Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

Katainen myöntää: Six-pack suurin syyllinen Suomen talouskriisiin

Jyrki Katainen on Euroopan Unionia koskevaa talousarviota esittäessään myöntänyt, että hänen johtamansa six-pack on pääsyyllinen Suomen talouskriisiin. Entisen pääministerin tunnustus osoittaa todella syvästi sen suuren surkeuden, jota hänen ja Stubbin hallituksensa ovat Suomelle tuoneet. Jo aiemmin hallituksen kaatamista on vaadittu myös Kokoomuksen eduskuntaryhmän ja vaalirahoittajien taholta.

 

Nyt kukaan ei voine täysin naurunalaiseksi tulematta enää väittää etteikö Kataisen-Stubbin-Urpilaisen-Rinteen hallitus olisi täydellisen epäonnistunut viritys, jonka ei saa antaa enää toistua. Historiasta olisi pitänyt ottaa jo oppia: kävihän Holkerin hallitus aikoinaan Suomelle äärettömän kalliiksi aiheuttaen satojen miljardien markkojen laskun jälkipolville. Kansalaisten kannattaa muistaa mihin suohon Kokoomusta, SDP:tä, Vasemmistoliittoa, Vihreitä, RKP:ta ja Kristillisdemokraatteja äänestämällä Suomi on saatu.

 

Vain äänestämällä Keskustaa ensi huhtikuussa voit olla mukana auttamassa Suomea nousemaan poliittisesta suosta jonne tällä hallituskaudella maata on poliittisesti tietoisesti ohjattu ja ohjataan valitettavasti vielä puoli vuotta, kun Alexander Stubb matkustaa valtion rahoilla vaalitilaisuuksissa ympäri maata markkinoimassa ”fantastista” Kokoomusta.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän Banjaljubitel kuva
Vesa Suonmaa

Esko Virri on sen verran nuoren polven edustaja että taitaa olla Vanhaisen-Kivinemen aika ja Olli Rehnin komissaarius huonosti hallussa.

Keskustalainen Olli Rehn on erittäin suuressa vastuussa eurooppalaisesta talousrappiosta. Häntä voisi verrata talousrikolliseen joka saa tukea tällä hetkellä Apollonkadulta...

Suomen osalta Vanhaisen aikana aloitetiin täysin järjetön talouspolitiikka. Olisi tietenkin ihan oikein että keskustalainen Sipilä joutuu korjaamaan tilannetta. Samalla hän tietenkin supistaa julkista sektoria noin 10 miljardin edestä. Voi olettaa että Sipilän kansansuosio romahtaa aika nopeasti totuuden paljastuttua!

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Olen seurannut puoluepolitiikkaa jo yli vuosikymmenen: Vanhasen hallituksen elvytyspolitiikka oli menestyksekästä, eikä työttömyys päässyt nousemaan. Ongelma tosin oli se että se oli tarkoitettu määräaikaiseksi, mutta nykyhallitus ei ole kyennyt mitään hetkellisiäkään uudistuksia toteuttamaan pl. ehkä Turun telakkakauppa. Olli Rehn taas toimi Euroopan Unionin virassa äärimmäisen haastavassa pestissä, jossa puoluepolitiikkaa ja edes Suomen asiaa ei viran puolesta saanutkaan ajaa vaan pyrkiä Euroopan kannalta parhaaseen tulokseen.

Seuraavan hallituksen pääministeri joutuu kovan paikan eteen, kun Kataisen-Stubbin katastrofihallituksen jäljiltä velkaa on kymmeniä miljardeja euroja enemmän, työttömyys on päästetty riistäytymään käsistä, uudistuksissa menty ensin perse edellä puuhun eikä ole mitään saatu aikaan ja veropolitiikassa ammuttu täysin harhaan. Samaan aikaan suuret ikäluokat ovat ehtineet pakenemaan eläkkeelle ja huoltosuhde on erittäin kurjassa jamassa heikon työllisyyden vuoksi. Tämän hallituksen jäljiltä myös puolustusvoimat ja poliisi sekä koulutus on ajettu voimakkaasti alas.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kyllä Olli Rehn kiteytti käytännössä keskustan talouspolitiikan - EU-komissaarina:
http://www.google.fi/url?q=http://jhuopainen.puhee...

Pekka Sandberg

Eiköhän eväät nykymenoon luotu siellä vanhasen hallituksen aikoina. Nokia huuman loputtua jarrut kiinni ja verotusta tiukemmalle.työttömyys nousuun ja kataisen six-packin hölmöilyt.Kapteeni jätti uppoavan laivan.Ehkäpä KEPU vaalien jälkeen Sipilän johdolla jatkaa samaa linjaa risupaketteja luoden työllistämisen nimissä.

Käyttäjän Banjaljubitel kuva
Vesa Suonmaa

Nousukaudella ei työttömyys nouse. Vanhainen ja katainen jakoivat rahaa 2007...2008 eikä sitä kehitystä sitten voitu pysäyttää heidän toimestaan kun Ruotsista oli opittu että laman kuoppaa voi helpottaa valtion velkaantumisella. Tilannekuva vaan oli ja on edelleen väärä sekä Keskustassa, Kokoomuksessa ja erityisesti Demareissa.

Ja päinvastoin kuin kirjoitat työttömyysaste kasvoi rajusti Vanhaisen-Kiviniemen aikana. Tilannetta pidettiin yllä valtion rahoituksella.

http://www.suomenpankki.fi/fi/tilastot/indikaattor...

http://velkakello.fi/

BKT romahti 2008 vaikka Katainen sanoi ettei jenkkilästä leviämään lähtenyt finassikriisi koske Suomea

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_talous

Olli Rehn lauloi saksalaisia "Deutschland Deutschland uber alles" mukautuessaan saksalaisille edulliseen yhteisvastuuseen Kreikan veloista Saksalaisille pankeille

Tarkkuutta Virri asioiden käsittelyyn julkisuudessa!!!!

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Miksi pasteat linkin Latvian työttömyyslukuihin, kun puhut Suomen työttömyysluvuista? ( http://cemat.aalto.fi/fi/electronic/prospects/latv... )

2009-2010 Suomi oli syvässä lamassa, eikä silloin työttömyys noussut. Toki voidaan spekuloida että 2008 merkkejä oli ilmassa jo ennen syksyä talouden ylikuumenemisesta, mutta eipä sitä juuri minkään maan johtajat suunnittelussaan ottanet huomioon.

2007-2011 luvut Suomesta löytyi tuolta, hallituskauden alusta hallituskauden loppuun prosenttiyksikön nousu ei ole paha vaan erinomainen suoritus kun joukossa on pahin Suomen talouden romahdus kv. kriisin pyörteissä sitten 90-luvun alun laman: http://www.stat.fi/til/tyti/2012/13/tyti_2012_13_2...

Lisäys: Ja olisi mukavaa että et muokkaisi tekstiä mainitsematta täysin toisenlaiseksi kirjoittamisen jälkeen. En edes ymmärrä mihin tuolla Wikipedia-artikkelin viittauksella viittaat, kun siellä ei työttömyyslukuja tarkenneta ja merkittävin huomio tulee vuoden 2009 BKT:n jyrkästä romahduksesta.

Käyttäjän Banjaljubitel kuva
Vesa Suonmaa

Tässä kuukausitasoittamaton.

http://www.findikaattori.fi/fi/34

Ilman sarvia ja hampaita Vanhaisen-Kiviniemen aikana työttömyysaste nousi ja velkaantuminen räjähti käsistä.

Kiviniemi kaatui lopulta tietenkin vaalilahjusostkuihin!

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Pieni nousu, mikä huomioiden sen että BKT romahti 2009 peräti 8,5 prosenttia ei ole kovin merkittävä. Velkaantuminen toki iski, kun verotulot silti laskivat viennin ja tuotannon romahdettua ja menot kasvoivat elvytyksen ja sosiaaliturvamenojen lisäännyttyä (joskin maltillisesti). Mitä olisi pitänyt tehdä, lakkauttaa sosiaaliturva?

"Vaalirahoitussotkut". Just joo.

Pekka Heliste

Työttömyyden määritelmän ehtoja on kiristetty ja niinpä tuo Tilaskokeskuksen luku on vain Potemkinin kulissi, siis hyvin kaunisteltu luku

Työttömien määrään päästään käsiksi kun rekiteröityneiden työnhakijoiden määrästä vähennetään avoimilla työmarkkinoilla työssä olevat

Eli n 575000-n 100000 = 475000 työtöntä.

Tästäkin luvusta puuttuvat työvoiman ulkopuolelle työnnetyt, arviolta 100000

Eli todellisia työttömiä on jo liki 600000

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri Vastaus kommenttiin #20

Se on sinänsä totta että mittaamistapoja on useita. Mutta suhteelliset muutokset tilastoissa pitävät aika hyvin yleensä paikkansa, mikäli lähde josta tiedot poimitaan on koko ajan sama.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Virri, sen verran voisit olla rehellinen, että myöntäisit Suomen velkaantumisen alkaneen Vanhasen/Kiviniemen hallituksen toimesta sen alettua jakamalla hyvätuloisille verohelpotuksia velkarahalla. Kekkosesta sanottiin aikoinaan "esitti kansanmiestä, mutta ryyppykavereiksi kelpasivat vain vuorineuvokset" Kepu ratsastaa Santeri Alkion "köyhän asialla" mutta tosiasiassa on raharikkaiden juoksupoika kuten ent. puoluesihteeri Korhonen Paavo Väyrysen toimintaa kirjassaan kuvaa.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Kyllä ne hyvätuloisten verohelpotukset jaettiin Paavo Lipposen (SDP) hallituksen aikana, jonka sarkaa tämä nykyinen hallitus on jatkanut mm. yhteisveron roimalla alennuksella. Totta on, että myös Vanhasen hallitus (yhdessä SDP:n ja Kokoomuksen kanssa) teki maltillisia veronalennuksia, mutta toisaalta monia veroja myös nostettiin ja esimerkiksi takuueläke luotiin sekä opiskelijoiden asemaa parannettiin.

SDP on Suomen julmin puolue köyhiä kohtaan, ylivoimaisesti. Vastustavat kaikkea perussosiaaliturvaa, siihen ei edes Kokoomus ja RKP ole menneet.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Virri, tiedät varmaan, että tuo takuueläke menee varakkaille, maanviljelijöiden kotonaan olleille vaimoille.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri Vastaus kommenttiin #16

Tiedän kyllä todella monta eläkeläistä jotka eivät väitteeseesi sovi. Itse asiassa en tunne ketään johon se sopisi (mutta asunkin kyllä Helsingissä ja olen asunut jo yli 12 vuotta).

SDP:n propagandakoneistostako tuo väite on lainattu?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #16

Kommentoijalla on täysin hukassa takuueläkkeen lainsäädäntö. Takuueläke kylläkin koskee aivan muita ryhmiä pääosin kuin maatalouden toista aviopuolisoa. Virri taitaa olla oikeassa siinä että kyseessä on kommentoinnissa käytetty SDP:n propagandakoneistoa.

http://www.kela.fi/takuuelake_kenelle-takuuelaketta

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #18

Tuo linkki ei kyllä yhtään kerro ketkä itse asiassa saavat takuueläkettä. Ainoastaan ketkä voivat saada. Meitä ulkomailla asuvia köyhiä kantasuomalaisia Suomen kansalaisia syrjitään tässäkin tapauksessa. Ei saa, ei tuu.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #29

Tarkoitatko että Suomen tulonsiirrot pitäisi ulottua muuton jälkeiseen maahankin aina ja poikkeuksetta? Noin vaikka muuttaja saa tuloa maasta johon muutti ja maksaa sinne myös veronsa. Tuolloinhan on aivan luontevaa että saa myös tuon maan edut hyväkseen.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #18

Höpö höpö, opettele lukemaan , kaikki 65-vuotiaat, joilla ei ole muita tuloja atakuueläkkeen.

Vaikka tuossa on luetetltu suuri joukko ryhmisä niin lähes jokainen niistä tuotta niin paljon tuloa, että takuueläkettä ei saa.Jo 200 euroa muuta eläkettä nollaa takuueläkkeen osuuden ja kansaneläkekin alkaa nopeasti pienentyä

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #32

Siis mitä? Voisin vannoa että osaan lukea, mutta luitko itse mahdollisesti ihan oikein linkin kirjoituksen?
Tuo mainitsemasi 65-vuotiaat on mainittu erikseen linkissä näin "Jos olet maahanmuuttaja etkä saa mitään näistä eläkkeistä, sinulla on oikeus takuueläkkeeseen, jos olet täyttänyt

65 vuotta tai...." Siis koskee maahanmuuttajia.

http://plus.edilex.fi/kela/fi/lainsaadanto/2010070...

Tässä vielä laista kyseinen kohta takuueläkkeeseen oikeutetut;

"Oikeus takuueläkkeeseen

Takuueläkkeeseen on oikeus henkilöllä, joka:

1) on täyttänyt 63 vuotta ja saa vanhuuseläkettä tai varhennettua vanhuuseläkettä; (14.12.2012/804)

2) saa kansaneläkelain (568/2007) mukaista työkyvyttömyyseläkettä;

3) saa työntekijän eläkelain (395/2006) 3 §:ssä mainittujen lakien mukaista tai muuta vastaavaa työ- tai virkasuhteeseen perustuvaa täyttä työkyvyttömyyseläkettä;

4) saa täyden työkyvyttömyyden perusteella myönnettyä lakisääteisen tapaturmavakuutuksen, sotilastapaturmalain (1211/1990), liikennevakuutusta koskevan lainsäädännön tai sotilasvammalain (404/1948) mukaista jatkuvaa tapaturmaeläkettä, elinkorkoa tai työkyvyttömyyseläkettä tai sellaista ansionmenetyksen korvausta, jota maksetaan, kun liikennevahingon sattumisesta on kulunut vuosi;

5) saa työttömyyseläkettä; tai

6) saa maatalouden harjoittamisesta luopumisen tukemisesta annetun lain (612/2006) tai maatalousyrittäjien luopumistuesta annetun lain (1293/1994) mukaista luopumistukea (luopumistuki).

Takuueläkkeeseen on oikeus myös maahanmuuttajalla, joka on täyttänyt:

1) 65 vuotta; tai

2) 16 vuotta ja on kansaneläkelain 12 §:n mukaan työkyvytön, mutta ei mainitun pykälän 4 momentissa tarkoitettu henkilö.

Maahanmuuttajalle työkyvyttömyyden perusteella myönnettävään takuueläkkeeseen sovelletaan, mitä kansaneläkelain 13–16 ja 18 §:ssä säädetään työkyvyttömyyseläkkeestä.

Takuueläkkeen myöntämisen edellytyksenä on lisäksi, että hakija osoittaa hakeneensa Suomesta ja ulkomailta ne 9 §:ssä tarkoitetut eläkkeet ja korvaukset, joihin hänellä voi olla oikeus."

Käyttäjän Banjaljubitel kuva
Vesa Suonmaa

https://www.youtube.com/watch?v=XWfUSa7_TMQ

Keskustalainen varoittamassa tilanteen kehittymisestä

Tässä vielä Keskustan vaalilupaukset 2007

http://www.keskusta.fi/includes/loader.aspx?id=6b6...

Pahoin pelkään että Apollonkadulla käytetään jälleen kerran copypaste toimintoa. Täytyypä alkaa ihan seuraamaan!

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Uuspaavalniemestä puhuttaessa on syytä muistaa että hän loikkasi (toisen kauden toivossa?) 2010 Perussuomalaisiin siinä onnistumatta.

Hyvä ohjelma, josta monta kohtaa myös toteutettiin. Valitettavasti hallituksessa enemmistö oli varsin heikko ja vielä enemmän valitettavasti talouskriisi ajoi Suomen talouden sellaisiin haasteisiin että monet sinänsä hyvänsä tavoitteet muuttuivat mahdottomiksi.

Ilkka Huotari

"toisen kauden toivossa?"

Eikö rehellisempää olisi vetää johtopäätökset tosiasioista:

"Keskustan kansanedustajana Uusipaavalniemiemen kannat olivat eronneet ryhmän virallisesta kannasta useasti: Uusipaavalniemi äänesti esimerkiksi sekä Lissabonin sopimusta[6] että Kreikalle suunnattua tukipakettia vastaan[7] sekä hallituksen periaatteellisesta linjauksesta poiketen valtionyhtiöiden lisäyksityistämistä vastaan." http://fi.wikipedia.org/wiki/Markku_Uusipaavalniemi

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri Vastaus kommenttiin #23

Voi olla oikea syy sekin. Mutta voi olla myös puhdasta opportunismia, kun muutama kuukausi ennen vaaleja loikkaa huimassa nousukiidossa olevaan toiseen puolueeseen ja vaihtaa vaalipiiriä toiseen. Todennäköisesti tapauksessa on molempien syiden elementtejä ja jos Uuspaavalniemi löysi poliittisen kodin Perussuomalaisista hyvä niin mutta eduskuntavaalien jälkeen hän ilmeisesti on astunut syrjään politiikasta?

Käyttäjän velimattivanhanen kuva
Veli-Matti Vanhanen

Suonmaa:"Ja päinvastoin kuin kirjoitat työttömyysaste kasvoi rajusti Vanhaisen-Kiviniemen aikana."

Tarkkuutta Suonmaa asioiden käsittelyyn julkisuudessa!!!!

Jos katsoisit itsekin liitteeksi panemaasi Suomenpankin indikaattoria, niin voisit todeta, että työttömyysaste itse asiassa laski vuoden 2010 alusta aina vuoden 2011 lopulle asti. Kiviniemen aikana työllisyys hienoisesti siis parani koko ajan ja Vanhasen aikana työttömyys Suomessa oli selvästi matalammalla tasolla kuin EU- alueella. Toki se kasvoi 0,9 % vuoden 2009 alusta vuoden 2011 puoliväliin mutta vähemmän kuin Euroopassa (1,2 %). Että sellainen työttömyyden raju kasvu.

Opettelisit myös kirjoittamaan nimet oikein. Ymmärrän kyllä että Suonmaata hermostuttaa kun fiksuimmat persut ovat jättämässä puoleen.

Käyttäjän Banjaljubitel kuva
Vesa Suonmaa

Vanhainen tuli pääministeriksi 2007 ei vuonna 2010. Keskustajohtoisen hallituksen aikana työttömyys kasvoi noin 2 % yksikköä ja velkaantuminen äityi holtittomaksi. Faktat on faktoja.

Samaan aikaan keskustapoliitikkojen vaalirahakähmintä saavutti huippunsa ja Kiviniemi joutui lähtemään.

Samaa kähmintää on nyt havaittavissa eri yhteyksissä...Vihriälä elää edelleen pellossa ja Satakunnassa kepun poliitikot ohjaavat mediaa "oikeaan viestintään". Sipilä itse lupailee mitä sattuu esim. jätevesiasetuksen suhteen mutta maksajaksi hän on kaavaillut haja-asutusalueiden väestöä. Syynä on julkisuudessakin ollet kytkökset putsarifirmoihin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Olipa kömpelö kirjoitus. Itsekritiikkiä kehiin, nuori mies.

Pekka Heliste

Velkakello alkoi käydä väärään suuntaan 2008 eli Vanhanen II hallituksen aikaan

Ja häntä säesti Katainen valtionvarainministerinä

Eli kyllä velkaantumisen aloittivat Kepu/Kokoomus Vanhanen/Katainen käsi kädessä

http://velkakello.fi/

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Myös se oli salainen tieto, että Matti käytti virka-
puhelinta ja työaikaa seksiviestien lähettelyyn. Mutta eniten salattava tieto oli se, että Matti käytti väärä titteliä itsestään, Mattihan kirjan mukaan kertoi olevansa Euroopan Presidentti ja pitävänsä nati-natista. Myös ulkovalloille olisi ollut tärkeä tieto se, että Matti oli heikkona uunipottuihin, mikä oiva kiristyksen väline.

Kepulle sananvapaus on aina ollut myrkkyä ja kepun
viimeiset sotkut on vahvistaneet tuota käsitystä kepussa. KMS, moottorikelkkatehdas, taulukaupat, vaalirahat sotkut, Nuorisosäätiön rikokset, sikojen rääkkäysvideot, Vanhasen valokuvat jne jne.
Taitaa Matilla olla muutakin kipeänä kuin jalka, mutta pakoon vaan lähtee, vaikka talous ja työttömyys on ajautumassa täydelliseen kaaokseen. Tyypillistä kepulaista vastuunkantoa.(2010)

Kansan ääni

Niin että mikä täällä on muuttunut,tai muuttuu??Katainen oli valtiovarainministeri Vanhasen kaudella ja NYT SYYTTÄÄ Suomen kansaa kun äänestivät idioottihallituksen,että kehtaa pakoilla vastuutaan vielä lihapatojen ääressäkin,minne kansa heidät on kustantanut,joka ikisen.

Muuta ei keskustasta äkkiä tule mieleen..Paitsi tietysti vaalirahasotkuissa OLI myös kokoomus mukana,SDP ...Mönkäre ja RAY rahat,voi,voi.Mitä jäi käteen niistäkin naamiaisista,vaalirahalakiuudistus,eli yhtä tyhjän pajatusta Mediassa,kuten ihmisetkin aivan oikein ajattelivat.Eivät ihmiset ole enää vuosikausiin uskoneet minkään lehtien puolueettomuuteen.Jokainen ajaa omaa asiaansa. Tämä farssi on jatkunut 20 vuotta ja tulee näemmä jatkumaan.

Keskustan perhepolitiikka on myös arveluttavaa,huostabisnes joka on heitä lähellä ja säädökset ja kotiintuloajat perheille,ei hyvältä näytä.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Esko Virri: "Nyt kukaan ei voine täysin naurunalaiseksi tulematta enää väittää etteikö Kataisen-Stubbin-Urpilaisen-Rinteen hallitus olisi täydellisen epäonnistunut viritys, jonka ei saa antaa enää toistua."

Erittäin hyvin ja todella oikein kirjoitettu. Suomelle olisi ollut uskomaton onni ja siunaus, mikäli viime vaalien jälkeen Kiviniemi olisi voinut jatkaa pääministerinä, kuten hän itse halusi. Mutta kun ei niin ei.

Vanhasen lähes kahden hallituskauden jälkeen Kiviniemi II olisi korjannut kaiken, mitä nyt pientä korjattavaa oli Vanhasen jälkeen. Onni ja menestys väisti Suomen kansaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset