipiirien ehdokkaista.

 

Äänestyssuositukseni Manner-Suomessa:

 

Helsinki: Karl-Mikael Grimm, 3

 

Uusimaa: Antti Kaikkonen, 362

 

Pirkanmaa: Jouni Ovaska, 35

 

Häme: Hilkka Kemppi, 67

 

Varsinais-Suomi: Anna Sirkiä, 68

 

Satakunta: Juha Korkeaoja, 31

 

Kaakkois-Suomi: Eero Sistonen, 12

 

Savo-Karjala: Seppo Kääriäinen, 92

 

Keski-Suomi: Petri Honkonen, 47

 

Vaasa: Antti Kurvinen, 144

 

Oulu: Tuomas Kettunen, 64

 

Lappi: Katri Kulmuni, 78

 

Keskustalla on lukemattoman paljon hyviä ehdokkaita listallaan ja voisin suositella heistä monia muitakin, mutta päädyin ratkaisuun että ehdotan tasan yhtä per vaalipiiri joita itse äänestäisin näissä vaaleissa. Suosittelen kuitenkin tutustumaan myös muihin Keskustan ehdokkaisiin, sillä puolueemme ehdokaslistalta löytyy valtavasti erilaisia loistavia ehdokkaita!

 

Kehoitan kaikkia näissä vaaleissa Keskustan äänestämistä jo maan edun nimissä... meillä ei ole varaa toiseen neljän vuoden hukkaamiseen. Vain selkeä Keskustan vaalivoitto voi taata että tulevalla hallituskaudella Suomessa tehdään suuria päätöksiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Veikko Yli-Nisula

Vain tietämättömät keskustaan sortuvat

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Ja mihinkähän 'tietoon' tuo viisaus perustuu?

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Näissä vaaleissa voisi todeta että pikemminkin päin vastoin. Ja monet aiemmin Keskustaa äänestämättömät ovatkin äänestämässä puoluetta nyt jo sen vuoksi, koska eivät halua toistaa vuoden 2011 katastrofia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eiköhän Hoskosella ole Seppo Kääriäistä terveemmät mielipiteet paskalaista ja Kulmuni voisi jatkaakin varakansanedustaja, joka mainostaa olevansa.
Eikö Paula Lehtomäki ole suosikkisi ?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Murskavoittoa en ole varsinaisesti toivonut, koska pahoin pelkään, että sen kanssa ei osattaisi elää kuitenkaan. Vaikka Sipilä ilmeisestikin tietää, että edes yli 50% paikoista ei oikeuttaisi elämään kuin pellossa, niin en ole suinkaan vakuuttunut, että kaikki tietävät sen. Juuri samaisen asennevamman takia olisin toivonut, että vaalitulos olisi sallinut myös Soinin egon pudottamisen. Ikävä kyllä näin ei näytä käyvän. Mikään ei ole aitoa paitsi suulaus.

Vaikka veikkasinkin 25,2 niin vielä 21% on erinomainen tulos. Sipilän tultua puheenjohtajaksi odotin hänen nostavan kannatuksen 20% tuntumaan. Siitä sitten Puumala olisi voinut jatkaa mahdollisesti pääministeriksi saakka. Jokainen tulos on syytä ottaa nöyränä vastaan ja vain jatkaa työntekoa. Ei sillä mielellä, että tietää kaiken, mitä pitää tehdä, vaan sillä mielellä, että joka päivä voi oppia uutta, joka auttaa parempiin päätöksiin.

Tunnen sen verran huonosti kuitenkin suurimman osan ehdokkaista, että en voi kovin montaa suositella. Käyttäkää omaa järkeä.

Kuitenkin ->
Helsinki: Teppo Säkkinen (ei mene läpi mutta nuori mies on erinomaisen hyvä ja ansaitsee kannustusta)
Uusimaa: Johannes Hirvaskoski (yksi Keskustan parhaita ajattelijoita, ehkä jopa paras)

Vienona toivomuksena lisäksi, että Pekkarinen ja Väyrynen unohdetaan ensimmäiseksi ministerikaavailuista. Ja toisena, että paskalaki ja tuulivoimatuet (yleensäkin energiapolitiikka) pistetään heti järkevöitettäväksi.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Pelkään pahoin että ilman murskavoittoa saamme kasaan pelkästään jonkin kompromissihallituksen, jossa SDP jo pelkällä olemassaolollaan vesittää kaikki suuret muutokset. Neljän vuoden aikana näimme jo liiankin hyvin mitä tapahtuu jos hallituspohja lavenee liian laajaksi, vaikka uskonkin että Sipilä varmasti pystyisi sovittamaan eri näkemykset ja intressit yhteen paremmin kuin Katainen.

