Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

Raha-automaattiyhdistys on kyvytön toimimaan peliyhtiönä

Vain RAY - Raha-automaattiyhdistys voi olla näin kyvytön:

Sivusto järjestää kaikkien aikojen isoimman turnauksensa. Miten hommat hoituvat:

1) Aluksi ilmoitetaan turnaus yksipäiväisenä. Struktuuri on hyvin hidas, ja myöhäinen rekisteröinti on jatkumassa aamukolmen ja neljän välille.

2) Muutetaan tilannetta kun kymmenet ihmiset ovat jo voittaneet paikkansa: turnauksen 1. päivä päättyy uuden tiedon mukaan 01:00. Monet alun perin karsiutuneet ihmiset eivät toki voi pelata sunnuntaina kun heillä on muuta menoa: alun perin turnauksen piti päättyä viimeistään sunnuntai-aamuna. Asiasta ei luonnollisesti ilmoita jo karsiutuneille pelaajille millään tavalla.

3) Itse turnaus. Kello 01:00 softa (joka on pokerimaailman yksi huonoimmista) ei katkaisekaan pelejä ilmoitetusti. Support ilmoittelee asiasta pop-up-viestein.ja päättää lopulta lopettaa turnauksen, kun yrityksistä huolimatta turnauksta ei saada keskeytetyksi.

4) Odotamme huomista. Henkilökohtaisesti vahingot lienevät tuhansien eurojen luokkaa kun tämä vaikutti myös muihin peleihin. 01:00 yllättäen minulla oli huonoin merkkitilanne vrt. ennen ja jälkeen, eli jos sen mukaan toimitaan niin käy huonot. Turnaus oli myös hyvin heikkotasoinen, joten olisin toivonut sen jatkuvan onnistuneesti, mutta en enää tämän sähläyksen jälkeen.

Turnaus siis keskeytettiin ja peruutettiin yli viiden tunnin pelin jälkeen. Takuupotti ei täyttynyt, joten RAYn on kaivettava kukkaroaan noin 20 000 eurolla ja hyvitettävä edes niin pokerinpelaajia, jotka uhrasivat tuntikaupalla aikaa pelaamiseen ja kestivät RAYn tekemää jatkuvaa turnauksen muuttelua.

RAY Nettipokeri - ei koskaan enää. Olen pelannut kaksi turnausta siellä yli kolmen kuukauden aikana. Satelliitin tähän 100,000 euron turnaukseen ja itse tämän turnauksen. Hyvin hoidettu RAY, tiedätte kyllä mihin panostaa! Ja tämä yritys ajaa nettiblokkeja koska osaa hoitaa asiansa niin hyvin. 

Kirjoitan tämän tänne Puheenvuoron puolelle, koska haluan kysyä muilta poliitikoilta ja politiikkaa seuraavilta, onko tämä Raha-automaattiyhdistyksen kyvyttömyys toteuttaa yksinkertaisiakin asioita peruste pelimonopolille? Kilpailluilla markkinoilla RAY syötäisiin elävältä: siellä ihmisillä on vapaus valita  toimiva vaihtoehto. Todellisessa lisenssijärjestelmässä taas RAY olisi menettänyt lisenssinsä jo aikapäiviä sitten.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Nettipokerin suhteen RAY ei ole mikään uusi toimija, vaikka siltä toiminnan puolesta tuntuisikin. Loppuvuonna 2010 (jo kovimman buumin mentyä pääosin ohi) yhtiö lanseerasi nettipokerinsa, jota on jatkuvasti vaivannut tekniset ongelmat, olematon pelaajamäärä sekä siitä johtuva erittäin huono pelitarjonta.

Lisää RAYn nettipokeri-aiheisia kirjoituksiani:

http://eskovirri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/139756-r...

http://eskovirri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/146897-u...

http://eskovirri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/57064-he...

http://eskovirri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55622-ra...

http://eskovirri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/37832-ra...

Olen henkilökohtaisesti pelannut kymmenillä pokerisivustoilla vuosien aikana. Niistä kaikista ehdottomasti huonoimpaan kastiin on kuulunut RAY.

Ilkka Huotari

No, RAY taisi ostaa softan/palvelun ulkomailta, mikä tekee tästä vähän hölmöä. Jos kerran kotimaan monopoli on, niin voisi tukea edes kotimaan softayrittäjiä.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Kyllä, israelilaiselta Playtechiltä. Yritys on huonon ohjelmiston lisäksi tunnettu mafiayhteyksistään.

Siinä on kaksi sokeaa opastamassa toinen toisiaan.

Ilkka Huotari

Näinpä, tuota ei voi oikein ymmärtää. En tiedä onko nuo perustelut jossain nähtävillä, olisi kiva tietää enemmän.

    RAY on julkisoikeudellinen yhdistys, jonka toimintaa säätelevät lait ja asetukset. RAY:n toimintaa valvovat sisäasiainministeriö ja sen alaisuudessa toimiva poliisihallitus sekä sosiaali- ja terveysministeriö, yhdistyksen kokous ja yhdistyksen hallitus. Valtiovallalla on määräysvalta yhdistyksen hallituksessa.

Melko käsittämätöntä touhua.

Ei toki olisi poissuljettua vieläkään asian korjaaminen jotenkin...

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

RAY:n monopolista ei ole mitään hyötyä. Se tarjoaa erittäin huonot pelit (esim. blogissa mainittu turnaus tai juottoloiden "BJ") eikä hoida peliriippuvaisia sen paremmin kuin mikään mukaan uhkapelifirma. Esim. RAY:n nettipeleissä ei saa asetettua itselleen yli 6kk pelikieltoa. Useat kansainväliset toimijat tarjoavat useiden vuosien tai koko elämän mittaisia pelikieltoja peliongelmaisille.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Ilmeisesti Raha-automaattiyhdistys on peruuttanut turnauksen tahallaan ja kieltäytyy maksamasta pelaajille hyvityksiä 100 000 euron takuupotin mukaan vedoten hyvityssääntöihinsä.

Törkein Suomessa tapahtunut pokeriin liittyvä huijaus koskaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset