Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

Stubbin hallitusta eivät kannata edes omat kansanedustajat ja vaalirahoittajat

Alexander Stubbin kampanjaa avokätisesti rahoittanut Björn Wahlroos vaatii uusia vaaleja. Tätä ennen jo kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehti on ehtinyt vaatia hallituksen kaatamista, jossa hänen oma puolueensa on päähallituspuolueena.

 

On päivänselvää ettei Stubbin hallitus nauti minkään sortin suosiota ja pysyy pystyssä eduskunnan edessäkin vain puoluekuri(tukse)n voimalla. Ovatko hallituksen ministerit ja avainhenkilöt niin korruptoituneita kiintyneitä salkkuihinsa kuuluviin etuuksiin että antavat Suomen asioiden romahtaa puoli vuotta tekemättä mitään? Selkärankaa hallituspuolueista tuskin löytyy että toimintakyvytön hallitus kaatuisi, vaikka nyt olisi kristillisdemokraateillekin tuhannen taalan paikka osoittaa jotain kykyä ajatella sitä kovasti hehkutettua isänmaata.

 

Kyllä olisi Kekkosen keinoille käyttöä.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Saksan postilaitos katsoi vuoden 1944 alussa asialliseksi muuttaa postimerkkien maanimityksen "Deutsches Reich" tekstiksi "Großdeutsches Reich". Näillähän sitä mennään "kohti lopullista voittoa".

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

"Alexander Stubbin kampanjaa avokätisesti rahoittanut Björn Wahlroos vaatii uusia vaaleja."

Mikä se, Ruotsiin muuttanut Wahlroos on vaatimaan Suomen politiikan muutoksia.

Omapa on asiansa, mikäli on veikannut väärää vinttikoiraa.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Kyllä olisi Kekkosen keinoille käyttöä."

Näin todella olisi. Mutta mistäpä löytyisi niin härski ja kylmäverinen sekä pelkkää omaa etuaan ajava politiikko.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen
Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Mikä vaaleilla sinänsä muuttuisi? Hallituksessa istuisi jälleen useampi ihminen jotka riitelisivät ja tekisivät kompromisseja. Ja ihan oikeasti nämä Suomessa harrastetut kompromissit ovat sellaisia, joissa yksi haluaa ylittää moottoritien sillalla ja toinen tunnelilla, niin joko rakennetaan molemmat (ja maksetaan tukia niille autoilijoille jotka valitsevat tunnelin) tai sitten ei rakenneta mitään (ja maksetaan tukia poronomistajille).

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kyse ei ole monesta kuukaudesta. Joten odotetaan nyt vain normaaliaikaan. Se riittää näyttämään, pystyykö Keskusta tasaamaan kannatuksensa ja palaako SDP taas mahdolliseksi hallituspuolueeksi.

Toivottavasti Sipilä pitää sitten lupauksensa vähentää hallituksen ministerimäärää ja lisäksi hakee Keskustan ministerilistalle tuoreita ja teräviä henkilöitä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Eero Lehti mainitsi, ettei ole näkemyksensä kanssa eduskuntaryhmässä ja sen ulkopuolella täysin yksin, joka on rohkaisevaa kriittisesti puolueen nykyjohtoa ajatellen.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Olisi kyllä mielenkiintoista tietää kuinka monta Kokoomuksen kansanedustajaa olisi oikeasti valmis kaatamaan hallituksen ja järjestämään uudet vaalit. Lehden osalta on mainittava että häntä uudet vaalit eivät ainakaan taloudellisesti pelota.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Veikkaan, ettei yksikään olisi oikeasti valmis. Kokoomuksessa on kova ryhmäkuri. Jos sitä ei olisi, niin miksi kokoomuslaiset haluaisivat kuitenkaan äänestyttää itsensä oppositioon?

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri Vastaus kommenttiin #10

Pääministerin paikka menisi, oppositio ei olisi niin varmaa. Ehkä kokoomuksessa on täysin tuskastuttu siihen että oma pääministeri johtaa täysin rampaa hallitusta ja haluavat ennemmin vaikka vähän huonompia päätöksiä aikaiseksi kuin nykytilanteen jossa päätöksiä ei saada aikaan ollenkaan.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #12

Jos pääministeripuolueen rivit hajoaisi jossain luottamusäänestyksessä tai osa puolueesta kääntyisi hallitusta vastaan, se näkyisi varmasti vaalien tuloksessa merkittävänä kannatuksen laskuna. Yksi edustaja voi sooloilla lehdistön suuntaan mutta suurempaa irtiottoa tuskin tulee. Ei Kokoomus voi nyt vain sanoa, että suurimpana puolueena se epäonnistui niin pahasti, että parempi luovuttaa. Hallituksen hajoaminen johonkin asiakysymykseen on paljon todennäköisempää vaikka ei sekään kovin todennäköistä ole.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri Vastaus kommenttiin #14

Jos Kokoomus oikeasti haluaisi hallituksen kaatuvan kasvot säilyttäen se voisi esittää sellaisen esityksen eduskunnalle tehden siitä luottamuskysymyksen, jonka hallituskumppanit varmasti äänestäisivät nurin. Näin on toimittu useastikin ennen vahvojen enemmistöhallitusten aikaa.

Aiheitahan Kokoomuksella varmasti riittäisi. Ongelma voisi olla se että SDP saattaisi jopa pitkälle asti hyväksyä ne koska vaalitappio on varma ja kansa ei välttämättä tykkäisi kovin kokoomuslaisesta politiikasta.

Matias Härkönen

Stubb ei vallankahvasta päästä irti nyt kun sinne on päässyt. Kun vielä gallupit näyttää kokoomukselle vaalitappiota, on päivänselvää että Stubb ei uusiin vaaleihin ryhdy. Stubbin puheet siitä, että olisi vastuutonta järjestää uudet vaalit nyt yms. on vain ajan pelaamista. Mikäli hän todella ajaisi sitä uutta mantraansa, "isänmaan asialla", niin uudet vaalit olisi jo käyty. Nyt rakoilee sitten jo omatkin rivit ja kannatus tippuu. Ihan oikein.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

US-etusivulta:

Uusi Suomi kysyi oikeusministeriön vaalijohtaja Arto Jääskeläiseltä, missä aikataulussa uudet vaalit kyettäisiin järjestämään, mikäli poliittiset päättäjät tällaiseen ratkaisuun oletetusti vaikkapa tänään päätyisivät.

Arvioitu aikataulu ko. artikkelissa, ja nykyinen hallitushan jatkaisi toimitusministeriönä:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/73366-wahlroos-kaa...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Virri, kuka olikaan sen hallituksen pääministerinä joka tämän syöksykierteen aloitti tekemällä verohelpoituksia rikkaille velkarahalla, se oli Matti Vanhanen (kesk.)

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Vanhasen hallituksen selkeästi suurin "ylimääräinen" menoerä meni elvytykseen, millä säilytettiin kymmeniä tuhansia ellei jopa satoja tuhansia työpaikkoja. Mitä rikkaiden verotuksen keventämiseen tulee, niin mikään ei vedä Suomen lähihistoriassa vertoja Paavo Lipposen (SDP) harjoittamalle veronkevennyspolitiikalle, joka mursi Suomen julkisen sektorin veropohjan. Faktat kuntoon!

Tässä hallituksessa demareiden "elvytys" tässä hallituksessa eli mm. yhteisöveroasteen romahduttaminen 24:sta 19,5 prosenttiin ei ole toiminut "ihan yhtä hyvin" vaikka se romahduttikin veropohjaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Lipposen hallituksen veronkevennykset nostivat Suomen suosta johon Vanhasen/Kiviniemen hallitus sen uudelleen syöksi.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Lipposella ei ollut mitään . Ahon hallitus pelasti Suomen historian ensimmäisen sinipunan tuhoamispolitiikalta joka meinasi tuhota koko maan, Lipposen hallitus keräsi vain sen hedelmät samalla tuhoten hyvinvointi-Suomen mahdollisuudet tulevaisuudelle lyhytnäköisellä politiikalla jatkuvin veronkevennyksin ja henkilökohtaisella vallan tavoittelulla (mm. eurojäsenyys pelkällä pääministerin ilmoituksella perustuslain vastaisesti ja pyrkimys ajaa Suomi NATO-liittoutumaan ohi eduskunnan joka kariutui 2003 vaalien alla). Vanhanen hoiti hommansa hyvin, ja huolimatta raskaasta talouskriisistä onnistui pitämään Suomen talouden parhaassa kunnossa Euroopan maista. Kataisen-Urpilaisen-Stubbin-Rinteen sekasikiöhallitus sitten tuhosi kaiken.

Hyvinvointi-Suomeakin rakentaessa puolue oli vankka jarrumies, kun Keskusta ja SKDL pyrki rakentamaan kaikille suomalaisille hyvinvointivaltiota. Silti kouluttamattomat ihmiset uskovat ay-propagandan seurauksena että SDP olisi ollut mukana rakentamassa hyvinvointiyhteiskuntaa muille kuin vahvojen ay-liikkeiden jäsenille. Demarien kyky vääristellä historiaa on aivan uskomaton.

Toimituksen poiminnat