Itse toivon ministeriryhmään sopivassa määrin sekä nuoruutta että kokemusta. Väyrynen olisi paras valinta ulkoministeriksi, mutta todennäköisyyttä pienentää roimasti se, että kolmen suuren hallituksessa ulkoministerin salkkua Keskustalle ei suurella todennäköisyydellä tulisi ja sekä PS että Kokoomus kärkkyy ulkoministerin salkkua puheenjohtajalleen. Mutta Pekkarisen, Vanhasen ja Väyrysen tapaisten kettujen vastapainoksi tarvitaan todellakin Puumalaa ja muita nuoremmasta kaartista.

E: Aiheeseen hieman liittyen, tällaisia ääniä kuuluu jo vaalikentiltä jotka osoittavat että vahvalle hallitukselle on tarvetta jopa pistää lobbaajat ja laittomat lakkoilijat kuriin: http://yle.fi/uutiset/jhln_hallituksen_jasen_porva...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jos SDP putoaa lopussa, niin vaihtoehto Kes + SDP + PS on mahdoton. Onneksi.

Todennäköinen vaihtoehto on silloin Kes + Kok + PS + RKP. Suurvoiton jälkeen Pekkarisen egoa ei pysäytä mikään. Eikä Väyrynenkään pidä kynttiläänsä vakan alla. Joten on helpompi rakentaa tasapainolla kuin ylivoimalla.

JK. Ja jos kokemus olisi valttia, Pekkarinen ja Väyrynen olisivat neuvoneet Lehtomäkeä olemaan polttamatta näppejään paskalaissa...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #9

Lehtomäki joutui tuuliselle paikalle, mutta tiesikö keskustassa kukaan tulosta etukäteen, tuskin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #11

Niinpä. Siispä kokemuksestakaan ei ollut mitään hyötyä. Eikä kukaan viitsinyt kuunnella kenttää, mistä Vanhanen kakkosen aikana tuli jo aika tiukkaa kuittia asiasta. Edes siihen ei kokemuskaan auttanut.

Joten Pekkarinen ja Väyrynen ovat jo kokemustaan käyttäneet. Siellä olivat sitten Rehula ja Lehtomäki hankkimassa sitä kokemusta. Joten se kokemus kannattaa nyt etsiä siitä hieman tuoreemmasta kokemuksesta. Varsinkin, kun se kokemus on kokemusta siitä, miten asiota voi tunaroida. Oletetaan sitten, että he eivät viitsi tehdä sitä toista kertaa.

Kokemuskin on yliarvostettua. Se voi yhtä hyvin olla juuttumista vanhoihin, huonoihin tapoihin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #9

Väyrynen kertoi Tyrnävän perunamarkkinoilla,ettäolisi voinut ottaa paskalakipaperi kahdeksi viikoksi haltuunsa, mutta ei ottanut, syy jäi tosin kertomatta,muut keskustalaiset olivat tosin samaan aikaan vaaliristeilyllä, vain Tölli ja Väyrynen olivat pelanneet laistoa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kokemusta peliin:

Helsinki: Paula Lehtomäki

Uusimaa: Matti Vanhanen

Varsinais-Suomi: Esko Kiviranta

Satakunta: Kauko Juhantalo

Häme: Sirkka-Liisa Anttila

Pirkanmaa: Mikko Alatalo

Kaakkois-Suomi: Jari Leppä

Savo-Karjala: Seppo Kääriäinen

Vaasa: Juha Mieto

Keski-Suomi: Mauri Pekkarinen

Oulu: Tapani Tölli

Lappi: Paavo Väyrynen

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Siinä on kyllä kokenut ja monessa liemessä keitetty porukka. Osaamistakin löytyy kovasti. Mutta itse suosin nyt pääosin nuoria, nousevia kykyjä koska tuosta porukasta ainakin kymmenen pääsee läpi kuitenkin ja Keskustalla (kuten muillakin puolueilla) on tarvetta uusille tekijöille.

Kari Ahveninen

Hieno lista, Seija! Kaikki koplaajat, pekkaroijat ja väyryset mukana listassa. Ihanko oikein todella haluat tämän porukan taas suhraamaan Suomen asioita?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eipä se minun haluistani ole kiinni, sillä jos kepu voittaa vaalit niin tuo listahan on tulossa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kauko Juhantalo ilmanmuuta, kokemusta riittää kyllä monelta puolelta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja niihin Juhantalon kokemuspuoliin viitaten on herännyt Sipilän vaalitenteistä epäilys, että ei kai vaan ole Kääriäisen lisäksi Sirkka-Liisa Anttilakin toiminut kuiskaajana.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Äänestämllä kepua toistetaan vuoden 2008 katasrofi, jolloin tämä nykyinen Suomen alasajo sai kepun, kokoomuksen avittamana, alkunsa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset