Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

Kokoomuksessa kova hätä - sensuuri käytössä?

Kommentoin Seppo-Juha Pietikäisen bloggausta Sipilästä tuossa aiemmin päivällä. Totesin vain että keskustelun keskiössä oleva Eero Lehti on myös vaatinut hallituksen hajoittamista ja antanut varsin kirpeitä kommentteja myös pääministeri Stubbista. Tarkkaa tekstiä minulla ei tässä enää ole, mutta asiallisesti totesin että bloggaaja Pietikäinen taitaa nyt poimia rusinoita pullasta.

 

Tsekkasin äsken että miten keskustelu on kehittynyt ja sain huomata että kirjoitukseni oli poistettu ja minut bannattu hänen blogikommenteistaan. Kovin herkkänahkaiselta tuntuu Kokoomuksen porukka olevan nyt kun kannatus on romahtanut. Eipä tosin kirjoitus mitään merkittävää keskustelua aikaan saanutkaan, kun se lähinnä sisälsi tyhjää Kokoomuksen yritystä mielikuvilla taistella asiapoliitikko Juha Sipilää vastaan esittämättä omia vaihtoehtoja.

 

No, se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Ensimmäinen kerta yli 4,5 vuoden Puheenvuoro-urani aikana kun toisen blogiin kirjoittamani kirjoitus poistetaan ja saan kirjoituskiellon. Sekin on saavutus. Luonnollisesti Pietikäisellä on oikeus omassa blogissaan käytävää kommentointia Uuden Suomen sääntöjen tapaan moderoida, mutta olisi ystävällistä mainita että myös asialliset kriittiset kommentit poistetaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Sinun piti kuitenkin tulla tänne herkkähipiäisenä kertomaan, että sinua on kohdeltu väärin.

Pistä se kommentti nyt sitten tänne, jos sen kanssa on jotain vaikeuksia.

Miksi muuten Sipilä vastustaa tasavertaista avioliittolakia ?

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Mikä kirjoituksessani on herkkähipiäistä. Ajattelin vain tuoda asian esiin, koska tuskin lienen ainoa jonka asiallinen mutta kriittinen kommentti on tuolta blogista sensuroitu. Kommentti tosiaan meni bittiavaruuteen ilmoittamatta, ei löytynyt enää välimuististakaan kun välilehden aikoja sitten suljin, mutta kuten kirjoitin ekaan kappaleeseen niin sisälsi nuo linkit ja "rusinat pullasta".

Mielestäni olisi myös hyvä jos asiallinen keskustelu keskittyisi niihin blogeihin missä se on sallittu, ettei hyvä keskustelu tyrehtyisi.

Viimeistä kannattaa ehkä kysyä häneltä, olen saanut itse käsityksen että taustalla ovat henkilökohtaiset arvot.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Ja todettakoon, että tätä moderointilinjaa vastaan en mielestäni toiminut, olen myös huomattavasti piikikkäämpiä kommentteja kirjoittanut mm. tänään. Ellei sitten ole epäasiallista olla eri mieltä:

BLOGIN MODEROINTILINJA
Kirjoittajan omalla nimellään ja kuvallaan (US-ohje) esittämät asialliset kommentit hyväksytään, muut poistetaan. Epäasialliset kirjoittajat joutuvat estolistalle.Jokaisella on sananvapaus omassa US:n hyväksymässä blogissaan, kenenkään sitä estämättä. Blogisti joka tässä minun blogissa tai jonkun muun blogissa on kirjoittanut alatyylillä henkilökohtaisuuksiin menemällä minkä tahansa puolueen ministeristä, kansanedustajasta , kunnanvaltuutetusta ym. henkilön poliittisesta kannasta riippumatta on suljettu tästä blogista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Onhan tuo ihan hauska tieto. Tossavainenhan on varmaan tämä banaanikuningas, minäkin nautin siitä. Mutta Pietikäinen taitaa olla hyvillä jäljillä, tosin minut hän on jo vapauttanut.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Muuten, jos Huusko tai Uuden Suomen muut toimijat tätä lukevat, niin olisiko mahdollista saada sellainen kehitysehdotus läpi että myös kirjoittajan omat poistetut kommentit olisi vaikka "harmaalla" mahdollisuus saada tuonne "viimeisimmät kommenttini" listaukseen.

Tai vaihtoehtoisesti poistetuista kommenteista voisi tulla sähköposti, missä mukana olisi myös tuo alkuperäinen teksti. Nyt joutuu pakosti muistelemaan että mitä tarkalleen on kirjoittanut, kun tuolla tavalla se olisi helppo täysin samalla tavalla julkaista ja antaa Uuden Suomen käyttäjien arvioida että onko jonkin blogin moderointilinja heille sopiva vai jättävätkö kommentit muihin blogeihin.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

En kannata. Olen joskus pari kommenttia ilmiantanut, mutta ne ovat sisältäneet miltei yksinomaan vain kirosanoja. Tällaisia tuonne muistilistaan nyt ei ainakaan kaivata.

Se riittää, että muistat osapuilleen sen, mitä olet kirjoittanut. ;)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Näin käy kun n SJP:n kanssa eri mieltä. Asia ei ratkaise vaan se ettei ole samaa mieltä tai kyselee kokoomuslaisten vanhojen rikosten perään.
Sen verran ollaan komiaa ettei rupusakin juttuja kauan kuunnella.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kyllähän sitä voi vapaaehtoisestikin kieltäytyä vastaanottamasta sisältöä.

SJP:tä vaan harmittaa, kun Kokoomus ei ollutkaan oikeassa siitä, miten tämän maan talouspolitiikka lepää uskottavilla harteilla, ja miten eurokriisit on selätetty ja paniikki hälvennyt.

Kun ei sitten ollutkaan. Riepoohan se huomata "populistien olleen oikeassa". Piru vie. :/

Toni Seppänen

SJPietikäinen on pikkusielu, toivoton tapaus joka ei halua keskustella. Holtiton kuin kokoomus.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Seppo-Juha Pietikäinen näyttää nykyään mainostavan joulukortteja. Hänen bannilistalleen voi joutua jopa siitä syystä , kun ilmoittaa omassa kommentissaan olevansa hänen kanssaan joskus samaa mieltä.

P.S. Luulisi US:n ja mainostajien kannalta olevan kiusallista , että nämä mainosikkunan alla kirjoituksiaan julkaisevat blogistit harrastavat bannausta selkeästi ahkerammin kuin ilman bonuspalkkiota kirjoittelevat kollegansa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onkos Tosssavainen lähtenyt Espanjaan tai miksi ei tule nauttimaan bannausoikeuksistaan ja jättää koko bannatun kansan Pietikäisen iloksi.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Eskolle tiedoksi. Pietikäinen on todellinen sananvapauden esitaistelija.
Minut hän bannasi jo kahden kirjoituksen jälkeen vaikka kirjoitukseni hänen blogiinsa täyttivät hänen blogiensa kaikki moderointilinjauksen ehdot. Edelleenkään en saa Pietikäisen Juha Sipilän vastaisia ja todella asiattomia kirjoituksia kommentoida ja voi olla, että tämän kirjoituksen jälkeen en koskaan.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Kuulostaa siltä että ehkä tälle avaukselle oli tarvetta. Että keskustelua kyllä käytäisiin ja että asiasta ei blogistanissa olla samaa mieltä mutta kriittinen keskustelu on estetty.

Mika Samuel Kiekkijev

Sensuurin seurauksena ei kukaan kuitenkaan saanut potkuja, toisin kuin Sipilän haastattelun jälkeen, joka ei Kepua miellyttänyt.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Tervetuloa kerhoon. Minut on bannattu ja kommenttini poistettu useammastakin blogista. Katson sen voitoksi, koska itse tiedän, että en ole asiattomia kirjoittanut, joten poiston syynä lienee ollut argumenttien puute. Tosin kerran poiston syynä oli, että paljastin blogin haltijan epäreilun toiminnan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuo on kyllä erikoista. Olen juttujasi pitkään lukenut, ei niissä asiattomuuksista ole ollut tietoakaan.

Käyttäjän tomba66tomba kuva
Tomi Kuusinen

Huvittuneena seuraan tätä ja SJP:n blogia. SJP on huomannut tämän blogin ja kommentoi oman bloginsa kommenteissa tätä blogia. Huomaamattaan hän rikkoo omia sääntöjään, eli "kommentit vain kirjoituksesta tai banni tulee". Hänen pitäisi bannata itsensä mikäli hänen linja pitäisi.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Jännä tapa käydä keskustelua. No, eipä hänen tarvitse siellä kuunnella soraääniä ja se lienee tarkoitus.

Huomautettakoon, että omasta blogistani en ole SJP:ta tai ketään muutakaan kirjoittajaa estänyt. Areena on siis täällä vapaa, vaikka kyllä minäkin aivan äärettömyyksiin menevät kommentit voisin poistaa (varmaan 1-2 poistanut koko aikana kun olen täällä ollut sadoista).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset