Kaupunkilaiskepulin (h)ajatelmia Luo ja herättää ajatuksia ympäröivästä maailmasta

Ulkomainen nettipokeri on täysin laillista

Vaikka virkamiesten taholta (etenkin poliisihallituksen osalta) on jo vuosia valheellisesti pyritty iskostamaan ulkomaisten nettipelien laittomuutta, niin tilanne on vähitellen muuttumassa. Tuoreessa PokerListingin haastattelussa sisäministeriön Marjo Anttoora kertoi mm. että ulkomaisilla pelisivustoilla pelaaminen on täysin laillista, kuten se on ollut jo vuosikausia. Myös mahdolliset tulevat tiukennukset pelilainsäädäntöön eivät koskisi EU:n sisältä tarjottavia palveluita.

 

"Pokeriyhteisössä on ollut pientä hämmennystä joidenkin virkamiesten antamien lausuntojen johdosta. Onko pelaaminen ulkomaisessa palvelussa siis ministeriön näkökulmasta laillista?

 

MA: Kyllä. Pelaaminen ulkomaille on täysin laillista, pelaaja ei syyllisty siinä mihinkään.

 

Tiedän, että näissä asioissa on tullut vähän ristiriitaisia viestejä eri tahoilta ja haluankin, että tämän haastattelun myötä asiasta muodostuisi oikea näkemys eikä syntyisi lisää väärinkäsityksiä."

 

Vuosikausia RAY ja sen lobbaamat virkamiehet ajoivat nettipelien täyskieltoa omalla sektorillaan. Muutama vuosi sitten RAY päätti lähteä itse mukaan ja on jo kerännyt kymmeniä miljoonia euroja nettikasinollaan. Nettipokerin pyörittämiseen RAYn kiinnostus ja osaaminen eivät juuri riitä, vaan projektin on annettu vähitellen kuolla. Vähitellen RAYn ja poliitikkojen suhtautuminen ulkomaisiin nettipeleihin on muuttunut realistisemmaksi ja lakia noudattavaksi, mutta edelleen virkamiehet ajavat omaa linjaansa.

 

Myös media on kritiikittömästi niellyt uutisankat. Esimerkiksi YLE valheellisesti väitti nettipelien tarjoamista laittomaksi vielä vuonna 2011: http://eskovirri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83759-suomen-pokerinpelaajat-ry-vastasi-yleisradion-vaaristelevaan-uutisointiin + http://yle.fi/uutiset/netin_rahapelien_estamisessa_ei_viela_ole_kaikki_keinot_kaytossa/2885684

 

Toivoa sopii että tämän haastattelun lukee myös perusteettomia ja valheellisia lausuntoja antava sekä turhia oikeusjuttuja nostava arpajaishallintopäällikkö Jouni Laiho.

 

Hienoa että sisäministeriöstä löytyy rohkeutta sanoa tosiasiat ääneen!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Suomen Pokerinpelaajat ry:n puheenjohtajan Wille Rydmanin haastattelu koskien valtiosihteeri Anttooran haastattelua: http://www.pokerlistings.fi/rydman-ei-viela-riemui...

Pokeriyhdistyksen jäseneksi voi muuten liittyä tuolla: http://www.pokeriyhdistys.fi/liity.php

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Mainittakoon hallitusneuvos Jouni Laihosta asiaan liittyen myös positiivinen uutinen menneisyydestä, jossa hän myöntää pokerin olevan taitopeli: http://www.cardplayerworld.eu/fi/uutiset/1755-hall...

Toivottavasti hänen eittämättä tarmokas luonteensa löytää tuottavampaa ja hyödyllisempää tekemistä. Esimerkiksi vaali- ja puoluerahoitusuudistusten käytännön asioissa olisi paljon rukattavaa. Selkeä ohjekirjanen siitä millainen rahoitus on puolueille ja ehdokkaille sallittua olisi todella kätevä, sillä nyt keskustelu pyörii vain sen ympärillä mitä ei saa tehdä.

Käyttäjän LasseRyti kuva
Lasse Ryti

Eikös tuo kuitenkin ole laitonta aneriikan ihmemaassa. Ja pelien järjestäjät voivat Ameriikan rajalla huomata, että käsiraudat kolahtavat ranteisiin. Vaikka pelit olisivat laillisia Suomessa.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Melkein kaikki nettipokeria tarjoavat palvelut ovat ainakin vetäytyneet viimeistään pari vuotta sitten USAn markkinoilta eivätkä tarjoa enää pelaamismahdollisuutta maan kansalaisille. Kaikki saitit myös sijaitsevat USAn ulkpuolella. Useimpien saittien kotipaikka sijaitsee nykyisellään Euroopassa, Malta on suosituin paikka.

On kuitenkin muutama poikkeus. Useat osavaltiot ovat laillistamassa nettipokeria, ja Nevadassa pelit ovat jo käynnissä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset